Someron kirkossa kävijöitä suojataan putoavilta tiililtä. Kirkon pääovelle on asennettu katos, jotta kirkon tornista tippuvat tiilet eivät tule ihmisten niskaan. Lisäksi kirkon etuosan sivuille tulee aidat, joilla estetään kulkeminen kirkon seinän vierestä.

– Katos ja aidat ovat paikallaan niin kauan, että kirkon remontti saadaan tehtyä. Alun perin kirkon torniin kaavailtiin verkkoja, mutta päädyimme katokseen ja aitoihin. Näin kirkkoa on kauniimpi katsella, Someron seurakunnan talouspäällikkö Kirsi Parviainen toteaa.

Kirkon etuovelle asennettu metallinen musta katos on siirrettävä.

– Katos suojaa myös ulko-ovea sateelta. Kuulostelemme nyt, mitä mieltä katoksesta ollaan. Katos jää pysyvästi paikalleen, jos seurakuntalaisten kommentit ovat myönteisiä, Parviainen kertoo.

Someron seurakunta on saanut Someron kirkon remontin hinnasta ensimmäisen arvion. Vahanen-yhtiöiden tekemässä laskelmassa korjausten hinnaksi arvioidaan noin 500 000 euroa.

Parviainen korostaa, että kustannusarvio on hyvin alustava.

– Tiilien uusimisen lisäksi arviossa on mukana kirkon peltikaton pinnoitus ja tornin kuparikaton uusiminen.

Someron seurakunnan tavoitteena on aloittaa kirkon remontti ensi vuoden aikana.

– Remonttia ei voi siirtää, sillä seurakunnan tehtävä on pitää kirkko kunnossa. Järjestämme syksyn aikana tarjouskilpailun rakennuttajakonsultin valinnasta, joka ammattilaisena ohjaa remonttia, Parviainen huomauttaa.

Somerniemen seurakuntatalo on saatu jälleen käyttöön. Talo on ollut poissa käytöstä viime marraskuusta saakka vesivahingon takia.

Seurakuntatalon sisäosat on laitettu vesivahingon jäljiltä kuntoon. Seuraavaksi uusitaan talon ulkolaudoitus ja ikkunat.

– Ulkoremontti oli tarkoitus tehdä jo tänä vuonna, mutta rakennusalan ammattilaisilla on tällä hetkellä kädet täynnä työtä. Tavoitteena on, että ensi keväänä päästäisiin töihin, Someron seurakunnan talouspäällikkö Kirsi Parviainen kertoo.

Ulkolaudoituksen ja ikkunoiden uusiminen maksaa noin 60 000 euroa. Somerniemen seurakuntatalo on rakennettu vuonna 1975.

Korjattu 4.9. kello 13.08: Korjauksen arvioitu hinta on puoli miljoonaa euroa.
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Kirkossa kävijä
1 vuosi sitten

Hienoa, että on kunnioitettu kirkkoa ja laitettu kaunis katos eikä mitään vanerista rumilusta. Pysyvä tai väliaikainen, niin tuo ei häiritse silmää.

Suojassa
1 vuosi sitten

Samaa mieltä. Todella tyylikäs katos. Ja hyvä, että tippuviin tiiliin reagoitiin, ennen kuin ehti käydä vahinkoa.