Traktori suistui ojaan, pyöröpaalit tukkivat kantatien Somerolla

2

Kuljettaja loukkaantui traktorin suistuttua ojaan Salontiellä eli kantatiellä 52 Somerolla maanantaina puolen päivän aikaan. Traktori oli pyörinyt katon kautta ympäri. Kuljettaja vietiin hoitoon, mutta hänen vammoistaan ei ole tietoa.
Myös tie oli jonkun aikaa poikki, sillä kyydissä olleet pyöröpaalit levisivät tielle.
Tie saatiin raivattua ja toinen kaista avattua, joten kiertotietä ei ryhdytty järjestämään. Tie jouduttiin sulkemaan myös uudestaan iltapäivällä siksi aikaa, kun traktori nostettiin pois.
Onnettomuus sattui noin kymmenen kilometriä Somerolta Salon suuntaan.

Juttua päivitetty kello 15.20

Valtakunnanihmettelijä

Olisi korkea aika palata vanhoihin nopeusrajoituksiin. Pääsääntöisesti jousittamattomina laitteina traktori ja peräkärry-yhdistelmä on arvaamaton kun 60:n ja jopa 80:n km/h vauhdissa tulee ohjausvirhe tai muu äkillinen tapahtuma. Mieluummin sietää vaikka 25 km/h nopeudella matelevan traktorin kuin sen pelkotekijän, että koko yhdistelmä pomppii hallitsemattomasti vastaantulijan kaistalle. Ja kun noita painojakaan ei ole juuri rajoitettu eli siellä kyydissä voi olla ihan mitä ja miten paljon vaan.
Maltti on valttia maataloustöissäkin. Kaikki mahtuvat ja ehtivät samoille teille.

Että Mää Ihmettele

Traktorit ovat isoja, tehokkaita ja kulkevat lujaa. Teeriharjun mäki pitkä ja jyrkkä, niin lujaa on menty? Ja kuskilla oli suojelus, kun hurjasta lennosta selvisi. Keväinen ja syksyinen traktorirumba maanteillä suurten työkoneiden kanssa on sivusta seuratessa hurjaa, kun nykytraktoreilla ajetaan lujaa.