Salossa aiotaan pienentää kansalaisopiston ja liikuntakurssien vähimmäiskokoja

0

Salo aikoo pienentää kansalaisopiston ja liikuntakurssien osallistujien vähimmäismäärää tilapäisesti.

Suuressa osassa kursseja ilmoittautuneiden määrä on jäämässä alle minimin muun muassa koronan takia. Kymmeniä kursseja on peruttu, koska osallistujia on ollut tulossa liian vähän.

Lukuvuotena 2020–2021 ryhmissä pitää Salon keskusta-alueella olla vähintään 10 osallistujaa ja muualla kaupungissa vähintään 8 osallistujaa. Keskusta-alueeksi luetaan vanha Salo ja Halikon kirkonkylä.

Vapaa-ajan lautakunta päättää ryhmien koosta torstaina. Sivistyspalveluiden johtaja Pia Setälä esittää, että osallistujien vähimmäismäärästä voi joustaa alaspäin 1–3 osallistujan verran. Joustosta päättää vapaa-aikajohtaja tai kansalaisopiston rehtori.

Salon Seudun Sanomat kertoi viime viikolla, että liikuntapalveluiden ja kansalaisopiston kursseille on tullut vähemmän ilmoittautumisia kuin yleensä (SSS 3.9.). Yhtenä syynä pidetään koronan aiheuttamaa epävarmuutta, toisena sitä, että tieto kursseista ei ole kulkenut kaupunkilaisille, sillä kansalaisopiston ja liikuntapalvelujen yhteistä painettua kurssiopasta ei tänä vuonna postitettu koteihin.

 

Lue myös: Korona ja kurssioppaan puute vähensivät ilmoittautumisia

Jätä kommentti