44 sekunnin juhla– FC Halikon ensimmäinen kotiottelu Futsal-liigassa alkoi täydellisesti, mutta päättyi odotetusti

0

FC Halikon ensimmäinen kotiottelu naisten Futsal-Liigassa ei olisi voinut saada parempaa alkua kuin sunnuntai-iltapäivänä Salohallissa.

Ottelu hallitsevaa Suomen mestaria Golden Futsal Teamia vastaan oli ehtinyt vanhentua ainoastaan 44 sekuntia, kun Elli Laaksonen siirsi kotijoukkueen riemukkaasti 1–0-johtoon. Mainion esityön Laaksosen maaliin teki Annika Peippo .

Siihen FC Halikon pelillinen juhla valitettavasti loppui, sillä kokeneet vieraat kuittasivat kotijoukkueen johdon nopeasti, ja taukoon mennessä GFT johti ottelua jo 4–1.

Toisella puoliajalla GFT iski pallon vielä kahdesti FC Halikon maalilla hyvin pelanneen Lotta Hiihtolan taakse, ja näin kolme liigapistettä matkasi Espooseen maalein 1–6.

– Saatiin ihan huippualku, mutta sen jälkeen GFT rankaisi meidän virheistä. Kaikki kunnia kuitenkin vastustajalle, se ansaitsi voittonsa, tiivisti kotijoukkueen tunnelmat avausmaalin tehnyt kapteeni Laaksonen.

FC Halikon ja GFT:n suurin ero oli tilannekovuudessa ja syöttötyöskentelyssä. GFT:n pelaajat olivat isokokoisempia ja fysiikaltaan askeleen kotijoukkuetta edellä, mikä luonnollisesti näkyi kaksinkamppailuissa.

GFT liikutti palloa huomattavan vauhdikkaasti, ja myös pelaajien liike oli asteen verran kotijoukkuetta parempaa.

FC Halikon nuorten pelaajien ei kuitenkaan tarvitse millään lailla hävetä esitystään, niin rohkeasti kotijoukkue uskalsi haastaa jokaisessa tilanteessa vastustajaa.

– Molempiin päihin pelattiin mielestäni ihan hyvin. Paikkoja oli useampaankin osumaan, mutta tänään ei vaan mennyt. Vastustajan kokemus näkyi, ja meille tämä oli vasta toinen liigapeli. Ykkösen ja Liigan ero on kuitenkin tosi suuri, muistutti Laaksonen.

GFT:n ykköstykki Halikkoa vastaan oli Emilia Jokisalo , joka siirtyi espoolaisten riveihin täksi kaudeksi Italian ammattilaiskentiltä. 22-vuotias Jokisalo iski ottelussa hattutempun, ja loisti muutenkin itsevarmoilla otteillaan.

Vieraiden muista maaleista vastasivat Pirta Hiukka , Sandra Lind ja Daniela Tjede r.

FC Halikko on avannut Futsal-Liigan kahdella tappiolla, mutta molemmissa otteluissa joukkue on päässyt nauttimaan johtoasemasta.

Usko omaan tekemiseen ja pistetilin avaamiseen on joukkueen keskuudessa edelleen vahva.

– Tästä lähdetään hakemaan pisteitä seuraavista peleistä. Täältä noustaan ihan varmasti, Elli Laaksonen vakuutti.

Seuraavan kerran FC Halikko pääsee yrittämään pistetilin avaamista viikon päästä sunnuntaina, jolloin joukkue matkustaa Jyväskylään Kampuksen Dynamon vieraaksi.

Seuraava kotiottelu on vuorossa 14. marraskuuta, kun Salohalliin saapuu FC OPA Oulusta.

Naisten Futsal-liiga: FC Halikko–GFT 1–6 (1–4)FC Halikon maali: 0.44 Elli Laaksonen (Annika Peippo) 1–0

Erotuomarit: Roosa Tuomi, Elvedin Fiso.

Yleisöä: 120.

FC Halikon seuraava ottelu: su 25.10. KaDy–FC Halikko Jyväskylän Huhtasuon koululla kello 17.