Kokoomuksessa eniten kuntapolitiikasta luopujia Somerolla

1
Someron 35 kaupunginvaltuutetusta 17 aikoo olla ehdolla ensi kevään kuntavaaleissa. Kahdeksan on päättänyt, ettei lähde ehdokkaaksi. Kymmenen valtuutettua ei kerro vielä kantaansa. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Kokoomuksen valtuustoryhmä tulee uusiutumaan ensi kevään kuntavaaleissa Somerolla. Seitsenhenkisen ryhmän nykyisistä kaupunginvaltuutetuista Pauli Eino, Pia Maavirta , Henri Seppälä ja Juha Wiskari eivät asetu ehdolle.

Eino ja Maavirta kuuluvat myös kaupunginhallitukseen. Eino on lisäksi kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja.

– Täytän vuoden päästä 70 vuotta, eli nyt on aika tehdä tilaa uusille kasvoille ja ajatuksille, huomauttaa Eino, joka oli kuntavaaleissa ehdolla ensi kertaa neljä vuotta sitten.

Maavirta istui aikoinaan useamman kauden Someron valtuustossa, piti välillä taukoa ja tuli mukaan uudelleen edellisissä vaaleissa. Maavirta sai 163 ääntä, millä heltisi äänitilastossa kolmossija. Maavirta sanoo, että kaikella on aikansa.

– Nyt on aika keskittyä omiin juttuihin.

Henri Seppälälle ja Juha Wiskarille riitti neljä vuotta valtuustossa.

– Aika ei riitä, Suomen Varastokontti -yritystä pyörittävä Seppälä kertoo.

Wiskari on puolestaan turhautunut kunnallispolitiikan toimintatapaan.

– Suurin pettymys oli epä-älyllinen politikointi, joka johti yhteistenkin päätösten vastustamiseen ja romuttamiseen kaikin tavoin. Valtuustokauden aikana saatiin miljoonatappiot aikaiseksi ilman mitään vastuuta aiheutetuista vahingoista, Wiskari toteaa viitaten Mehiläisen palvelutaloa koskeneeseen valitukseen.

Wiskari haluaa koronatilanteen myötä myös keskittyä konsulttialan yritykseensä.

Ryhmästä sivistyslautakunnan puheenjohtaja Kati Fonsell-Laurila ei ota vielä kantaa ehdokkuuteen.

Someron suurimmasta valtuustoryhmästä keskustasta suurin osa tavoittelee paikan uusimista, sillä 16 valtuutetusta 11 ilmoittaa asettuvansa ehdolle. Mukana ovat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja edellisvaalien Someron ääniharava Jani Kurvinen ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tero Pirttilä . Jatkoa hakee kaupunginhallituksen jäsenistä myös Riitta Ryhtä .

Kaksi keskustalaista jättää kaupunginvaltuuston vapaaehtoisesti. Kaupunginhallitukseen kuuluva ja aikoinaan myös kaupunginhallitusta yhden kauden johtanut Taru Pöri jää pois henkilökohtaisten syiden takia. Päättäjien nuorta polvea edustava Maija Tuomola kertoo puolestaan, että aika ei riitä valtuutetun tehtävän edellyttämään paneutumiseen.

Kaupunginhallituksessa istuva Hannu Kesäniemi ei paljasta vielä jatkosuunnitelmiaan.

SDP:n ryhmästä ehdolle ei asetu enää tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Juhani Kaivo. Kaivo perustelee sivuun siirtymistä iällä.

– Olen syntynyt 1949. Annan nyt nuoremmille tilaa, he osaavat rakentaa tulevaisuuttaan itse paremmin.

SDP:n näkyvistä nimistä ehdokkuuteen eivät ota vielä kantaa kaupunginhallituksen jäsenet Riitta Lehtinen ja Ismo Valv e sekä perusturvalautakunnan puheenjohtaja Antti Kotti .

Kristillisdemokraattien ainoa valtuutettu Tarja Iivonen ei asetu ehdolle. Taustalla ovat terveydelliset syyt.

Keskusta:

Ehdolla: Kari Ahlbom, Jani Kurvinen, Jaana Kyyrä, Jarno Lehtimäki, Tero Pirttilä, Matias Roto, Mirja Rouhiainen, Riitta Ryhtä, Juha Salo, Heikki Tuomisto, Mikko Virtanen

Ei ehdolla: Taru Pöri, Maija Tuomola

Ei vielä kantaa: Hannu Kesäniemi, Ilkka Koivuniemi, Mikkö Älli

Kokoomus:

Ehdolla: Markku Mäki-Teeri, Jutta Varjus

Ei ehdolla: Pauli Eino, Pia Maavirta, Henri Seppälä, Juha Wiskari

Ei vielä kantaa: Kati Fonsell-Laurila

SDP:

Ehdolla: Raila Hakamäki, Taina Ruuhilehto

Ei ehdolla: Juhani Kaivo

Ei vielä kantaa: Antti Kotti, Riitta Lehtinen, Ismo Valve

Perussuomalaiset:

Ehdolla: Matias Mäkinen, Harri Känkänen

Vasemmistoliitto:

Ei vielä kantaa: Heikki Lehtinen, Jukka Lehtilä

Kristillisdemokraatit:

Ei ehdolla: Tarja Iivonen

Vihreät:

Ei vielä kantaa: Katariina Kauriinoja

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Äänestäjä
3 kuukautta sitten

Toivottavasti uusi valtuusto jatkaa samassa hyvässä hengessä, mitä nykyinen on tehnyt työtään. Lehtereillä on mukava välillä istua, kun toisten nälviminen ja kiusaaminen on poissa. Ennen sitä oli liikaakin.