Someron Liikunta jatkamassa toimintaansa – yhdistyksellä runsaat rahavarat

1
Someron Liikunta on pyörittänyt muun muassa Someron uimahallin toimintaa. Ensi vuoden alusta Someron kaupunki vastaa itse liikuntapalveluiden tuottamisesta ja liikuntapaikkojen hoitamisesta. Kuva: SSS-arkisto/KIRSI-MAARIT VENETPALO

Someron Liikunta on jatkamassa toimintaansa, vaikka yhdistyksen alkuperäinen tarkoitus lakkaakin ensi vuoden alussa. Someron Liikunta perustettiin vuonna 1995 tuottamaan kaupungin puolesta liikuntapalveluita ja hoitamaan liikuntapaikkoja.

Someron Liikunnan puheenjohtaja Marjaana Sorokin kertoo, että yhdistyksessä pohditaan parhaillaan tulevaa toimintaa.

– Yleinen henki on se, että yhdistys jatkaa toimintaansa myös tämän vuoden jälkeen, Sorokin huomauttaa.

Kahdentoista jäsenseuran muodostamalla yhdistyksellä on hyvien rahavarojen antama tukeva selkänoja. Sorokin ei halua sanoa varojen tarkkaa määrää, mutta paljastaa suuruusluokan.

– Sadoista tuhansista euroista puhutaan. Yhdistyksellä olisi varaa palkata esimerkiksi osa-aikainen työntekijä. Tätä myös harkitaan tällä hetkellä.

Sorokin kannattaa itse yhdistyksen pitämistä toiminnassa. Hän korostaa, että Someron Liikunta on tarjonnut vuosien ajan hyvän alustan seurojen yhteistyölle.

– Yhdistys voisi toimia edelleen liikunnan puolella yhteisen asioiden esille tuojana. Sen kautta seurat voisivat myös järjestää yhteisiä tapahtumia ja yhteistä koulutusta ja näin tukea somerolaisten liikkumista.

Missä korvaus

Somerolla voitaisiin myös ottaa vuokraa tilojen käytöstä. Somero on niitä harvoja kuntia, joissa vapaa-ajan käyttäjät eivät maksa vuokria käyttämistään tiloista.