Monet salolaiset poliitikot ovat nousseet sosiaalisessa mediassa kaupunginhallituksen pride-liputuspäätöstä vastaan. Kaupunginhallitus päätti, että ensi viikon priden yhteydessä sateenkaaren väriset liput eivät nouse Salossa salkoon.

Salon keskustanuoret julkaisivat tiistaina paheksuvan kannanoton liputuksen puolesta ja Vihreät päätti vastalauseena järjestää avoimen liputustapahtuman pride-viikon kunniaksi 9. ja 10. syyskuuta kaupungintalon edustalla.

Salon kaupunginhallitus äänesti maanantai-iltana peräti kahteen otteeseen kaupungin osallistumisesta pride-liputukseen. Lopulta päätös syntyi äänin 3–10: kaupunki ei liputa, eikä osallistu sosiaalisessa mediassa pride-viikkoon.

VIHREIDEN valtuutettu, kaupunginhallituksen jäsen Jonna Nyyssönen teki kesällä hallitusaloitteen, että Salon kaupunki osallistuisi monen muun kaupungin tavoin pride-viikon liputuksiin ja huomioisi yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden omassa toiminnassaan viikon aikana.

– Seurasin kesäkuussa Forssan valtuuston kokousta, jossa liputusaiheesta keskusteltiin. Totesin valtuutettujen kommentteja kuunnellessani, miten vanhoillista porukkaa Forssan päättäjät ovat. Samalla havaitsin, että meiltä Salostakin puuttuu myös pride-viikon liputus, joten ajattelin hoitaa asian hallitusaloitteella, kertaa Nyyssönen tapahtumia tiistaina.

– Tämä ei ole minulle erityisen henkilökohtainen asia, mutta ajattelin, että hoidetaan tärkeä päätös pois alta ja nostetaan lippu myös Salossa.

Nyyssösen ajatus nopeasta ja helposta päätöksestä ei toteutunut. Kaupungin virkamiehet huomasivat, että Salolta puuttuu ajantasainen ohjeistus liputuksesta. Kaupunginhallitukselle valmistellussa esityksessä ehdotettiin, että liputusohjeistus valmistellaan ensin ja vasta sitten päätetään pride-liputuksesta. Liputuksen sijaan kaupunki olisi antanut aiheelle somenäkyvyyttä.

Kokouksessa Nyyssösen tekemä lisäysesitys yhdestä pride-lipusta kaupungintalon edustalla äänestettiin nurin selvin äänin. Valtuutettu kertoo olevansa tyrmistynyt.

– En nukkunut viime yönä. Päätös meni tunteisiin. En ole saanut analysoitua tapahtumia kunnolla vielä edes sosiaaliseen mediaan, mutta sen verran ehdin päättää ja Twitterissä julkisesti ilmoittaa, että menen itse kaupungintalolle lipun kanssa, Nyyssönen kertoo.

Puolue tuki Nyyssösen ajatusta ja järjestää omien lippujen heilutuksesta julkisen tapahtuman.

 

Jonna Nyyssönen (vihr.)

NYYSSÖNEN on pahoillaan erityisesti Salon maineen vuoksi.

– Ei tällainen päätös ja asenne sovi yhteen, kun markkinoimme idyllistä ja mukavaa pikkukaupunkia. Ne mielikuvat menivät hukkaan ja tästä päätöksestä tuli vain ikävää somenäkyvyyttä Salolle.

Valtuutetun mukaan kaupungin virkamiehillä on nyt kova tehtävä sorvata kattava liputusohje kaupunkiin.

– Saa nähdä tuleeko siihen mainintaa pride-liputuksesta, Nyyssönen pohtii.

Hän haluaa korostaa, että koulut ja muut laitokset voivat kuitenkin järjestää toimintaa pride-viikolla.

– Lipun voi nostaa tankoon siellä, missä näitä asioita pidetään normaaleina.

 

MYÖS SALON keskustanuoret tyrmistyivät kaupunginhallituksen päätöksestä. Keskustanuoret vaatiikin, että kaupungin on osallistuttava pride-liputukseen, ilmoittaa järjestö mediatiedotteessaan.

Järjestön mukaan seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuoli-identiteettiin ja sukupuolen ilmaisuun liittyvät asiat eivät ole suomalaisessa yhteiskunnassa valmiit.

– Liputusohjeen puuttumisesta ei olisi tarvinnut tehdä ongelmaa . Kaupunginhallitus olisi voinut linjata liputuksesta ja näin osoittaa, että Salo haluaa edistää yhdenvertaisuutta sekä tasa-arvoa ja olla aidosti joka päivä parempi kaupunki, toteaa Salon keskustanuorten puheenjohtaja Arttu Laaksonen tiedotteessa.

Keskustanuoret näkee, että kaupungin olisi tullut rohkeasti antaa tukensa yhdenvertaisemman ja paremman kaupungin sekä Suomen rakentamisessa. Rohkeus on myös yksi Salon kaupungin arvoista.

– Näyttäkin siltä, ettei kaupunki halua edistää vähemmistöjen sekä yhdenvertaisuuden toteutumista kaupungissa, Laaksonen päättää tiedotteen.

 

Salon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saija Karnisto-Toivonen (sd.) kirjoitti kokouksen jälkeen Twitterissä, että kaupunginhallituksen päätös hävettää häntä.

Varavaltuutettu Taro Turtiainen (vas.) sanoo päätöstä huonoksi.

Myös muualla on otettu kantaa Salon päätökseen.

 

KAUPUNGINHALLITUKSEN kristillisdemokraattijäsen Kalle Tekkala teki kokouksessa asiaan poistoesityksen, jossa hän ehdotti, että kaupunki ei osallistuisi myöskään sosiaalisessa mediassa pride-liputukseen.

Tekkalan mukaan hän haluaa erityisesti, että kaupunki valmistelee ensin liputusohjeen, jotta kaikkia aatteellisia liikehdintöjä, liikkeitä, puolueita ja yhdistyksiä kohdellaan tasapuolisesta ja -arvoisesti.

– Poistoesitykseni ei ollut suoraan pridea vastaan tai kannanotto siihen. Se oli ehdotus, että kohta poistetaan kunnes tasapuolinen liputusohje on valmis.

Tekkalan mukaan kaupunki ei ole myöskään lähtökohtaisesti pride-vastainen päätöksen myötä, vaikkakin hän arvasi että päätös saatetaan ymmärtää väärin.

– Emme me päättäneet, että emme liputa jatkossakaan priden puolesta. Me päätimme, että kaupunkiin luodaan ohjeet liputusta varten. Kaupunki on julkinen toimija, se ei voi mielestäni toimia joidenkin aatteellisten liikkeiden tai järjestöjen puolesta ja toisia vastaan. Myös liputuskohtelun pitää olla tasapuolista ja tasa-arvoista.

Kalle Tekkala (kd.)

Tekkala sanoo, että hän ei halua, että tulevaisuudessa kaupunginhallitus käsittelee jokaisen järjestön ja liikkeen liputustapauksen erikseen. Hän haluaa, että asia niputetaan liputusohjeistukseen, joka oletettavasti tulee valmistuessaan kaupunginhallituksen käsittelyyn.

– En periaatteessa näe ongelmaa, että priden puolesta liputetaan Salossa, jos se on tasapuolista muihin aatteellisiin liikkeisiin nähden.

 

Päätös

Näin asia eteni kaupunginhallituksessa

 1. Jonna Nyyssönen (vihr.) teki kesäkuussa hallitusaloitteen, jossa esitettiin, että Salon kaupunki osallistuu Pride-juhlintaan ja liputtaa sateenkaaren värein esimerkiksi kaupungintalolla.
 2. Maanantaiseen kaupunginhallituksen kokoukseen oli valmisteltu esitys, jossa sanottiin, että kaupungilla ei ole voimassa olevaa liputusohjetta, jota voitaisiin soveltaa priden-liputukseen. Esityksessä sanotaan, että liputusohje on tulossa valmisteluun.
 3. Tämän vuoden priden osalta esitystä valmistellut viestintäpäällikkö Teija Järvelä ehdotti kaupunginhallitukselle, että kaupunki nostaa ohjeen puuttumisen takia teemaa esille sosiaalisen median nostoilla.
 4. Valmistelija esitti, että kaupunginhallitus merkitsee asian tiedoksi ja katsoo aloitteen loppuun käsitellyksi.
 5. Jonna Nyyssönen teki kokouksessa pohjaesitykseen lisäysesityksen, jossa ehdotettiin että kaupunki nostaisi kuitenkin yhden pride-lipun tankoon kaupungintalon edessä.
 6. Kaupunginhallituksen jäsen Kalle Tekkala (kd.) teki pohjaesitykseen poistoesityksen, jossa ehdotettiin, että kaupunki ei somettaisi tapahtuman yhteydessä ”koska someliputus on nykyaikana tavoittavampaa kuin fyysinen liputus”.
 7. Tekkalan esitys voitti pohjaehdotuksen, jossa aloite olisi merkitty vain tiedoksi, äänin 3–9 (1 tyhjä).
 8. Nyyssösen esitys hävisi Tekkalan esitykselle äänin 3–10.
 9. Kaupunki ei siis liputa pride-viikolla.
 10. Tekkalan esityksen puolesta äänestivät Saku Nikkanen (sd.), Elina Suonio-Peltosalo (kok.), Ulla Huittinen (kesk.), Timo Lehti (kesk.), Sanna Leivonen (ps.), Johanna Riski (kesk.), Marko Tapio (kok.), Simo Vesa (sd.) ja Anna-Leena Yli-Jama (kok.).
 11. Nyyssöstä kannattivat Saija Karnisto-Toivonen (sd.) ja Marjo Ruokonen (vas.).

 

Seksuaalivähemmistöjen tunnus

Pride-liputus

 • Pride- eli sateenkaarilippu on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tunnetuimpia symboleja.
 • Helsinki Pride on Suomen suurimpia ihmisoikeustapahtumia. Tänä vuonna viikkoa vietetään 7.–13.9.
 • Helsinki Pride on myös kansalaisjärjestö ja asiantuntijaorganisaatio, joka kertoo tavoitteekseen poistaa kulttuuriin, kieleen sekä yhteiskunnan rakenteisiin, arvoihin ja normeihin sisältyvää eriarvoisuutta.
 • Tänä vuonna pride-liputuksen järjestämisestä kaupungissa ovat päättäneet muun muassa Forssa, Hämeenlinna, Riihimäki.
Sähkettä korjattu klo 21.45: Mikko Lundénin (ps.) tilalla kokouksessa oli varajäsen Sanna Leivonen (ps.).
36 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Voi voi
2 vuotta sitten

Todella noloa salolaiset päättäjät. Varmaan kannattaa lopettaa kaikki muukin tasa-arvoon tähtäävä samalla. Miten muuten Karnisto sanoo Nikkasen äänestäneen samaa kuin hän itse, vaikka näemmä teki toisin? Jotenkin ymmärtäisin että persut ovat vastaan, mutta en mitenkään näitä muita. Vanhoillista sakkia!

MDI
2 vuotta sitten
Reply to  Voi voi

Ei lainkaan noloa, miksi kunnan/kaupungin pitäisi liputtaa jollain kulloinkin muodissa olevalla aatelipulla? Näitä tulee ja menee eikä tällä ole mitään tekemistä tasa-arvon kanssa.

Tasa-arvoton
2 vuotta sitten
Reply to  MDI

Näitä tulee ja menee, no tavallaan. Pride-liike on n. 130 vuotta vanha kansanliike. Tuli 1800-luvun lopulla ja toivottavasti menee joskus, kun seksuaalivähemmistöjen ei tarvitse enää olla epätasa-arvoisessa asemassa. Eli ehkä tämä ”muoti-ilmiö” myös menee.

Ja tällä nimenomaan on tekemistä tasa-arvon kanssa. Tietysti heterolla cis-henkilöllä ei ole tasa-arvo-ongelmia, te olette jo tasa-arvoisia keskenänne. Meille muille sitä tasa-arvoa ei riitä ja siksi pride-liike.

Ajattelija
2 vuotta sitten
Reply to  Tasa-arvoton

En ihan tunnista termiä hetero cis-henkilö, mutta jos nämä kyseiset cis henkilöt ovat tasa-arvoisia keskenään,eikö sateenkaariväki sitten ole tasa-arvoisia keskenään? Jokainen saa olla ihan mitä vaan, mutta ei ole kaupungin tehtävä korostaa kenenkään olemista liputtamalla. Kaupunki liputtakoon virallisina liputuspäivinä, se riittää.

Tavis Torilta
2 vuotta sitten
Reply to  Ajattelija

Samaa mieltä minäkin, että jokainen saa olla mitä vain, mutta ei tarvita kaupungin eikä yleistä liputuspäivää sateenkaari väelle. Sitä korostetaan jo riittävästi uusissa tv-sarjoissa ja -ohjelmissa .

pertti
2 vuotta sitten
Reply to  MDI

Olen ehdottomasti samaa mieltä. Ei mikään seksuuaalinen suunta ole liputettava päivä. Ihmiset on aina tasa-arvoisia seksuaalisuudesta huolimatta. Tämä nykymeno on typerää ja tyhmää. Arvostan jokaista ihmistä tietämättä ja välittämättä hänen seksuaalisuudesta. Oikeat asiat taitaa olla tosi vähissä.
Seksuaaliisuus ei sinäänsä ole tärkeätä, kaikki ihmiset eivät ole seksuaalisia. Pitääkö heitä liputtaa erikseen.

Lauri
2 vuotta sitten
Reply to  Voi voi

Ei kuntien tai valtion pidä näihin osallistua. Jotkut tykkää että asialle liputetaan, mutta on myös heitä jotka eivät hyväksy sitä. Ja hekin ovat oikeutettuja siihen mielipiteeseen, jokainen on. Mutta kunta ei ole kumpaakaan, joten se ei voi ottaa kantaa liputtamalla.

Vähemmistöt eivät merkitse mitään Salolle
2 vuotta sitten

No, Salohan on syrjivä kaikkia vähemmistöjä vastaan. Esim. kehitysvammaiset, eihän Salo myöntänyt rahaa Ihkulle. Muut kaupungit ovat ottaneet konseptin avosylin vastaan, mut Salo ei. Todella hyvää mainosta Salolle.

Ajattelija
2 vuotta sitten

Voi kunpa nämä poliitikot olisivat yhtä ahkeria ja innokkaita ratkomaan oikeita ongelmia, joita Salosta kyllä löytyy. Aloitetaan vaikka tasavertaisista koululaiskyydeistä joka puolelta Saloa. Tasa-arvoa on niin monenlaista.

Monttööri
2 vuotta sitten
Reply to  Ajattelija

Niin, olen kyllä samaa mieltä, että Salossa on ollut, on ja tulee olemaan ratkottavaksi suuria ongelmia, joita jatkuvasti, ja mikä pahinta, tietoisesti jätetään huomiotta. Otan esimerkiksi päättäjille sen, että missä olette olleet liputtamassa silloin, kun Korvenmäen kaatopaikka sai ja saa haista vuosikausia ihmisten asutuksen yllä ja asuntoihin. Kai siitäkin aiheutuu unettomia öitä enemmäkin kuin vain yksi yö.

Töpseli
2 vuotta sitten

Tämä on käsittämätön päätös, ja perustelut typeriä! Ei Pride ole järjestö tai liike tai rekisteröity yhdistys.
Onneksi nuorisojärjestöt ovat ilmaisseet tukensa asialle. Ensi vuonna olisi taas vaalit tarjolla.

keijo.k
2 vuotta sitten

Salolla menee todella hyvin kun tämänkaltainen asia on lähes tärkeimpänä kaupunginhallituksen esityslistalla. Eihän mitään estettä ole yksityishenkilöiden liputukselle, sen aiheesta riippumatta, mutta tämä on jo naurettavaa .

Make
2 vuotta sitten
Reply to  keijo.k

Moi, samaa tässä itsekin pohdin, että jos kaupunginhallituksen jäsen menettää yöunensa ja tällainen asia menee näin vahvasti hänen tunteisiinsa, että miksi ihmeessä kyseisen aloitteen tekijä on yleensäkään mukana politiikassa. Sillä kaikki aloitteet ja ehdotukset, joita hallitukseen tuodaan, eivät suinkaan mene läpi sellaisenaan, tai lainkaan, vaikka ne aloitteen tekijän omasta mielestä olisivat ainoita oikeita tapoja toimia. Olen tässä jo useita vuosia seurannut ja kummastellut Salon kaupungin jatkuvaa pyristelyä talouskurimuksessa, päätöksiä ja toimenpiteitä talouden tervehdyttämiseksi ei olla saatu polliittisessa koneistossa tehtyä. Kaupunki on roikkunut löysässä hirressä jo vuosikausia, silmukka on paremminkin kiristynyt kuin löystynyt, päätöksenteko kyvyttömyydestä johtuen. Kukaan ei selvästikään ole uskaltanut… Lue lisää »

Halikon Tero
2 vuotta sitten
Reply to  Make

Vanhainkodit lopetuslistalle. Tilalle palveluseteli, tästä seuraa säästöä 50-80/euroa/vrk/vanhus laskentatavasta riippuen.

Turha soppa
2 vuotta sitten

Parin kh-jäsenen aiheuttama somesoppa. Enemmistö oli selkeästi maltillisen linjan kannalla, ensin liputussääntö ja sen jälkeen toimintatavat.

Olli P
2 vuotta sitten

Ryhdikästä,kun uskalletaan ilmaista mielipiteensä vaikka tiedetään että tulee ”lunta tupaan”!Pulinat pois.

Urpo
2 vuotta sitten

Paljon melua tyhjästä, hyvä lopputulos kristillisten suoraselkäisen esityksen ansiosta, eikä siitä sen enempää, ajattelin aluksi itsekin tästä asiasta. Mutta kun vihreät päivän lehdessä syyttää muita suvaitsemattomuudesta ja ties mistä, jostain muusta tässä täytyy olla kyse.

Eihän se, että Salo ei mene mukaan johonkin tapahtumaan, ole merkki tasa-arvon yms. vastustamisesta. Paljonko on asioita, joita ei erikseen huomioida ja onko se merkki niiden vastustamisesta? Esimerkiksi työmatkapyöräily.

Mikä on siis motiivina kääntää koko asetelma kunnallispolitiikassa ylösalaisin ja asettaa syyttömät syytettyjen penkille? On skitsofreenista, että tätä tehdään suvaitsevaisuutta keppihevosena käyttäen. Tällä tavalla ei Salon päätöksentekokulttuuri oikeaan suuntaan kehity.

Nyt tarkkana
2 vuotta sitten
Reply to  Urpo

Oikea huomio Urpolla.

keijo.k
2 vuotta sitten
Reply to  Urpo

Onhan se kuitenkin totta että julkisuus, oli se millaista tahansa, on todettu vaikuttavan kannatukseen ? Tässä tapauksessa jää arvailtavaksi onko merkiltään – vai + .

suvaitsevainen
2 vuotta sitten

Minä en ole lainkaan suvaitsematon, en vastusta itse asiaa, mutta olen muuten vähän vanhanaikainen. Oma lipputanko on varattu Suomen lipulle. Valtion ja kaupunkien lipputankohin voidaan nostaa muiden maiden vieraiden kunniaksi niiden maiden lipput. Tangot on varattu niille.
Muita epävirallisia lippuja voidaan heilutella vapaasti kulkueissa, kuten vappuna heiluvat vanhan perinteen mukaan punaliput. Muutoksia tapahtuu ihmisten mielissä. Se ei tapahdu niin, että Salosta tulee suvaitsevaisuuden kärkikaupunki nostamalla kaupungintalon salkoon sateenkaarilippu ja Salo painuu pimeään keskiaikaan, kun lippu lasketaan. Anteeksi vaan, mutta vanhan isänmaallisen ihmisen mielestä tämä keskustelu näyttää lapselliselta.

Lindholm
2 vuotta sitten
Reply to  suvaitsevainen

Olen samaa mieltä monen muun kanssa että ei ole oikea asia mietittäväksi tällä hetkellä. Itse asiaa vastaan en ole, mutta laitetaan kaupungin asiat tärkeysjärjestykseen, ja jos mitään oleellisempaa ei ole tehtävälistalla, niin sitten voidaan puuhailla vaikka minkä asian kanssa.
Tuntuu kyllä nykyään muutenkin että ns. vähemmistöt ratsastavat syrjintä- ja rasismiasialla turhan paljon. Paljon on kuitenkin sellaisia, jotka eivät näitä ns. vähemmistöjä edes huomaa tai kiinnitä heihin huomiota, mikä sitten sekin tuomitaan, kun ei olla eturivissä kannattamassa. Annettaisiinko kaikkien olla sellaisia kuin ovat, eikä vedetä siitä hernettä nenään, jos kaupunki ei liputa juuri sen oman asian puolesta.

Paljon melua lipusta
2 vuotta sitten
Reply to  Lindholm

Itse olen tästä samaa mieltä. Joo, ymmärrän myös, että vähemmistöasiat ovat tärkeitä ja monessa maassa asiat eivät ole yhtä hyvin kuin Suomessa. Mutta ovatko nämä tasa-arvo-, syrjintä-, rasismi- ja vähemmistöaktiivit ottaneet sitä huomioon, että kun pitävät näitä asioita väkisin otsikoissa, niin se vain aiheuttaa hallaa hankkeille, kun ihmiset kyllästyvät lukemaan juttuja, miten joku vähemmistönedustaja koki tulleensa syrjityksi jossain tilanteessa tai ehdotetaan ns. ohituskaistoja vähemmistöille yhteiskunnassa pärjäämisessä. Pidän itseäni suvaitsevaisena ihmisenä, mutta itseäkin on alkanut jo kyllästyttää tämä vähemmistöjen jatkuva jalustalle nosto tai se loukkaantuminen, jos joku taho ei suostukaan kannattamaan vaikka tätä Pride-aatetta tai ottamaan lippua salkoon, kuten Salo nyt… Lue lisää »

Täti
2 vuotta sitten

Tässä maassa ja maailmassa on paljon hyviä ja kannatettavia asioita. Kunnan tehtävät on kuitenkin määritelty laissa. Niihin ei kuulu liputtaminen erilaisille aatteille, ryhmille, liikkeille ja järjestöille.
Se, että jotakin asiaa ei aktiivisesti tueta tai tuoda esiin, ei tarkoita, että sitä välttämättä vastustettaisiin. Ei kaupungissa eikä yksilötasolla.
Itse en osallistu pride-marssiin. En osallistuisi heteromarssiinkaan, jos sellainen järjestettäisiin. Yleisesti ottaen en ole kiinnostunut toisten ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta. Enkä ymmärrä, miksi edes pitäisi, koska en arvota ihmisiä sen mukaan.
Esitys yleisestä liputusohjeesta oli hyvä ja asiallinen.

pertti
2 vuotta sitten

Kova suru kun tuntuu jossain suuntaa olevan tuosta liputuksesta. Seksuaalisuudesta kun vaaditaan oikein liputusta kunnalta. Jos seksi ja seksuaalisuus todellakin on niin tärkeä asia pitäisikö tai olisiko EU:n tukea Euroopan suurinta Bordellia joka meni koronan takia konkurssiin. Tasapuolisuutta ja avoimuutta kun seksuaalisuudessa ollaan vaatimasa.

Selitys tällekin kohulle löytyi.
2 vuotta sitten

Tänään on uutisoitu, että Sanna Marin toimii pride-viikon suojelijana. Tämä selittää paljon kh:n päätöksestä seurannutta somekohua ja kuka kohua ylläpiti.

Antaa kaikkien kukkien kukkia
2 vuotta sitten

Meinaatko että Marin suostui suojelijaksi sen jälkeen kun kuuli Salon äänestyksestä? Ajallisestihan ne meni tässä järjestyksessä… Ei nyt oikein tainnut kommenttisi osua maaliinsa. Lauantain lehdessä oli hyvä näkökulma mielipidekirjoituksen muodossa. Mitä oman seksuaalisen suuntautumisen kanssa kipuileva salolainen nuori ajattelee itsestään, kun kaupunkikaan ei sateenkaarinuoria tue, tai pyrkii vaimentamaan keskustelun. Hyvä juttu sinänsä, että juttu ei painunutkaan äänestyksen myötä unholaan, mutta huono juttu on se, että pride tapahtumalle luodaan nyt negatiivista ilmapiiriä ja vastakkainasettelua. Kristillisdemokraattien edustaja Tekkala ei perustellut asiaa uskonnolla, vaikka oletettavasti silläkin on oma osansa hänen ehdotuksessaan. Oma näkökulma kuitenkin on, että uskonto kuitenkin hänen tekemisensä taustalla. Uskonnoista ei… Lue lisää »

Urpo
2 vuotta sitten

Annatko pari esimerkkiä siitä, millä tavalla kaupunki tähän asiaan liittyen laiminlyö velvollisuutensa kohdella ihmisiä tasa-arvoisesti?

Antaa kaikkien kukkien kukkia
2 vuotta sitten
Reply to  Urpo

Urpo, älä laita sanoja suuhun. Ei kommentissa laiminlyönnistä ole puhuttukaan vaan tukemisesta. Ettei kaupunki vertauskuvallisesti pidäkään kättä olalla, vaan kääntyy ympäri ja kävelee pois.

Urpo
2 vuotta sitten

Minua edelleen kiinnostaa se, laiminlyödäänkö täällä velvollisuus tukea avun tarpeessa olevia vai ei. Jos tukemisen laiminlyöntiä ei ole tapahtunut, mistä on kyse, kun kaupunki tuen tarpeessa olevia tukee? Miksi puhutaan paluusta keskiajalle yms. asioista, jos asiat hoituu ihan 2000-luvun malliin?

Juhlapuheista ja niihin liittyvistä vertauskuvallisista liputuksista ei ole avun tarpeessa oleville iloa.

Pertti
2 vuotta sitten

Onko kaupunki tosiaan jättänyt tukematta tukea tarvitsevia ihmisiä? Eikö tällaisessa tilanteessa ole jokin kanava, mihin voi valittaa kaupungin laiminlyönnistä?

Asia on mielestäni hyvin vakava. Apua tarvitsevien tukematta jättäminen on luonnollisesti laiminlyönti.

Pertti
2 vuotta sitten

Kaikki kukat saa kukkia, samanarvoisina. Siis tästä tullaan tosiasiaan, mitään ryhmää ei liputeta eikä nosteta toisten yläpuolelle.

Tasa-arvo on tasa-arvo, eikä millään huutamalla toisten yläpuolelle. Tasa-arvoa on, ettei mitään ryhmää liputeta.

Keijo K.
2 vuotta sitten

Jos jollain on kanttia väittää, että ”uskonnoista ei yleisesti ottaen ole kuin harmia”, niin mitä sanot, jos väitän, että kaikista muista kuin heteroista ei ole kuin harmia?

Antaa kaikkien kukkien kukkia
2 vuotta sitten
Reply to  Keijo K.

Eipä tietenkään ole sekoittanut. Ainakaan virallisesti, koska siitä olisi noussut haloo. Fiksu nuori poika.

Sen sijaan kerro mieluummin, mitä hyötyä uskonnoista on? Ennemmin ne tuntuvat aiheuttavan ongelmia, kun seuraa maailman tilannetta.

Timo Räty
2 vuotta sitten

Kerrankin jossain päin Suomea on riittävästi rohkeutta ja järkeä olla tukematta Sateenkaari-porukan touhua. Seta muutenkin touhuaa maassa kuin höyryjuna ajaessaan omaa agendaa läpi.
Great Job !

Susanna
2 vuotta sitten

Mikä on sateenkaaren perimmäinen tarkoitus? Se symboloi erilaisuutta. Olemme kaikki erilaisia ihmisiä omine omituisuuksineen, siksi myös samanlaisia.

Minkään sateenkaaren värin ei ole tarkoitus nousta jonkun muun yläpuolelle, siksi tarvitsemme suvaitsevaisuutta ja toistemme ymmärrystä. Tarvitsemme lisää hyväntahtoisuutta ja inhimillisyyttä ihan kaikki, eikä niistä voi muistuttaa liikaa.

Sateenkaaren tarkoituksena on tuoda esille nämä arvot, joita tarvitsemme voidaksemme toimia yhdessä. Hyväntahtoisuuden lisäämisessä kannattaa käyttää kaikkia keinoja, ja ne hyödyttävät meitä kaikkia.

Ruskamatkalla seurattua
2 vuotta sitten

Demokratia on puhunut ja pulinat pois, sanoi vaalit hävinnyt kunnioitettu valtioneuvos. Nyt vaan kunnallisvaaleissa tarpeeksi kannatusta, niin liputuksetkin järjestyy.