Salon valtuusto myönsi lainan ja lisärahoituksen IoT Park Oy:lle

6
Tärkeänä kuvauspaikkana tv-sarjassa tulee olemaan muun muassa Nokian entinen tehdaskiinteistö. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Salon kaupunginvaltuusto on myöntänyt 2,5 miljoonaa euroa lainaa Salo IoT Park Oy:lle. Lisäksi kaupunki myönsi yhtiölle 900 000 euron lisärahoituksen.

IoT Park Oy suunnittelee merkittävää laajennusta alueellaan. Käytännössä laajennus liittyy Valmet Automotiven suunnitelmiin kasvattaa Salon akkutehdastaan.

Kiinteistöyhtiö lainaa kaupungin myöntämän lainan lisäksi toiset 2,5 miljoonaa euroa  pankista. Lisäksi sen muut osakkaat antavat yhtiölle lisärahoitusta.

Salon valtuustossa päätökset lisärahasta syntyivät lyhyen keskustelun jälkeen ja lähes yksimielisesti. Hylkäämistä esitti vain Jaana Haapasalo (sit.), jota ei kannatettu.

 

 

Make

Eiköhän nuo rahat saada korotettavissa vuokrissa takaisin aika nopeasti, eli turvallinen satsaus tulevaisuuteen.

Emäntä Halikosta

Kannattava satsaus kaupungille edellyttäen, että akkumaakarit asuvat Salossa ja siten maksavat kunnallisveronsa tänne – kukin noin 6 000-8 000 euroa per vuosi, niin 900 000 euron satsaus on maksanut itsensä vuodessa takaisin. Lisänä tietysti muu kulutus ja toimeliaisuus.

Kirjanpitotaitoinen

Salo tarvitsee tällaisen Oy:n. Mutta miksi ei kerrota nykyisestä velkatilanteesta. Viimeisten tilinpäätöstietojen mukaan yhtiöllä oli jo tilivuoden vaihteessa lyhytaikaista velkaa kyseisen summan verran.

Ex-Noksu

Osakeyhtiö on julkishallinnolle hyvä keino piilottaa todellinen taloustilanne…

Veronmaksaja

Mitä muita vaihtoehtoja tässä on, kun kaupunki on tuon kinnteistön suurin omistaja ja veronmaksajat takuumiehinä? Siihen tulee vielä uppoamaan jatkossakin miljoona poikineen muutostöiden lisäksi, kun tuo kiinteistömassa tulee peruskorjausikään.

Salolainen

Toivotaan, että sijoitettu raha tulee verotulojen muodossa korkojen kera takaisin. Koska Salo on yhtiön suurin omistaja, se voisi kuitenkin saada yhtiön toiminnan avoimemmaksi ja esittää yhtiölle, että se alkaisi noudattaa julkisuuslakia, kuten kunnalliset liikelaitokset. On vaikea löytää estettä, miksi kaupunkilaisille yhtiön pääomistajina ei voisi antaa avoimesti tietoa yhtiön toiminnasta. Sama koskee myös muita yhtiöitä, esimerkiksi Salon Kaukolämpö Osakeyhtiötä, jossa Salo on ainoa omistaja. Jos Salo päättää yhtiöittää Salon veden, sen jälkeen kaupunkilaiset eivät saa tietoa omistamansa yhtiön toiminnasta. Esitän, että Salo alkaa noudattaa julkisuuslakia kaikissa osakeyhtiöissä, joissa se on pääomistaja. Tulen äänestämään kunnallisvaaleissa puoluetta, joka ottaa tämän asian ajamisen ohjelmaansa.… Lue lisää »