Kolme kertaa yksi–kolme – LP Viestin vierasotteluiden viikko oli tuloksellisesti täydellinen

0
Nea Haatainen pelasi kaksi tasaista ottelua viikonloppuna LP Viestin keskitorjujana.

LP Viesti päätti kolmen ottelun viikkonsa kolmanteen 1–3-vierasvoittoon. Hämeenlinnan ja Oriveden jälkeen kolmas voitto haettiin Nurmosta JymyVolleyn vieraana.

– Todella tyytyväinen pitää olla viikon saldoon. Rehellisesti sanottuna, emme olleet selviä suosikkeja näistä kolmesta ottelusta kuin nyt Nurmossa, LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen muistutti.

Sunnuntain ottelu Nurmossa oli kopio lauantain ottelusta Orivedellä. LP Viesti hallitsi kahta ensimmäistä erää, hävisi kolmannen ja taisteli neljännen itselleen.

Kahdessa ensimmäisessä erässä LP Viestillä oli kentällä Akatemia-joukkueen nuoriso-osasto, jossa peliä pyöritti 17-vuotias passari Saana Virtanen, hakkurina oli Arita Ternava ja toisena yleispelaajana Linnea Kuusela.

– He pelasivat kaikki hyvät kaksi erää. Pitää muistaa, että Saana oli nyt ensimmäistä kertaa liigaottelun avauksessa, Lemminkäinen kehui.

Kolmannessa erässä Kari Raatikaisen valmentama Jymy sai hurmoksen päälle ja LP Viesti joutui täydelliseksi vastaantulijaksi.

– Se mietityttää, että miksi kolmannet erät olivat molemmissa viikonlopun peleissä tällaisia. Se koskee koko joukkuetta, sillä kuusikko oli lauantaina erilainen kuin sunnuntaina, Lemminkäinen pohti.

– Lentopallo-ottelua on vaikea kääntää, kun toinen saa hurmoksen päälle, Lemminkäinen lisäsi.

Toisaalta LP Viestin aloitusseitsikon pelaajat Viktoriia Tuchashvili, Noora Kosonen ja Iina Andrikopoulou tulivat vaihdosta kentälle, mikä ei ole aina aloituksen pelaajalle helpoin asia.

LP Viestin tehokolmikko oli Anna Czakan (14/+12) ja Anniek Siebring (15/+7) ja vahvasti pelannut Andrikopoulou (15/+9).

Tällä viikolla LP Viesti kohtaa torstaina LiigaPlokin Salohallissa ja lauantaina liigakauden ykkössuosikin LP Kangasalan vieraskentällä.

Viikko-ohjelmassa on myös kanadalaiskaksikon Beth Vinnellin ja Caroline Pearsonin tasonmittausta. Lemminkäisen mukaan seura tekee lokakuun aikana päätöksen, pitääkö seura kummatkin, vain toisen tai ei kumpaakaan. Kanadalaisia ei nähdä kokoonpanossa ensi viikon otteluissa.

NAISTEN MESTARUUSLIIGA: JymyVolley–LP Viesti 1–3 (17–25, 18–25, 25–21, 22–25)

JymyVolleyn pisteet/plusmiinus: Riikka Valkonen 15/+3, Annina Keinonen (passari) 4/+2, Venla Raitala 10/+4, Jessica Salminen 2/-1, Katariina Salminen 9/+8, Sara Niemi 6/0, Ada Peura 3/0, Henni Rinta-Keturi 9/-2.
LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili (passari) 0/0, Anniek Siebring 15/+7, Noora Kosonen 3/-1, Anna Czakan 14/+12, Arita Ternava 9/0, Iina Andrikopoulou 15/+9, Saana Virtanen (passari) 2/+1, Nea Haatainen 6/+3, Linnea Kuusela 3/+1.

Vastaanottoprosentit: 52–51
Hyökkäysprosentit: 33–41
Torjuntapisteet: 11–13
Ässäsyötöt/syöttövirheet: 5/11–4/8

OHO!

Anna Czakan sai viikonlopun kahdessa ottelusta yhteensä 33 passia, joista hän tappoi 22 eli tasan kaksi kolmannesta.

Yleisöä: 237

LP Viestin seuraava ottelu: to 22.10. LP Viesti–LiigaPloki Salohallissa kello 18.30.

Jätä kommentti