Kriittisten teknologioiden taitaja vie salolaista osaamista maailmalle (mainos)

KUUKAUDEN VAIKUTTAJA: Satel Oy

0
Arja Vainio, Jussi Savolainen ja Markus Kantola pohtivat, miten eri tiedonsiirtotekniikoita voisi yhdistää entistä paremmin samaan tuotteeseen.

Toimintakriittiseen tiedonsiirtoon erikoistunut Satel Oy aloitti toimintansa vuonna 1986. Kolmen radioinsinöörin perustama yritys on alusta saakka toiminut kapean sektorin erikoisosaamisen parissa. Voimakas kansainvälinen kasvu muokkasi siitä maailman johtavan radioverkkoteknologian toimijan alallaan.

Kaikki yrityksen toiminnot sijaitsevat saman katon alla Meriniityssä.

– Langattomia tiedonsiirtoratkaisujamme hyödynnetään muun muassa erilaisiin teollisuuden käytössä oleviin sovelluksiin sähkön-, veden- ja öljynjakelusta satamalogistiikkaan, älymaatalouteen ja kaivosteollisuuteen. Tehtävämme on tukea yritysten liiketoimintaa maksimoimalla tuotot ja minimoimalla kustannukset, toimitusjohtaja Markus Kantola kertoo.

Hänen mukaansa toimintakriittisyys tarkoittaa sitä, että asiakkaan liiketoiminta jatkuu keskeytyksettä kaikissa olosuhteissa missä tahansa maailmassa.

– Pienikin viive tai katkos voi vaikuttaa rajusti liiketoimintaan. Käytännössä asiakkaalle rakennetaan oma, itsenäinen verkko, jossa se pystyy toimimaan häiriöttömästi.

Jälleenmyyjäverkosto kattaa sata maata, joissa asiakaspalvelu luontuu paikallisella kielellä. Suurin osa myynnistä, 90 prosenttia, lähteekin suoraan vientiin. Moderni salolainen huipputeknologia päätyy kaikkiin maanosiin.

Tulevaisuuden erikoisala työllistää

Satel Oy työllistää tällä hetkellä 75 asiantuntijaa ja osaajaa. Lisää väkeä kaivataan tekemään maailmanlaajuisesti tunnettuja tulevaisuuden tuotteita. Tuotekehityksen ja teknisen myynnin rekrytoinnit ovat avoinna.

Vuoden 2030 visioissa esimerkiksi rakennustyömailla miehittämättömät koneet toimivat täysin autonomisesti.

– Meidän on otettava suunnittelussa huomioon suuri määrä uusia vaatimuksia. Tuotteemme ovat toisaalta asiakkaille räätälöityjä, mutta niiden on oltava myös mahdollisimman moneen soveltuvia, tuotekehitysjohtaja Jussi Savolainen toteaa.

Seuraava askel on rinnakkain toimivien, integroitujen radioratkaisujen valmistaminen. Parhaan mahdollisen kombinaation löytyminen edellyttää hänen mukaansa paitsi uuden kehittämistä myös jo olemassa olevien teknologioiden hyödyntämistä.

– Menestyksemme perustuu jatkuvaan tuotekehitykseen, tutkimustyöhön, onnistuneisiin ratkaisuihin ja erityisesti sitoutuneeseen, ammattitaitoiseen henkilökuntaan. Työntekijöiden arvostus heijastuu suoraan viihtyvyyteen. Meillä vaihtuvuus on pientä ja työurat pitkiä.

Myös markkinoinnista vastaava Arja Vainio on tyytyväinen tiimiinsä.

– Ei ole sattumaa, että sijaitsemme pitkän teknologiaosaamisen historian omaavassa Salossa. Tuotekehityksemme ja tuotantomme toimivat läheisessä symbioosissa, mikä tuo meille vahvan kilpailuedun, hän kuvailee.

Salon kauppakamariosasto
Annariina Aalto, asiamies
p. 044 778 2133
annariina.aalto@kauppakamari.fi