Mikko Sirén pysyi SM-hopeakannassa – mitali tuli erikoispitkän sekuntipelin jälkeen

0
Mikko Sirén pystyi toistamaan viimevuotisen SM-hopeansa. (kuva: Suunnistusliitto/Timo Mikkola)

Angelniemen Ankkurin suunnistaja Mikko Sirén ylsi kauden loppumetreillä mitalikantaan. 30-vuotias Sirén päätyi Orivedellä erikoispitkän matkan SM-hopealle tasaisessa kilpailussa. Viime vuonna Sirén saavutti vastaavalla matkalla saman sijoituksen.

Kakkosneloset seurasivat toisiaan Ankkurin edustajan kilpailumatkassa ja loppuajassa. 24,4 kilometriä taittui loppuaikaan 2.41,41. Yhteislähtömuotoisen kilpailun voitti Timo Sild, mutta virolainen ei taistellut SM-mitaleista.

Sild päihitti Suomen mestaruuden voittaneen Jussi Sunan minuutilla ja 50 sekunnilla ja Sirénin hieman yli kolmella minuutilla. Sunalle mestaruus oli pitkän uran ensimmäinen.

Sirénin takana oli peräti kahdeksan miestä alle minuutin etäisyyksillä toisiinsa. Kun 11:nneksi sijoittuneen Mikko Pajukankaan erotti lähes kolmetuntisen reissun jälkeen hopeasta vain 48 sekuntia, voidaan puhua melkoisen harvinaisesta sekuntipelistä.

Kilpailuun ilmoittautunut Miika Kirmula ei lopulta lähtenyt matkaan.

Naisten kilpailu oli sikäli ”nimekkäämpi” että siihen osallistui jokunen maajoukkuesuunnistaja. Heistä mestariksi eteni 17,2 kilometrin kisassa Merja Rantanen. Hän päihitti muut mitalistit Kirsi Nurmen ja Jenny Patanan noin kahdella ja puolella minuutilla.

Paikallisista osallistujista Paimion Rastin Salla Laitinen oli 17:s ja Ankkurin Henna Yliluikki 19:s. Paimiolaisten Topias Arola puolusti menestyksekkäästi viimevuotista Suomen mestaruuttaan 20-vuotiaiden sarjassa.

Jätä kommentti