Salon perussuomalaiset valtuutetut haluavat jatkaa

4

Salon perussuomalaisten kaupunginvaltuutetut ovat yhtä lukuun ottamatta ehdolla huhtikuun kuntavaaleissa. Jani Hirvimäki, Sanna Leivonen, Mikko Lundén, Antti Olkinuora ja Heikki Tamminen hakevat jatkokautta.

Vaalipäällikkönä toimiva valtuutettu Tapio Äyräväinen kertoo harkitsevana ehdokkuutta kevääseen asti.

Perussuomalaisilla on Salossa kuusi valtuutettua.

Ehdolla olevista valtuutetuista Hirvimäki kuuluu myös vapaa-ajan lautakuntaan ja Leivonen kaupunkikehityslautakuntaan. Kansanedustaja Lundén on kaupunginhallituksen jäsen. Myös Tamminen kuuluu hallituksen pöytäkuntaan valtuuston kolmantena varapuheenjohtajana. Olkinuora on opetuslautakunnan jäsen ja perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja.

Viikonloppuna nimetyistä ensimmäisistä ehdokkaista Tapio Aaltonen kuuluu rakennus- ja ympäristölautakuntaan, Juha Björkstrand vapaa-ajan lautakuntaan ja Sabina Haavisto opetuslautakuntaan.

Muut ehdokkaat ovat Mikko Engren, Petteri Husu, Sami Karvinen, Eija Kukkamaa, Toini Laine, Päivi Lehtinen, Kari Nurmi, Roni Oinasmaa, Onni Partanen, Sanna Pasanen, Ari Peltosalo, Arto Pihlajamaa, Olli-Pekka Suominen, Kari Söderholm ja Pia Ylä-Kotola.

4
Jätä kommentti

1 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Hellu

Hienoa, että joukko on kasvanut. Nyt tarvitaan Saloon ryhtiä uuden johtajan kanssa.

Make

Totta. En ole huomannut mitään merkittäviä aloitteita esimerkiksi taloudellisen tilanteen korjaamiseksi perussuomalaistenkaan suunnasta. Tietysti toivoa sopii, että myös perussuomalaisten ryhmä kokisi muutosta. Toki jos nyt katsoo minkä tahansa puolueen valtuutettuja, niin eipä siellä osaamista käytännössä ole, jota tarvitaan.

Kaupunki teettää pitkän tähtäimen suunnitelmat konsulteilla, joita haukutaan turhiksi, ja valtuutetut puolustavat omaa reviiriään ja tyrmäävät ehdotukset.

Aina on vaalit liian lähellä, jotta uskallettaisiin tehdä kipeitä päätöksiä. Tai edes ehdotuksia. Voi mennä valtuustopaikka!

Antti Olkinuora

Maken kannattaa tulla seuraamaan joulukuun budjettikokousta ja muutoinkin valtuuston kokouksia paikan päälle, joissa kaupungin määrärahoista päätetään. Siinä valtuutetut sitten voivat esittää määrärahapoistoja ja lisäyksiä näkemystensä mukaan.

Mitä tulee viimeiseen budjettikokoukseen, niin perussuomalaisten ryhmä esitti ja tuki yli miljoonan euron poistoja ilman, että poistoilla olisi ollut mitään vaikutusta kaupungin peruspalveluihin. Nämä kohdistuivat mm. museolaajennuksiin ja niihin liittyviin määrärahoihin. Lisämäärärahoja ei esitetty lainkaan, kun kuntatalouden todellinen tila oli tiedossa. Tässä siis todellisuutta alkuun alustavasti.

Valtuutettujen tekemistä aloitteista osa on silkkaa julkisuustemppuilua, vaikka helmiäkin joukosta löytyy, mm. perussuomalaisten aloite kaupungin omistaman joutomaan metsittämisestä ja Salon koulujen yhteisen koulukiusaamisasiamiehen tehtävästä olemassa olevan sosiaalipuolen viran yhteyteen kustannusneutraalisti.

Odottava

Kokoomusedustaja kertoi vajaa nelisen kuukautta sitten somessa, miten heillä on ohjelma Salon kaupungin talouden tasapainottamiseen, mutta missä se viipyy yhä?

Sitä tässä on odotettu kuin kuuta nousevaa ja hyvin oletettavasti turhaan. Onko sitä edes tai onko edes tekeillä? Tuolloin sen väitettiin kuitenkin olevan jo olemassa, mutta missään sitä ei ole taidettu esittää saati edes tuoda kaupunginvaltuustoon hallituksesta puhumattakaan.

Jokohan sen voisi esittää ihan veroja maksaville kuntalaisillekin?