Vilppaan liigabudjetti putoaa 600 000 euroon – pudotusta kymmenen prosenttia

0
Myles Stephens on yksi Vilppaan neljästä amerikkalaispelaajasta.

Koronavirusepidemian vuoksi asetetut yleisörajoitukset tekevät Vilppaallekin taloudellisesti hallaa. Normaalina kautena ottelutapahtumien (lipunmyynti ja oheismyynti) osuus tulobudjetista on ollut 25–30 prosenttia. Nyt tuo osuus tulee luonnollisesti pienenemään.

– Pyrimme etenemään vyö mahdollisimman tiukalla. Ykkösprioriteetti on kuitenkin turvallinen ottelutapahtuma, Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi painottaa.

Vilpas aloitti budjetin sopeuttamisen jo ennen koronaepidemian puhkeamista, kun Korisliiga päätti vähentää runkosarjan ottelumäärän 44:stä 32:een.

Ottelumäärän vähenemiseen oli jo varauduttu, mutta koronaan luonnollisesti ei.

Vilppaan viime kauden ilmoitettu budjetti oli 670 000 euroa, joista pelaajien ja valmentajien osuus oli 380 000 euroa. Nyt budjetti putoaa 600 000 euroon ja pelaajabudjetti 350 000 euron.

Ulkomaalaispelaajiin käytetty budjetti pysyy samana kuin viime kauden alussa. On kuitenkin muistettava, että Vilpas hankki juuri ennen koronaa muun muassa Tobin Carberryn ja Jeremiah Woodin.

Suurin säästö pelaajabudjetissa onkin se, kun liigan arvokkain pelaaja Henri Kantonen vaihtui nuoreen Perttu Blomgreniin.

Jätä kommentti