Italiassa koronarajoituksia vastustavat mielenosoittajat ottivat yhteen poliisin kanssa

0

Italiassa tuhannet uusia koronarajoituksia vastustavat mielenosoittajat ottivat yhteen poliisin kanssa maanantaina. Yhteenottoja oli useissa kaupungeissa.
Esimerkiksi Milanossa mellakkapoliisi käytti kyynelkaasua nuorisojoukkoja vastaan. Nuoret olivat heitelleet muun muassa lasipulloja. Samankaltaisia tapahtumia raportoitiin ainakin Torinosta ja Napolista.
Rauhattomuuksia edelsi pääministeri Giuseppe Conten määräys, jonka mukaan ravintoloiden ja baarien tulee sulkea ovensa iltakuudelta.
Lisäksi teatterit, elokuvateatterit ja kuntosalit määrättiin suljettavaksi kuukauden ajaksi. Conte toivoo tuoreiden rajoitusten mahdollistavan sen, että jouluna voitaisiin toimia rennommin.

Tutkimus: Oireettomat koronatartunnan saaneet vaikuttavat menettävän vasta-aineita oireellisia nopeammin

Oireettomat koronatartunnan saaneet vaikuttavat menettävän koronaviruksen havaittavia vasta-aineita nopeammin kuin ne, joilla on ollut oireita. Asia selviää tiistaina julkistetusta brittitutkimuksesta.
Lontoon Imperial College -yliopiston ja markkinatutkimusyritys Ipsos Morin löydökset antavat myös ymmärtää, että vasta-aineiden häviäminen oli hitaampaa 18-24-vuotiailla kuin 75 vuotta täyttäneillä.
Kaiken kaikkiaan tutkimus näyttää osoittavan, että immuniteetti laskee ajan myötä koronavirustartunnan saamisen jälkeen. Tutkijat kuitenkin varoittivat, että monet koronaviruksen vasta-aineisiin liittyvät asiat ovat edelleen hämärän peitossa.
Tutkimuksen tilasi Britannian hallitus.

Australian koronakeskittymässä jo toinen peräkkäinen päivä ilman uusia tartuntoja

Australian toisen korona-aallon tartuntakeskittymässä Melbournessa raportoitiin tiistaina jo toisesta peräkkäisestä päivästä ilman uusia tartuntoja.
Viiden miljoonan asukkaan kaupunki odottaa keskiyötä, jolloin tiukat koronarajoitukset poistuvat osittain. Rajoituksiin ovat kuuluneet muun muassa yöllinen ulkonaliikkumiskielto ja muiden kuin välttämättömiksi katsottujen yritysten sulkeminen.
Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten maaliskuun, kun kaupungissa ei ole todettu yhtäkään uutta tartuntaa edellisten 48 tunnin sisällä. Elokuussa päivittäisiä tartuntoja oli pahimmillaan yli 700.
Melbourne sijaitsee Victorian osavaltiossa, jossa kerrotaan tällä hetkellä olevan vain 87 aktiivista koronavirustapausta.

STT

Kuvat: