Suomessa todettu 45 uutta koronavirustartuntaa – kahden viikon tartuntojen määrä nousi 179:llä

3

Suomessa on raportoitu tänään 45 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.
Kahden viime viikon aikana on raportoitu 508 tartuntaa, kun kahden edellisen viikon määrä oli 329. Kasvua oli siis 179 tapausta.
Tuoreimpien seitsemän päivän aikana tartuntoja todettiin yhteensä 296. Edellisenä seitsemänä päivänä tapauksia oli 212, eli nousua on 84.
Koronavirustartuntoja on tähän mennessä raportoitu Suomessa kaikkiaan 8 557. Parantuneita arvioidaan olevan yli 7 500.
Eilen uusia tartuntoja raportoitiin 43. Näiden myötä Suomessa ylitettiin 8 500 todetun tartunnan raja.
Sairaalahoidossa olevien määrä ja mahdolliset kuolemantapaukset ilmoitetaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Eilen sairaalahoidossa oli kahdeksan ihmistä, joista yksi oli tehohoidossa.
Uusista koronakuolemista perjantaina ei kerrottu. Kaikkiaan koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on raportoitu tähän mennessä 337.
THL:n mukaan Suomessa on tehty noin 789 500 testiä. Testauskapasiteetti on tällä hetkellä lähes 16 000 testiä päivässä.

Joukkoaltistumisia muun muassa oppilaitoksissa

Tartuntamäärät ovat syyskuussa olleet nousussa. Viime aikoina tartuntoja ja altistumisia on todettu useasti opiskelija- ja urheilupiireissä, minkä lisäksi kouluissa ja päiväkodeissa on tullut esille kymmeniä joukkoaltistumisia sitten syyslukukauden alun.
Keski-Suomessa Äänekoskella on todettu 12 uutta koronatartuntaa, jotka liittyvät aiempaan nuorten tartuntaketjuun. Altistuneita on useita kymmeniä, kertoi Äänekosken kaupunki tiedotteessa.
THL:n mukaan kouluikäisten lasten sekä nuorten ja aikuisten tulee hakeutua testiin, jos lieviäkin koronaviruksen oireita ilmenee. Sen sijaan alle kouluikäisten lasten lieviä hengitystieoireita voi THL:n mukaan seurata kotona muutaman päivän ajan ilman testiin hakeutumista.

Jyväskyläläisravintolassa mahdollinen korona-altistus

Jyväskylässä sijaitsevassa Bar Red Neckissä on tapahtunut mahdollinen korona-altistus 6.-7. syyskuuta välisenä yönä puolenyön ja kello kahden välillä. Tuolloin ravintolassa vieraili koronavirusta kantava ihminen, kertoo Jyväskylän kaupunki tiedotteessa.
Jyväskylässä on perjantain ja lauantain aikana tullut ilmi yksittäisiä tartuntoja, joista aiheutuneet altistumiset on kartoitettu. Asianosaisiin on oltu yhteydessä, ja heidät on ohjattu näytteenottoon ja karanteeniin.

STT

Kuvat:

3
Jätä kommentti

1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Heidi Salminen

Olisin halunnut tietää, mikä on Salon kaupungin tilanne tässä covid-tilanteessa. Mistään en saa tietoa siitä tänään 12.9. Pitäkää kaikki kansalaiset ajan tasalla.

Veka

Turun Sanomien nettisivuilta löytää päivittäin Varsinais-Suomen kuntien koronatiedot.

Maija

Päivittäiset tiedot kyllä löytyvät. Salossa ei kuulemma pääse viikonloppuna testiin. Pitääkö paikkansa?

Olisi aiheellista kertoa testausmahdollisuuksista ja -paikoista. Osaisivat autottomat varautua ja sopia alustavasti kyydeistä. Varsinkin, jos viikonloppuisin testataankin Turussa. Ajatus kipeänä bussissa kulkevasta autottomasta ei ole kiva.

Jos muuten testeihin ei ole pääsyä, niin vaihtoehtoja pitää kehittää.