Millog Oy ostaa teijolaisen Western Shipyardin koko osakekannan

0
ATeijon telakan toimintaa pyörittävän Western Shipyardin toimitusjohtaja Pekka Niinistö. SSS-arkisto: Sami Kilpiö.

Millog Oy on allekirjoittanut sopimuksen Oy Western Shipyard Ltd:n (WSY) koko osakekannan ostamisesta APX-Metalli Oy:n kanssa. Omistusoikeus siirtyy Millogille tänään torstaina.
Western Shipyard jatkaa Millogin omistuksessa itsenäisenä tytäryhtiönä.
Tytäryhtiön toimitusjohtajana aloittaa WSY:n operatiivinen johtaja Pasi Määttä. Nykyinen toimitusjohtaja Pekka Niinistö jatkaa WSY:n hallituksen jäsenenä.
Millog jatkaa Western Shipyardin nykyistä liiketoimintaa ja kertoo kehittävänsä sitä.
– Western Shipyard on investoinut merkittävästi omaan liiketoimintaansa ja haluamme jatkaa tällä kehityksen tiellä. Yhdessä pystymme palvelemaan asiakkaitamme yhä paremmin, Millogin uusien liiketoimintojen johtaja Manu Skyttä kertoo kaupasta julkaistussa tiedotteessa.

Western Shipyard tekee laivojen ja kelluvien rakenteiden telakointejaja korjauksia. Yhtiö on perustettu vuonna 1994. Yhtiön liikevaihto edellisellä tilikaudella oli 16,3 miljoonaa euroa ja palveluksessa oli 34 henkilöä. Yhtiön asiakkaita ovat muun muassa Puolustusvoimat, Rajavartiolaitos, Finferries ja Patria.
– Muutos on hyvä asia sekä henkilöstömme että asiakkaidemme kannalta. Toimiminen Millogin tytäryhtiönä lisää kehittymisen mahdollisuuksia ja solmittu kauppa tuo lisää vakautta liiketoimintaamme. Näemme, että Millog on WSY:lle paras mahdollinen omistaja, Niinistö toteaa tiedotteessa.

Millog pyrkii kasvamaan ja laajentamaan toimintaansa uusille toimialoille.
– Pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme WSY:n erittäin vahva osaaminen ja laadukas toiminta auttaa meitä turvaamaan ja vahvistamaan kotimaista huoltovarmuutta nyt ja tulevaisuudessa. Millogin osakasyritykset ja Millog-yhtiöt pystyvät yhdessä tarjoamaan suuremman kunnossapidon palvelukokonaisuuden kuin mikään muu telakka Suomessa, Millogin toimitusjohtaja Sami Pitkänen kertoo tiedotteessa.

 

Millogin Manu Skyttä (vas.), Risto Pullinen ja Sami Pitkänen, WSY:n Pekka Niinistö ja Pasi Määttä sekä APX-Metallin Hannu Jokinen. Kuvaaja: Päivi Kankare.

Millog Oy tunnetaan teknisen kaluston ja järjestelmien huolto- ja kunnossapitotoiminnasta. Se on osa Patria-konsernia. Yhtiön pääomistajat ovat Patria Oyj ja Insta Group Oy.
APX-Metalli Oy on suomalainen yritys, jonka päätoimialaa on metallirakenteiden ja niiden osien valmistus. Yrityksen alaa ovat erilaiset teräs- ja alumiinituotteet, hitsatut rakenteet, asennus ja korjaustyöt sekä kokonaistoimitukset.

Jätä kommentti