Kommentti: Pelintekijällä on väliä

0
Vilppaan Jahaad Proctorin ammattilaisura alkoi eilen Lahdessa.

Vaikka kyseessä oli poikkeuksellisen kevään, kesän ja syksyn jälkeen ensimmäinen virallinen ottelu, niin eipä tule mieleen, milloin Vilppaan hyökkäys on ollut niin sekaisin kuin keskiviikkona Lahdessa.

Yksi oleellinen numerofakta tukee tätä: Vilpas menetti eilen pallon 22 kertaa. Edellisen kerran vastaavaa tapahtui tammikuussa 2016!

Vaikka Lahden puolustus oli aggressiivista ja levypallopelaaminen uhrautuvaa, 22 pallonmenetystä ei vastustajalla selitetä.

Eikä sitä selitetä Teemu Rannikon puuttumisellakaan. Pallovarman Aatu Kivimäen viisi virhettä 11 minuuttiin on jo parempi selitys, viisi kertaa pallon menettäneen Jahaad Proctorin puutteellinen pelitekokyky vielä parempi.

Vilppaan yllättävästä keskeneräisyydestä ja epävarmuudesta kertovat viimeisen minuutin tapahtumat, johon mahtui muun muassa Proctorin menetykseen päättynyt sukellusyritys, Myles Stephensin eu-virhe ennen sivurajaa ja hyökkäysvirheeseen päättynyt syöksy.

Vilpas tekikin sen ihan itse.

Nykykoriksessa puhutaan paljon pelipaikkojen sijaan pelipaikattomuudesta ja pelintekijän sijaan pallonkäsittelijöistä.

Keskiviikon ottelu oli hyvä esimerkki siitä, että ilman pelintekijää paperilla nimekkäät viisikot muuttuvat parketilla puuroksi.

Repalaisen lokakuun viettäneen Kivimäen merkityksestä toistaiseksi rannikottomassa Vilppaassa kertoo sekin, että hän ehti merkkauttaa kentän parhaan plusmiinuslukeman +16. Proctorin lukema oli kentän huonoin: -12.

Mutta kuten usein unohtuu mainita, moni Korisliigan amerikkalaispelaaja pelasi eilen ammattilaisuransa ensimmäisen ottelun.

Yksi heistä oli Proctor, joka oli myös ottelun paras pistemies (18).

 

 

Päivitetty klo 21.25: Proctorin pistemäärä oikein.

 

Jätä kommentti