LP Viesti paransi loppua kohti – Linnea Kuusela käytti mahdollisuutensa

0
Linnea Kuusela otti onnistuneesti paikkansa pelaavassa kokoonpanossa. (kuva: Mestaruusliiga)

LP Viesti ja Hämeenlinna kohtasivat toistamiseen viikon sisään lentopallon naisten Mestaruusliigassa. LP Viesti oli parempi myös Hämeenlinnassa käydyssä vieraspelissä, nyt luvuin 3–1.

– Tämä oli meiltä kaksijakoinen ottelu. Olimme kaksi ensimmäistä erää huonompi joukkue, mutta saimme käännettyä toisen erän voitoksi. Pelin loppu oli pelillisesti parempaa, sanoi LP Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen.

LP Viesti hallitsi avauserää vielä tilanteeseen 13–11, mutta Hämeenlinna kiri tasoihin ja ohi keskipelaaja Daniela Öhmanin syöttövuorolla. Hämeenlinna vei seitsemän peräkkäistä pistettä ja johti 18–13. Hämeenlinnan yleispelaaja Olena Leonenko syötti ässänä ensimmäisen erän päätöspisteen.

– Tuollaista romahdusta ei saisi tulla. Meidän johdosta Hämeenlinna voitti erän lopun 14–2. Kukaan ei pystynyt vetämään tuossa vaiheessa joukkuetta, Lemminkäinen jatkoi.

Toinen erä eteni koko ajan lähes tasatahtiin. LP Viesti oli kovempi ratkaisuhetkillä ja voitti kakkoserän 26–24 toisella eräpallolla. LP Viestin keskipelaaja Anna Czakan oli tasaisessa vireessä koko ottelun.

– Olen tyytyväinen, että voitimme pelin. Kaksi ensimmäistä erää ei ollut meidän parasta peliä. Hyvä, että voitimme tiukat erät, Czakan arvioi.

– Toisen erän lopun voittaminen oli tärkeätä, sillä ei ollut kaukana, että olisimme lähteneet 0–2-tappioasemassa pitkälle erätauolle. Vaikutti ehkä vastustajan loppupeliin, että he hävisivät tiukan toisen erän, Lemminkäinen arvioi.

Czakanin mielestä Hämeenlinna oli parantanut otteitaan Salon koitoksesta.

– Hämeenlinna pelasi rohkeammin ja aggressiivisemmin. Heillä tuli paljon nopeita palloja laitoihin. Hämeenlinna oli muutenkin rennompi, Czakan vertaili.

Lemminkäinen oli siihen tyytyväinen, että joukkue paransi pelin edetessä laajalla rintamalla. Tehokkain oli yleispelaaja Anniek Siebring.

LP Viestin luottopelaaja Noora Kosonen vaihtui toisessa erässä Linnea Kuuselaan.

– Meillä on Linnean tapaan 3–4 tyttöä Akatemian kuvioissa. Linnealla oli nyt iso rooli ja näkyi, että hän on pelannut isolla vastuulla. Tämä oli hänelle peliminuuttien ja roolin puolesta isoin peli liigassa, Lemminkäinen kehui.

– On hyvä, että vaihdosta löytyy rohkeita pelaajia, jotka käyttävät mahdollisuutensa hyväkseen, Czakan sanoi.

LP Viesti jatkaa vieraskiertueella myös seuraavissa peleissä, sillä se kohtaa seuraavaksi vieraskentällä lauantaina Oriveden Ponnistuksen ja sunnuntaina JymyVolleyn.

– Olen tyytyväinen kauden alkuun, sillä neljästä ensimmäisestä pelistä olisi voinut tulla jopa neljä tappiota.

– Tämän viikon kolmesta pelistä pitäisi tulla yhteensä 6–9 pistettä. Jos häviämme viikonvaihteen pelit, tämä voitto jää hyödyttämäksi, Lemminkäinen sanoi.

Jutun kirjoittaja: Pasi Honkanen

NAISTEN MESTARUUSLIIGA

Hämeenlinna–LP Viesti 1–3 (25–15, 24–26, 19–25, 20–25)

Hämeenlinnan pisteet/plusmiinus: Lena Leonenko 20/+10, Jenna Ylivainio (passari) 6/+3, Tuuli Tuominen 0/-1, Emmi Riikilä 18/+7, Julia Miniuk 7/+3, Yasmine Madsen 14/+8, Daniela Öhman 6/+3. Libero Brianna Doehrmannin vastaanottoprosentti 21.

LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili (passari) 6/+6, Anniek Siebring 20/+13, Noora Kosonen 0/-3, Anna Czakan 11/+10, Arita Ternava 0/-4, Iina Andrikopoulou 10/+3, Saana Virtanen (passari) 1/+1, Nea Haatainen 6/+3, Linnea Kuusela 8/+4. Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 58.

Hyökkäysprosentti: 40–35
Vastaanottoprosentti: 31–29
Torjuntapisteet: 10–9
Ässäsyötöt/syöttövirheet: 7–7/11–4

Yleisöä: 346

LP Viestin seuraava ottelu: lauantaina 17. lokakuuta OrPo–LP Viesti kello 17 Oriveden liikuntahallilla.

Jätä kommentti