Jatke Oy rakentaa Perniön Kirkonkylän koulun

6
Purkutöitä Kirkonkylän koulun tontilla tehtiin viime tammikuussa.

Salon kaupunkikehityslautakunta on valinnut Jatke Oy/Jatke Länsi-Suomi Perniön Kirkonkylän koulun päärakentajaksi tarjouskilpailun perusteella. Jatke Oy:n tarjous rakennusteknisistä töistä oli 8 295 000 euroa.

Putkiurakan tekee LVI-Palvelu Alanko Salminen Oy hintaan 590 000 euroa. Ilmanvaihtourakan tekijäksi valittiin Modul-Kanava Oy urakkahinnalla 828 000 euroa. Sähköurakan tekijäksi valittiin Laiho Group Oy, jonka tarjous oli 986 300 euroa.

Lautakunta päätti hylätä Am-Sähkö Oy:n tarjouksen myöhässä saapuneena. Myös Schneider Electric Finland Oy:n päätettiin jättää tarjouskilpailun ulkopuolelle ja sen tarjous hylätä. Rakennusautomaatiourakan osalta lautakunta päätti järjestää uuden tarjouskilpailun.

Rakennustöiden on kaavailtu käynnistyvän marraskuussa 2020 ja koko urakan valmistuvan toukokuun 2022 loppuun mennessä.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Järkeä
1 kuukausi sitten

Perniön kirkonkylään rakennetaan koulu?

Nyt menee turhaksi rahan haaskaukseksi, koska syntyvyys laskee lähivuosina rajusti. Mitä tehdään koululla, joka on syrjässä kaikesta?

Nämä oppilaat olisi voitu kuljettaa lähimpiin kouluihin tulevina vuosina.

Make
1 kuukausi sitten
Reply to  Järkeä

Ehkä se rakennetaan suurten oppilasmäärien vuoksi?

Tarkoituksenani itse asiassa oli etsiä oppimisympäristöselvityksen toisesta vaiheesta ennusteet oppilasmäärille, mutta Salo uusi nettisivunsa muutama viikko sitten, ja kaikki vanhempi materiaali on poistettu tai häivytetty sellaiseen paikkaan, ettei niitä enää löydy.

Linkit esimerkiksi Googlen hakutuloksista tai kaupungin facebook-sivuilta eivät johda mihinkään, eikä sivuilla oleva hakukonekaan sitä löydä. Joten lienee poistettu saatavilta. Erikoista.

Erpe
1 kuukausi sitten
Reply to  Järkeä

Pernössä on kaikkea paitsi hammaslääkärin vastaanotto. Nytkin joutuu odottamaan noin vuosi, on kokemusta. Salolainen ajattelutapa, jota sinäkin edustat, olisi syytä unohtaa ottaen huomioon, että on ajateltava kokonaista Saloa. Kaupunki on kymmenen kunnan liittymä, josta käytetään nimeä Salo.

Salo on meistä perniöläisistä syrjässä ottaen huomioon, että Perniö on vauras ruotsalaiskielisten liikekeskus Kemiöön, Särkisaloon, Tenholaan ja Tammisaareen.

Ei lapsia kannata kuljettaa Salon homekouluihin, kun Perniössä ei homeita ole. Terveys on ensisijainen kaikille lapsille, myös salolaisille. Lapsia voidaan kuljettaa Salosta Perniöön. Sama kustannus molempiin suuntiin.

Veka
1 kuukausi sitten
Reply to  Erpe

Niin no, on eri ajaa kolme bussilastillista väkeä kuin yksi eestaas. Mutta kyllä Perniöön tarvitaan koulu. Ihan selkeä keskus siellä etelässä.

Muuttanut
1 kuukausi sitten

Valitettavasti kaikki Salon ympäristökunnat tulevat jäämään sivuun vähitellen, ja Salo-nimitystä voi enää käyttää Salon keskustaajamasta.

Koulukuljetukset tuskin tulevat maksamaan yhtään sen enempää kuin nytkään, koska erittäin harva asuu ihan koulun vieressä syrjäseudulla. Tällä hetkelläkin noiden koulujen oppilaat ovat jo suuremmaksi osaksi kuljetusoppilaita.

Jos on aikoinaan tehnyt päätöksen muuttaa syrjäseudulle ei voi olettaa, että kuntien veronmaksajien varoilla kustannetaan kaikki palvelut viereen, jotain täytyy olla valmis myös itse tekemään.

Homekouluja on kaikkialla, mutta on hyvä huomata, ettei Salossa kaikki koulut homeessa suinkaan ole.

Tarkkailija A
1 kuukausi sitten
Reply to  Muuttanut

Kuntien perustehtävä on kuitenkin koulut ja päiväkodit, varsinkin sitten, kun terveydenhuolto siirtyy sote-maakuntiin. Jos Salon keskuskaupunki syytää veronmaksajien rahat jäähalliin, Tunnin junaan, IoT kampukseen, Vietnamin ja Kiinan houkutteleviin sijoituksiin sekä keskustan kouluihin, joissa on eniten pienenevä oppilasmäärä, niin maaseudun veronmaksaja voi ottaa reppunsa ja muuttaa muualle.

Välttämättä jäljelle jäävä eläkeläisten joukko keskustaajamassa ei riitä kustantamaan Salon keskuskaupungin kaikkia haaveita.