Salon musiikkiopisto rajoittaa orkesteriopetusta ja lykkää konserttitoimintaa koronapandemian takia. Ryhmäopetukseen on asetettu 20 osallistujan yläraja.

– Yksilö- ja pienryhmäopetus jatkuu kuten ennenkin hygieniaohjeita ja maskisuosituksia noudattaen. Rajoitus koskee puhallinorkesterin laajaa kokoonpanoa ja laajempia produktioitamme, Salon musiikkiopiston rehtori Annika Viitanen Friberg kertoo.

Opisto oli suunnitellut marraskuuksi Kulttuuritalo Kivaan kolme modernisoitua esitystä Wolfgang Amadeus Mozartin oopperasta Taikahuilu, mutta ne on nyt peruttu.

– Musiikkiopisto noudattaa opetussuunnitelmaa, jossa edetään tasolta toiselle. Esiintyminen on osa edistymistä, joten tilanne haastaa miettimään esiintymisten vaihtoehtoisia toteutustapoja ja niiden erilaista taltiointia, Viitanen Friberg toteaa.

– Oppilasilloista ja konserteista luopuminen koskee kaikkia opiskelijoitamme. Toivottavasti tämä ajanjakso jää mahdollisimman lyhyeksi, ja voimme taas turvallisin mielin kutsua yleisöä kuuntelemaan oppilaitamme.

Musiikkiopisto siirsi alkusyksystä puhallinsoitin- ja lauluopetuksen mahdollisimman isoihin luokkatiloihin, jotta turvaetäisyydet on pystyttiin varmistamaan. Uusiin rajoituksiin päädyttiin kaupungin koronajohtoryhmän keskustelujen perusteella.

– Haluamme toimia vastuullisesti ja turvallisesti. Pidän tärkeänä, että harrastustoiminta voi kuitenkin jatkua, Viitanen Friberg korostaa ja huomauttaa, että musiikkiopistolla on myös mahdollisuudet siirtyä tarvittaessa etäopetukseen.