Bussilla oli kiire Saloon; LP Viesti Akatemia hoiti 3–0-voiton

0
Viime kauden joukkuetoverit LP Viestistä. Veda Mansikkaviita (vas.) ja Teija Vuorenmaa palkittiin parhaina pelaajina. (kuva: LP Viesti)

LP Viesti Akatemian pelaajat osaavat yllättää lentopallon naisten ykkössarjassa positiivisesti melkeinpä ottelu toisensa jälkeen. Näin tapahtui Jyväskylässäkin: 3–0 (25–23, 25–21, 25–21)-vierasvoitto.

– Vainion bussilla oli kiire ehtiä Saloon ajoissa, joten joukkue hoiti tämän siksi suoraan kolmessa erässä, lohkaisi päävalmentaja Janne Harju.

Harju oli ”budjetoinut” viikonlopun kahdesta ottelusta neljä sarjapistettä. Niitä tuli kuitenkin sunnuntain Jyväskylässä tapahtuneen myötä täydet kuusi.

– Kyllä tytöt vähän tuossa kuittailivat siitä neljän pisteen tavoitteesta, valmentaja hymähti.

Akatemia hoiti ottelun JyväsLentistä vastaan tyylikkällä tavalla. Koko joukkueen hyökkäysprosentti nousi komeasti 54:ään, vieläpä vähillä virheillä. Jokainen laitapelaaja (Linnea Kuusela 14/+8, Arita Ternava 20/+13 ja Teija Vuorenmaa 17/+5) tekivät pisteen useammasta kuin joka toisesta hyökkäyksestään.

– Maininnan ansaitsevat kuitenkin ehdottomasti myös libero Lida Markula, joka ei tehnyt yhtään vastaanottovirhettä. Sekä 15-vuotias keskitorjuja Hilma Nikkanen, joka pelasi ensimmäisen ykkössarjaottelunsa aloitusseitsikossa ja torjui ottelupallosta meille pisteen, Harju hehkutti.

Akatemia jatkaa kautta neljän (vieras)ottelun jälkeen täysillä sarjapisteillä.

Jätä kommentti