Kaikki valmista – FC Halikko tekee tänään Ylöjärvellä salolaista palloiluhistoriaa

0
FC Halikon kaudet naisten Ykkösessä olivat yhtä juhlaa.

Ylöjärven Urheilutalolla tehdään lauantaina salolaista palloiluhistoriaa, kun FC Halikko pelaa ensimmäisen ottelunsa naisten Futsal-liigassa.

Viime kauden tappioitta pelannut FC Halikko sai liigapaikan, vaikka kausi katkaistiin kesken liigakarsinnan. Joukkue joutui odottamaan muutaman kuukauden liigapaikan varmistumista. Sen jälkeen on odotettu Aleksis Kiven päivää, tosin muusta kuin kirjallisista syistä.

– Vihdoin! On tätä odotettu, FC Halikon päävalmentaja Ari Peltola naurahti ennen perjantai-illan viimeistelyharjoitusta.

FC Halikko on harjoitellut koko kesän ja alkusyksyn tiiviisti hyvällä osallistumisprosentilla.

– Jokaiseen treeniin on saatu käytännössä koko ryhmä paikalle. Pelaajat ovat motivoituneita ja meininki hyvä, Peltola vakuuttaa.

Joukkueen ilmapiiriä ei ole nakertanut edes kiihtyvä koronavirustilanne, joka on sekoittanut osaltaan myös naisten liigan otteluohjelmaa.

– Jos jotain muutoksia tulee, niin sitten niitä tulee. Emme voi niille itse mitään, Peltola pyörittelee.

Avauskierroksen ottelu HIFK–FC OPA siirrettiin varotoimenpiteenä. Lisäksi vaasalaisen FC Sportin kolme ottelu on siirretty. Vaasan sairaanhoitopiiri asetti alueelle kymmenen hengen kokoontumisrajoituksen kolmeksi viikoksi. FC Halikon pitäisi matkustaa FC Sportin vieraaksi 21. marraskuuta.

Perjantai-illan harjoitukset olivat poikkeuksellisesti Halikon liikuntahallilla. Se olisi ollut silti Halikossa, vaikka LP Viestillä ei olisi ollut samaan aikaan kotiottelua Salohallissa.

– Ylöjärvellä on samanlainen pieni halli kuin Halikossa. Siksi halusimme harjoitella Halikossa. Valmistaudumme niin hyvin kuin mahdollista, Peltola linjaa.

FC Halikko kohtasi Salohallissa pelatuissa harjoitusotteluissa HIFK:n ja hallitsevan Suomen mestarin GFT:n. HIFK voitti 3–1 ja GFT 5–1. Tappioista huolimatta varsinkin GFT-ottelun anti oli rohkaiseva.

– Olen edelleen sitä mieltä, että GFT on liigan ykkössuosikki. Heillä on useita maajoukkuepelaajia. Siitä huolimatta pystyimme haastamaan ja luomaan paikkoja, Peltola kertaa.

FC Halikko kohtaa ensimmäisessä kotiottelussaan juuri GFT:n ensi viikon sunnuntaina Salohallissa.

Harjoitusotteluiden tappiot ovat siinäkin mielessä tervetulleet, että joukkue on marssinut käytännössä kolme vuotta voitosta voittoon. Ensin junioreissa ja kaksi viimeistä vuotta Ykkösessä.

– Olemme keskustelleet asiasta useasti kesän ja syksyn aikana. Jokainen pelaaja ymmärtää sen, että voittokulku päättyy.

– Nyt tavoitteemme on hieman erilainen, mutta näemme tämän projektina, joka kestää toivottavasti kauemmin kuin yhden kauden.

Mikä FC Halikon tavoite sitten on?

– Vähimmäistavoite on sarjapaikan säilyminen, mutta pudotuspelipaikkaa haetaan. Ja jos pudotuspelipaikka tulee, niin kaikki jotka palloilua ymmärtävät, tietävät, että silloin kaikki on mahdollista.

– Mutta muistutan heti realiteeteista: joukkueen keski-ikä on alle 18 vuotta. Se tulee näkymään kauden aikana.

Avausottelussa FC Halikko kohtaa Ylöjärven Ilveksen, joka pelaa puolustuksen kautta. Joukkueen kumpikin maalivahti Saara Viitanen ja Helena Unkuri kuuluvat maajoukkuerinkiin ja tähtenä tuikkii maajoukkueen pohjapelaaja Sini Sutinen. Maalijuhlaa ei ole siis odotettavissa.

– Sain kuukausi sitten heidän treenipelistään nauhan. Uskon, että tiedämme hyvin, mitkä ovat heidän vahvuutensa ja missä pitää olla tarkkana, Peltola vakuuttaa.

Naisten Futsal-liigan avauskierrosta: Ylöjärven Ilves–FC Halikko Ylöjärven Urheilutalolla kello 17.