21:s kausi Kakkosta 2000-luvulla – SalPan sarjapaikka säilyy ilman suuria ihmeitä

0
SalPan ensimmäinen kotiottelu on 77 päivän kuluttua Urheilupuistossa joko tekonurmella tai luonnonnurmella.

Salon Palloilijat aloittaa aikanaan ilman suuria ihmeitä 20. peräkkäisen kautensa jalkapallon miesten Kakkosessa. Tässä kategoriassa ylivoimaista 2000-luvun Suomen ennätystä pitävän SalPan säilyminen varmistui käytännössä, kun Ykköseen nouseva Klubi 04 voitti kotikentällään FC Espoon maalein 3–2.

SalPan ja Espoon välinen ero on kuusi sarjapistettä, kun molemmilla joukkueilla on pelaamatta kaksi ottelua. Salolaisten säilyminen teoriassakin sinetöityy siis yhdellä tasapelillä.

Lisäksi espoolaisten maaliero on yhdeksän yksikköä huonompi. Sekä voittojen että salolaistappioiden tulisi siis olla runsasmaalisia, jotta nämä joukkueet vielä vaihtaisivat marssijärjestystä sarjataulukossa.

Klubi 04:n ja FC Espoon ottelussa oli tiettyjä samankaltaisuuksia kuin viikko sitten pelatussa FC Espoo–SalPa-pelissä. Espoo eteni jälleen erittäin nopeaan tahtiin 2–0-johtoon, mutta helsinkiläiset tulivat vielä ennen ensimmäisen puoliajan loppumista tasoihin.

Ottelun ratkaisua odoteltiin tässä tapauksessa aina lisäajan kolmannelle minuutille asti. Nooa Laineen tekemä voittomaali oli helpotus paitsi SalPalle myös FC Jazzille, joka on tällä hetkellä viimeisellä säilyjän paikalla.

FC Espoo ja FC Jazz kohtaavat seuraavalla kierroksella. Porilaisten etumatka on neljä pistettä, joten Klubi 04:n lisäajan maali vei Espoon säilymismahdollisuudet pois joukkueen omista käsistä.

SalPan seuraava ottelu ollaan pelaamassa Salossa Kaarinan Poikia vastaan. Pelin piti olla ohjelmassa lauantaina, mutta SalPan mahdollinen joukkoaltistuminen koronavirukseen siirsi tapahtumaa. Koronatestien tulokset ja sitä kautta ottelun uusi ajankohta ei ollut vielä lauantai-iltana selvillä.

Klubi 04:n nousu sinetöityi jo sillä, että Ilves/2 hävisi jo putoamaan tuomitun Pallo-Iirojen vieraana 0–1. A-lohkossa on vahvasti nousussa kiinni helsinkiläinen PK-35.

Kakkosesta putoamiset ja sinne nousemiset vaikuttavat alemmilla sarjatasoilla myös Salon Wilppaan tilanteeseen. Wilppaan säilyminen Kolmosessa vaatisi FC Espoon putoamista sekä Peimari Unitedin nousemista.

Peimarin nousu mutkistui hieman

Peimari Unitedin nousu Kakkoseen hankaloitui lauantaina hieman. Joukkue pelasi nousukarsinnan avausottelussa Sauvossa 1–1 (1–0)-tasapelin Ilves-Kissoja vastaan.

Kolmen joukkueen minilohkon kaksi parasta kipuavat ensi kaudeksi sarjaporrasta ylöspäin. Kolmas joukkue on Vantaan Jalkapalloseura.

VJS ja Peimari pelaavat keskinäisen ottelunsa ensi viikonloppuna, ja Peimarin on lähes pakko yltää vähintään tasapeliin. Ilves-Kissat–VJS-peli kahden viikon kuluttua ratkaisee nousijat lopullisesti.

Lauantaina Sauvossa kotijoukkue meni Nico Salmiosalon maalilla johtoon noin puolen tunnin pelin jälkeen. Ilves-Kissojen Toni Toijala tasoitti kuitenkin 70. peliminuutilla.