Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ylilääkäri: Ihmisten pitäisi nyt noudattaa vielä suurempaa varovaisuutta kuin mitä viralliset ohjeet opastavat

7

Varsinais-Suomen tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala peräänkuuluttaa vastuullisuutta tapahtumissa sekä ravintoloissa koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Hänen mukaansa jokainen voi omalla toiminnallaan edistää turvallisuutta.
– Ihmisten pitäisi nyt noudattaa vielä suurempaa varovaisuutta kuin mitä viralliset ohjeet opastavat. Kouluun, työhön tai tapahtumiin ei pidä mennä vähänkään sairaana. Turvaväleistä ja käsihygieniasta on huolehdittava, Rintala sanoo tiedotteessa.
Koronavirusinfektion ilmaantuvuus on noussut sairaanhoitopiirissä kahden viikon (3.9.–17.9.) aikana selkeästi viikkoa aiemmasta. Nyt se on 100 000:tta asukasta kohden 7,5, kun aiemmin luku oli 4,4.
Varsinais-Suomessa todettujen koronatartuntojen kokonaismäärä on 521. Viime viikolla sairaanhoitopiirissä ilmoitettiin 29 positiivista testitulosta. Näistä viisi liittyi suoraan ulkomaanmatkaan. Kuudella tartunnan saaneista tartunnan lähde on toistaiseksi tuntematon.
Tapauksista 11 liittyi korkeakoulujen opiskelijoiden opiskelijatapahtumiin ja opiskelijoiden illanviettoihin. Tartunnan saaneet ovat pääasiassa lääketieteen opiskelijoita tai lääkäreitä. Korona-altistuksen vuoksi 500 lääketieteen kandidaattia on poissa potilaskontakteja edellyttävästä opetuksesta Turun yliopistollisessa keskussairaalassa syyskuun loppuun.

Tyksissä otetaan jälleen myös käyttöön koko sairaalaa koskevat yhtä tiukat rajoitukset vierailuissa. Jatkossa vierailijoita voi kerrallaan tulla yhdestä kolmeen, ja heidän on ilmoittauduttava etukäteen.
– Yksittäisten hoitoyksiköiden, esimerkiksi teho-osastojen, kohdalla vierailuohjeistus voi olla tätä rajoittavampi, mikäli tämä katsotaan potilashoidon turvallisuuden kannalta perustelluksi, johtajaylilääkäri Mikko Pietilä toteaa.

 

Lue myös:

Ei uusia koronatapauksia Salossa – joukkoaltistuminen ei näy tilastoissa ainakaan vielä

Murr

Turvaväleistä ja käsien desinfioinnista lipsutaan kaupoissa.

Maiju

Eihän niitä ollut keväälläkään. Osa ei välitä yhtään koko koronasta ja kanssaihmisistä. Kauhulla odotellaan tartuntapiikin nousua.

Minä,Minä,Minä

Suurin osa ei välitä mistään. Jos yrität pitää väliä siihen väliin tullaan varmasti. Maskeja ei Salossa näy.
Vanhanen varasi toista miljardia testauksiin mutta tätä vauhtia se ei riitä vaan lisäbudjetissa maksamme vielä lisää testauksista. Olisivat lähes turhia jos ihmiset tottelisivat suosituksia.
Sairaat ihmiset eivät saa ajoissa hoitoa kun hoitohenkilökunta pyörii koronan kanssa samoin labrakokeet joilla moni tauti tai sen tila todetaan myöhästyvät kun laboratorio tekee testituloksia. Mutta kun on niin hauskaa kun baarit ja huvitukset on ohjelmassa, ilman varokeinoja.

Mari

Osa kulkee kauppojen käsien desinfiointiaineiden ohi siksi, että niiden käytön jälkeen kädet haisevat todella pahalta…ja osa ajattelee, ettei se nyt Minulle tule… turhaa vouhotusta….itse olen hyvin tarkka, koska työskentelen hoitajana riskiryhmälle…

Maiju

Sanoisin jopa, että suurin osa ei desinfioi käsiään kaupoissa ja turvavälit unohdettu. Kassalla tungetaan ihan niskaan ja joka puolella ihmiset räkivät ja yskivät vapaasti muiden päälle. Tautisena ei liikuta, vaikka pelkkä flunssa päällä. Sekin on vaarallinen riskiryhmille. Petiin, lepoa ja tropit käyttöön ja pois ihmisten ilmoilta. Kummallista välinpitämättömyyttä osalla ihmisillä.

Jarmo J

Voisivatko kauppojen kassat odottaa, että edellinen asiakas saa ostokset pakattua ennen kuin syöttävät uutta, siellä kassojen jälkeen ei turvaväliä ole eikä tule.

keijo.k

Ihmisten itsekkyys on suurin syy siihen ryysäämiseen toisista piittaamattomasti!