Salon kokoomusta kiinnostaa kaupungin palvelujen tuotteistaminen

0

Kokoomuksen kaupunginhallitusryhmän mielestä Salon pitäisi selvittää, mitä kaupungin palveluja voi tuotteistaa ja mahdollisesti kilpailuttaa.
Marko Tapio (kok.) teki esityksen maanantaina, kun hallitus päätti lautakunnille annettavasta ensi vuoden talousarvion raamista. Äänestyksessä Tapion takana olivat kokoomuksen Elina Suonio-Peltosalo ja Anna-Leena Yli-Jama.
Raami asetettiin vt. kaupunginjohtajan esittelemällä tavalla äänin 9–3. Timo Lehti (kesk.) äänesti tyhjää.
Ennen äänestystä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saija Karnisto-Toivonen (sd.) esitti Saku Nikkasen (sd.), Jonna Nyyssösen (vihr.) ja Marja Ruokosen (vas.) kannattamana, että viranhaltijat velvoitetaan valmistelemaan yksityiskohtaisemmat esitykset kaupungin talouden tasapainottamiseksi. Samalla selvitettäisiin soveltuvin osin myös muun muassa palveluiden tuottaminen.
Karnisto-Toivonen veti esityksensä pois ennen äänestystä.

Maanantaina hyväksytyn kehyksen mukaan kaupungin ulkoisia menoja karsitaan ensi vuonna 3,8 miljoonaa euroa tähän vuoteen verrattuna.
Raamissa ei oteta kantaa, miten menoja vähennetään. Sen lähtökohta on kuitenkin, että henkilöstömenot eivät pienene, vaan ne ovat yleisen palkankorotuksen verran korkeammat kuin tänä vuonna.
Ensi vuoden talousarviota tehdessä oletetaan, että koronaepidemian vaikutukset näkyvät varsinaisesti ensi vuonna (SSS 11.9.).
Lautakuntien on tehtävä omat talousarvioesityksensä 8. lokakuuta mennessä.

Jätä kommentti