Tässäkin tapauksessa hyvät ja toivotut rutiinit – Salon SM-trial pystytään järjestämään lauantaina normaalilla kaavalla

0
Timo Myöhänen sijoittui viime vuonna kuudenneksi Salossa järjestetyissä PM-kilpailuissa. (kuva: Turun Sanomat/Marko Vihriä)

SM-trialkauden lopettava Salon osakilpailu järjestetään lauantaina Kavilannummella tutuin kuvioin.

– Rutiinia kisajärjestelyistä on noin 30 vuotta; asiat menevät omalla painollaan, kuvailee kilpailusihteeri ja Salon Moottorikerhon puheenjohtaja Veijo Matinaho.

Rutiinit ja tuttuus ovat tänä vuonna erityisen hyviä seikkoja. Koronavirustilanne ei vaikuta erityisemmin Salon tapahtumaan, jossa kilpailunjohtajana työskentelee Tomi Heinonen.

– Yleensä kilpailijat allekirjoittavat ilmoittautumispaperit. Tässä tapauksessa järjestäjät laittavat kilpailijan kohdalle rastin ruutuun, jolloin samoja kyniä eivät käytä monet ihmiset. Lisäksi turvallisuussuunnitelman oheen tehtiin myös koronasuunnitelma.

– Muuten mennään tavanomaisesti – toki turvavälejä noudattaen, Matinaho luonnehtii.

Kotimainen trial-kausi on saatu muutenkin vietyä SM-kisojen osalta tutulla kaavalla. Kaikki kaavaillut osakilpailut pystyttiin järjestämään, joskin kausi alkoi vasta heinäkuussa tavanomaisen huhti–toukokuun sijaan.

Salon tapahtumaan osallistuu kaikkiaan 54 kilpailijaa. Tämän vuoden poikkeus on se, että sekä SM-kisat että kansalliset kilpailut järjestetään samana päivänä samassa tapahtumassa.

– 54 on hyvä määrä, saamme asiaankuuluvan huipennuksen kauteen, toteaa Suomen trialin lajiryhmävastaavana vielä ainakin ensi vuoden jatkava Matinaho.

Paikallisia kilpailijoita ei tällä kertaa mukana ole. Sen sijaan maantieteellistä laajuutta piisaa poikkeuksellisen paljon.

– On hienoa, että meille tulee kilpailija Sodankylästä, Rami Isokangas. Eipä ole Salon kisoissa ennen ollut edustajaa Sodankylän Moottorikerhosta, iloitsee Matinaho.

Trialin Suomen mestarien luettelo vuosina 2012–2019: Myöhänen, Myöhänen, Myöhänen, Myöhänen, Myöhänen, Myöhänen, Myöhänen, Myöhänen.

Paljon pitää tapahtua, jottei lauantain jälkeen listaan lisättäisi yksi kappale lisää tuttua nimeä. Timo Myöhäsellä on kahdeksan peräkkäisen mestaruuden suora, ja yhdeksäs tulee, mikäli hän ei keskeytä Salon osakilpailua. Keskeyttäminen on trialissa äärimmäisen harvinaista: käytännössä se vaatisi loukkaantumista tai pyörän hajoamista täysin käyttökelvottomaksi.

Myöhänen on voittanut kauden kaikki neljä osakilpailua, joissa jokaisessa Jere Karjalainen on sijoittunut toiseksi.

31. Salon trial-kilpailu alkaa lauantaina kello 10.