Kososenkin piti katsoa Ruudulta – LP Viestin peli ei lähtenyt mystisen vamman jälkeen käyntiin missään vaiheessa

0
Noora Kososen ottelu päättyi alle kahden minuutin pelaamisen jälkeen. (kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo)

LP Viestin yleispelaaja Noora Kosonen loukkasi nilkkansa LiigaPlokia vastaan pelatun naisten mestaruusliigaottelun kolmannessa pisteessä. Mutta miten vamma tuli?

Sitä ei tainnut nähdä kovin moni Salohallin katsoja, kun mielenkiinto oli suunnattu muualla olleeseen palloon. Kosonen oli ainoa, joka tunsi asian omakohtaisesti, mutta varmaa tietoa ei hänelläkään tapahtumista ollut.

– Täytyy sanoa, että ei oikein mitään käsitystä. Pitää katsoa Ruudulta. Olisinkohan sitten osunut Annan (Czakan) jalkaan, Kosonen hymähti.

Lähetyksen hidastuksestakaan ei saa täyttä varmuutta siitä, osuivatko pelaajien jalat toisiinsa. Joka tapauksessa Kosonen oli tulossa torjumaan vastustajan hyökkäystä.

Pelaajan omien ottelun jälkeisten tuntemusten mukaan vamma ei vaikuttaisi erityisen pahalta. Onni onnettomuudessa oli se, että kolhu kohdistui nilkkaan, ei koko kauden 2018–2019 pilanneeseen polveen.

Itse ottelu oli hämmästyttävän nopeasti ohi. LP Viestin 3–0-voittoa olisi voinut vielä odottaa, mutta LiigaPlokin 3–0 Salohallissa oli jo melkoista nähtävää.

Varsinkin, kun LP Viesti ei saanut yhdessäkään erässä edes kahtakymmentä pistettä. Näin tapahtui kotimaisessa Salohallin ottelussa viimeksi viidennessä finaalissa 2018 – sitä ennen yli 12-vuotisessa seurahistoriassa ei juuri koskaan.

Salolaisten peli ei lähtenyt käyntiin missään vaiheessa, ja joukkueen tehosaldo jäi miinukselle.

– Nooran loukkaantuminen ehkä vähän vaikutti, mutta kyllä meidän pitäisi päästä asioissa eteenpäin ja keskittyä pelaamiseen, linjasi LP Viestin 18-vuotias laitapelaaja Arita Ternava.

Ternava itse keskittyi pelaamiseen. Hänen alkukautensa liigassa on ollut hankala, mutta torstaina peli loksahti paikoilleen samalla tavoin kuin on käynyt ykkössarjan peleissä.

– Arita Ternavaa lukuun ottamatta oltiin aika huono lentopallojoukkue, tiivisti LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

Tehosaldoissa plussalle LP Viestistä pääsi yksi laitapelaaja. Neljä meni miinukselle, Kosonen kolmella pelatulla pisteellään plusmiinusnollaan.

Ternavan, Linnea Kuuselan ja/tai Teija Vuorenmaan palveluksia saatetaan loukkaantumisen myötä tarvita myös lauantaisessa Mestaruusliigan kärkiottelussa Kangasalla. LP Viesti Akatemian ottelu on ohjelmassa sunnuntaina.

– Alun perin kaikille pelaajille piti tulla torstaista sunnuntaihin kaksi ottelua. Nyt pitää miettiä asiaa uudelleen, Lemminkäinen puntaroi.

Torstai-illan vierasjoukkueen pelivire oli melkoinen arvoitus noin kahden viikon ottelutauon jäljiltä. Puolitoistatuntisen anti näytti tällä kertaa toteen seuran sloganin, josta lyhenne Ploki tulee: Pihtiputaan Lentopallo On Kovassa Iskussa.

Ensimmäistä kauttaan liigajoukkueen ykköspassarina pelaava Taija Kaukoranta ruokki hyökkääjiä monipuolisesti.

– Olin varma, että jalat jäävät bussiin. Tämä meni kyllä vähän paremminkin kuin oli suunniteltu, mietti LiigaPlokin päävalmentaja Mikko Pesonen.

NAISTEN MESTARUUSLIIGA

LP Viesti–LiigaPloki 0–3 (16–25, 18–25, 19–25)

LP Viestin pisteet/plusmiinus: Viktoriia Tuchashvili (passari) 0/-3, Anniek Siebring 4/-4, Noora Kosonen 0/0, Anna Czakan 6/+3, Iina Andrikopoulou 3/-3, Teija Vuorenmaa 0/-1, Nea Haatainen 6/+3, Linnea Kuusela 2/-2. Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 44.

LiigaPloki: Anniina Kastarinen 6/+3, Taija Kaukoranta (passari) 4/0, Ingrid Kiisk 12/+5, Lauren Matias 7/0, Lindsay Calvin 10/+5, Sofia Lehto (passari) 1/+1, Jaelyn Keene 9/+9. Libero Jaidyn Blanchfieldin vastaanottoprosentti 38.

Hyökkäysprosentti: 33–52
Vastaanottoprosentti: 41–40
Torjuntapisteet: 3–8
Ässäsyötöt/syöttövirheet: 8–8/11–11

Tuomarit: Jarmo Kuusisto ja Mira Cavén.
Yleisöä: 262.

SSS-pisteet: Ternava 3, Haatainen 2, Laaksonen 1.
Pistekilpailun tilanne: Czakan ja Tuchashvili 4, Siebring ja Ternava 3, Haatainen 2, Kosonen ja Laaksonen 1.

OHO!

LP Viestin ja LiigaPlokin 44 ensimmäistä ottelua päättyivät salolaisvoittoon. Neljä viimeisintä on voittanut LiigaPloki.

LP Viestin seuraava ottelu: lauantaina 24. lokakuuta LP Kangasala–LP Viesti kello 17 Pitkäjärven koululla.