SJK osti SalPan hyökkääjälupauksen – ”Esimerkki siitä, että teemme asioita oikein”

0
SJK pelaa kotiottelunsa neljä vuotta sitten valmistuneella OmaSP-stadionilla.

Veikkausliigassa pelaava Seinäjoen Jalkapallokerho on ostanut SalPan 16-vuotiaan hyökkääjälupauksen Endrit Rrustemin. Seurat julkaisevat sopimuksen sunnuntaiaamuna.

– Endrit on ansainnut tämän siirron omalla työnteollaan. Lahjakkuuksia on paljon, mutta sellaisia lahjakkuuksia on vähemmän, jotka oikeasti tekevät töitä eivätkä vain sano tekevänsä. Endrit on tehnyt töitä, SalPan valmennuspäällikkö Ilkka Virtanen kehuu.

– Tämä on esimerkki siitä, että teemme asioita oikein ja meidän pelaajistamme ollaan kiinnostuneita. Jo pelkkä se, että siirrossa on taloudellinen kompensaatio kertoo siitä, että häntä todella halutaan, Virtanen muistutti.

Siirtosumma on luonnollisesti salainen. Aikaisemmin vastaavissa siirroissa on puhuttu muutaman kymmenen tuhannen euron summista.

Viime syksynä U16-maajoukkueessa debytoinut Rrustemi on kuulunut jo muutaman vuoden SalPan tulevaisuuden suurimpiin lupauksiin. 191-senttiseksi venynyt hyökkääjä on erittäin hyvä yksi vastaan yksi -tilanteissa.

Hän ylitti kansainvälisen uutiskynnyksen vuoden 2019 tammikuussa, kun hän debytoi SalPan edustusjoukkueessa Suomen Cupin ottelussa Pallo-Iiroja vastaan vain 14-vuotiaana. Suosittu saksalaissivusto Transfermarkt teki tuolloin jutun Rrustemin debyytistä.

Tällä kaudella Rrustemi on saanut hajaminuutteja SalPan edustusjoukkueessa. Lauantaina Hämeenlinnassa hän seurasi koko ottelun vaihdossa.

SJK on noussut 2010-luvulla Suomen jalkapalloeliittiin pitkälti puheenjohtajansa Raimo Sarajärven ansiosta. SJK voitti Suomen mestaruuden 2015 ja seuraavana vuonna Seinäjoelle nousi maan modernein jalkapallostadion.

– SJK tarjoaa loistavan ympäristön, jossa voi yhdistää opiskelun ja ammattilaisurheilun, Virtanen kertoo.

– Heillä on joukkueet Veikkausliigassa, Ykkösessä sekä A- ja B-poikien SM-sarjassa. Endritille löytyy varmasti sopiva joukkue joka viikko.

SJK on tällä hetkellä Veikkausliigassa yhdeksäntenä. Lauantaina joukkue voitti Hakan Valkeakoskella 4–1. SJK Akatemia taas on Ykkösessä viimeisenä ja pudonnee ensi kaudeksi Kakkoseen.

SalPa on saanut viime vuosina lukuisia pelaajia eteenpäin Veikkausliigaan. Viime kaudella Elmo Heinonen siirtyi Honkaan ja sieltä lainalle TPS:ään. SalPa sai myös Heinosesta siirtokorvauksen.

Tällä kaudella SalPan kasvateista Veikkausliigassa pelaavat Heinosen lisäksi Santeri Aaltonen ja Oskari Jakonen TPS:ssä ja Niklas Friberg Valkeakosken Hakassa. Lisäksi Liigassa pelaa lukuisia SalPassa urallaan pelanneita, kuten RoPSin Atte Sihvonen, Ilveksen Ilari Mettälä ja TPS:n Albijon Muzaci ja Jesper Karlsson.

– Tämä on yksi osa seuraideologiaamme. Se on palkitsevaa kaikille, Virtanen hehkuttaa.

Virtaselle itselleen siirto luonnollisesti merkittävä.

– Olemme olleet marraskuusta 2016 lähtien tekemisissä samassa joukkueessa. Olen todella onnellinen Endritin puolesta.