LiigaPloki palasi tuttuun strategiaan – riittääkö se torstaina LP Viestin horjuttamiseen?

0
LiigaPloki on ehtinyt pelata vasta kolme ottelua, kun LP Viestillä niitä on takana tuplasti enemmän. (kuva: Mestaruusliiga)

LiigaPloki on palannut viime kauden toisenlaisen strategian jälkeen pelaajapolitiikkaan, jota siltä on totuttu pitkän yhtäjaksoisen lentopallon naisten mestaruusliigataipaleen aikana näkemään. Pihtiputaalaisten tämän kauden joukkue nojaa jälleen pitkälti ulkomaalaispelaajiin, jotka näyttäytyvät seuraavaksi torstaina Salohallissa.

LiigaPlokin budjetit ja pelaajahankintastrategiat ovat tuonut vuodesta 2003 yhtäjaksoisesti kantaneen pääsarjataipaleen aikana lähes kauttaaltaan loppusijoituksia 4–8. Vuosi sitten Keski-Suomeen saatiin houkuteltua useita suomalaisia profiilipelaajia.

Osin myrskyisäkin taival johti päävalmentaja Alessandro Lodin intensiivisessä menossa Suomen cupin voittoon, liigan runkosarjan kolmanteen sijaan ja lopulta Lodin lähtöpasseihin aivan runkosarjan loppumetreillä.

Italialaisen tilalle tuli Mikko Pesonen, joka luotsaa myös tämän kauden joukkuetta. Mestaruusliigan ennakkojuttu kertoo, että Pesosella on takanaan viisi liigaottelua päävalmentajana. LP Viestin luotsilta Tomi Lemminkäisellä niitä löytyy hieman enemmän (678).

Alkukauden aikana molemmista joukkueista on löytynyt tietynlaisia yhtäläisyyksiä. Keskitorjujista liigan superluokkaan ovat kuuluneet LP Viestin Anna Czakan ja LiigaPlokin Jaelyn Keene. Yleispelaajista tehokkaita ovat olleet torstai-illan kotijoukkueesta Anniek Siebring ja vieraista Lauren Matias.

Vastaavasti muut yleispelaajat, Noora Kosonen ja Ingrid Kiisk, ovat hakeneet peliään. Hakkureista LiigaPlokin Lindsay Calvin on tehnyt pisteen vain 24 prosentissa hyökkäyksistään, Iina Andrikopouloun suoritustaso on puolestaan heilahdellut.

Torstain ottelu alkaa kello 18.30.

Keskiviikkoillan huippuottelussa Hämeenlinnan Lentopallokerho teki melkoisen nousun 3–2-kotivoittoon LP Kangasalaa vastaan. Huippuottelu-termi on perusteltu jo sillä, että tämänhetkisestä liigan seitsemännestä sijastaan huolimatta Hämeenlinna on yksi suurimmista mestarisuosikeista kauden toivottavasti jatkuessa.

Kaksi ensimmäistä erää pistein 19–25 hävinnyt kotijoukkue vei kolmannen peräti 25–13. Neljäs oli lopulta ottelun ainoa suhteellisen tasainen erä (25–22), kun viides meni Hämeenlinnalle 15–11.

Tilastoiltaan ottelu oli erittäin, erittäin tasainen. Voittajajoukkueen yleispelaaja Emmi Riikilä (21/+14) pelasi vahvan ottelun sekä hyökkäyksessä että vastaanotossa.

Kangasalan hakkuri Jody Larson (22/+19) teki työtään erittäin vähillä virheillä. Salon Viestin kasvatti Ronja Heikkiniemi (14/+1) takoi suhteellisen kovia hyppysyöttöjä, mutta hänen hyökkäyksistään kuusi päättyi vastustajan torjuntapisteeseen.