Ilkivalta lopetti metallinkeräyslavan Salon keskustan lähellä, romua heiteltiin jopa rautatiealueelle aidan ylitse

7
Salolaisyrityksen metallinkeräyslavalta on heitelty tavaraa jopa rautatiealueelle aidan ylitse. Ainakin maanantaina romua lojui molemmin puolin ratakiskoja.

Metalliromun heittely keräyslavalta johti jo toistamiseen metallinkeräyslavan sulkemiseen aivan Salon keskustan tuntumassa toimivan Lähdemaan metallivälitysyrityksen ulkopuolella.

– Olemme ottaneet sen ennenkin pois, mutta asiakkailta on tullut palautetta, kun sitä ei enää ollut, joten olemme palauttaneet sen, Ville Lähdemaa kertoo.

Viimeisin ilkivalta viikonlopulla johti lopulta päätökseen poistaa lava toistamiseen. Asiasta uutisoi ensin Turun Sanomat.

Metallivälitys Lähdemaa on tavannut pitää portin ulkopuolella keräyslavaa, johon asiakkaat ovat voineet tuoda metalliromua silloin, kun yritys on kiinni eli käytännössä viikonloppuisin ja iltaisin.

Keräyslava on Lähdemaan mukaan toiminut pääsääntöisesti hyvin. Valtaosa on osannut tuoda sinne tavaraa, joka kuuluukin metalliromun joukkoon.

Hän sanoo ihmisten myös oppineen kierrättämään aiempaa paremmin. Yritysten lisäksi Lähdemaan asiakkaina käy tavallisia kuluttajia päivittäin.

Ville Lähdemaa sanoo, että vaivana on koko ajan ollut nuoriso, joka tykkää kokoontua alueella. Tämä selviää yrityksen valvontakameroista.

– Valvontakameroissa on näkynyt moponuoria, hän selittää.

Viimeisin tapaus, jossa tavaraa oli heitelty jopa läheiselle rautatiealueelle aidan ylitse viime viikonlopun aikana, johtaa ainakin yhden ajokortti-ikäisen jäljille.

– He tulivat paikalle autolla, Lähdemaa sanoo.

Hän on saanut selville valvontakuvista jopa auton rekisterinumeron, jota kautta hän voisi tavoitella tekijöitä.

Lähdemaa sanoo, että keräyslava on ilkivallan vuoksi aiheuttanut heille ylimääräistä työtä. Ympäristö on siivottu, mutta rautatiealueelle työntekijät eivät voi mennä.

VR viestinnästä kerrotaan, että radalla liikkuminen on myös hengenvaarallista.

– Radalle viedyt esineet voivat myös vahingoittaa rataa ja junakalustoa, mistä voi aiheutua suuret korjauskustannukset. Jos ilkivallan tekijä jää kiinni, VR-Yhtymä vaatii tekijältä vahingonkorvauksia, kertoo Julia Stolp VR Viestinnästä.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Allan
4 kuukautta sitten

”Hän on saanut selville valvontakuvista jopa auton rekisterinumeron, jota kautta hän voisi tavoitella tekijöitä.”

Miksei yritys ilmoita asiasta poliisille? Pelkääkö yritys nuorten kostoa?

VR:n kuitenkin pitää voida laskuttaa siivouskulut, joilla radanvarsi on saatu turvalliseksi.

Pertti
4 kuukautta sitten
Reply to  Allan

Oletatko, ettei ole kertonut? Kannattaa kysyä heiltä, jospa onkin kertonut.

Allan
4 kuukautta sitten
Reply to  Pertti

Oletan lainaamani tekstin perusteella ja jutusta ei voi muuta päätellä.

Yleensä Salkkarissa kerrotaan, jos rikosilmoitus on tehty.

Voin toki olettaa väärinkin ja voi olla, että poliisille on kerrottu.

Teinit
4 kuukautta sitten

Moision koulu on myös nuorten ajanviettopaikkana. Henkilöautoilla kaahataan pihalla iltaisin, ja nyt kun on kesän aikana ja kesän jälkeen saatu tekonurmikentän ympärillä olevat aidat rikottua, on sillä alettu ajamaan mopoautoilla. On varmaan kohta entinen kenttä.

Hiekkakenttähän on jo perinteinen sudittelu- ja revittelypaikka. Tekonurmikentällä ajamisesta on kaupungin liikuntapaikkamestarille ilmoitettu.

Keijo K.
4 kuukautta sitten

Energiaa tuntuu riittävän ilkivaltaan, mutta pyydettäessä johonkin hyödylliseen tekemiseen tuntuu rajoittavaksi tekijäksi osoittautuvan kaulan jatkeena olevan mollukan tyhjyys tai perimänä saatu ajattelutapa.

Nuorissa on tulevaisuus, mutta minkälainen?

Entinen nuori
4 kuukautta sitten

Itse olin teininä kiinnostunut tytöistä, en romuista. Näin ne ajat muuttuvat.

Olli
4 kuukautta sitten
Reply to  Entinen nuori

Juurikin näin, tosin myös moottoripyöristä. En ole vieläkään luopunut kummastakaan kiinnostuksen kohteesta (aviossa ”pärinäpimun” kanssa jo yli 50 vuotta).