Salosta suuriin katsomoihin

0
Piiroisen uusimmasta jättitilauksesta iloitsevat Piiroinen Oy:n hallituksen jäsen Antti Linna (vas.), toimitusjohtaja Risto Piiroinen, tuotekehityspäällikkö Pasi Paakki ja työnjohtaja Timo Karlsson.

Salolainen Piiroinen pääsi jälleen julkistamaan jättikaupan.

Yritys toimittaa Tampereen keskustaan nousevaan uuteen areenaan 13 000 istuinta. Kyseessä ei ole mikä tahansa halli, vaan Suomen modernein monitoimiareena, joka tulee olemaan esimerkiksi vuoden 2022 jääkiekon MM-kisojen päänäyttämö.

Viime syksynä ja tänä keväänä Piiroinen on asentanut edellisen suurtilauksensa katsomopenkkejä.

Helsingin Olympiastadioninvaltavassa remonttihankkeessa katsomopenkit ovat vain pieni osa, mutta tapahtumakokemuksessa niiden merkitys on suuri.

36 200 istuimen katsomo on Piiroisen koko historian suurin kertakauppa ja tulevien vuosien kenties tärkein referenssikohde.

Piiroinen on toiminut Salossa yli 70 vuoden ajan.

Arvo Piiroinen perusti niklausverstaan vuonna 1949. Yrityksen nykyinen toimitusjohtaja, Arvo Piiroisen poika Risto Piiroinen oli jo pikkupoikana mukana auttamassa Kirkkokadun verstaassa.

Niklaamosta alkanut toiminta on vuosien ja vuosikymmenten varrella uudistunut moneen otteeseen. Piiroinen on tehnyt muun muassa televisioiden osia, antenneja, myymäläkalusteita, rullakoita. Omia kalusteita yritys alkoi tehdä 1990-luvun alussa.

Uusin aluevalloitus ovat ulkokatsomot.

Harvan yrityksen historia on pelkkää voittokulkua, eikä näin ole Piiroisenkaan kohdalla.

Vuosikymmeniin mahtuu myös vaikeuksia, yt-neuvotteluja ja pieleen menneitä vientikauppoja. Yritys on kuitenkin aktiivisesti pyrkinyt löytämään uusia mahdollisuuksia ja myös onnistunut tässä.

Sinnikäs ja uudistumiskykyinen pk-yritystoiminta on elintärkeää Salolle. Kun Salosta lähtee penkkejä Suomen hienoimmille areenoille, viesti on selvä: Salosta löytyy kilpailukykyistä laatua ja osaamista.