Salon väkilukuun pudotusta elokuussa

2
Salon väkiluku pieneni elokuussa 76 ihmisellä. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salon väkiluku lähti laskuun elokuussa, kertoo tiistaina julkaistut Tilastokeskuksen väestömuutoksen ennakkotiedot. Salon väkiluku tippui elokuussa 76 henkilöllä. Salossa asui elokuussa 51 699 ihmistä. Salon väkiluku on pudonnut tämän vuoden aikana 134:llä.
Salon väkiluvun painoi elokuussa laskuun kuntien välinen nettomuutto. Salosta pois muihin kuntiin muuttaneita oli 283, kun taas muista kunnista Saloon muuttaneita oli 80 vähemmän, 203. Maahanmuuttaneita Saloon oli elokuussa 18.
Salon väestönkasvua hillitsee edelleen myös pieni syntyvyys suhteessa kuolleisiin. Salossa syntyi elokuussa 21 ja kuoli 35 ihmistä.

vielä täällä

Olen luullut, että trendi on ollut laskeva jo pitkään, mutta näin sitä erehtyy.
Väkiluvun kasvua hillitsi syntyvyyttä suurempi kuolleisuus, mikä näin positiivisena asiana mainitttiin.

Johanna

Onko se ihme ettei Salossa ole vetovoimaa kun kaikki lapsiperhe- ja eläkeläispalvelut on keskitetty kuolleeseen keskustaan. Vetovoima tämän hetken muuttobuumille on Salon reunoilla, etenkin merellisessä Salossa, harmi etteivät Salon päättäjät näe tätä mahdollisuutta. Muut pikkukunnat ovat kärkkäästi vastaanottamassa muuttoaaltoa, palvelut ja infra valmiina, kun samaan aikaan Salossa näitä karsitaan.