Poliisi tarkasti liki 350 rekkaa – kymmeniä puutteita ja ylikuormaa

0
Poliisit tarkastavat arkistokuvassa Uudenmaan ja muiden maakuntien välistä liikennettä. Lehtikuva: Heikki Saukonmaa.

Lounais-Suomen poliisi valvoi viime viikolla tehostetusti raskasta liikennettä poliisin valtakunnallisen teeman mukaisesti. Osittain tarkastuksissa oli mukana myös Pohjanmaan poliisilaitos.
Seitsemän päivän mittaisen tehovalvonnan aikana Varsinais-Suomen ja Satakunnan teillä tarkastettiin 280 kotimaista ja 64 ulkomaista raskasta ajoneuvoa. Ylikuormaan jouduttiin puuttumaan 11 tapauksessa ja puutteelliseen kuorman varmistamiseen seitsemässä tapauksessa. Vaarallisten aineiden kuljetuksiin puututtiin neljässä ajoneuvossa.
Ajoneuvojen epäkuntoisuuksia todettiin 36 ajoneuvon kohdalla, ja niistä kolme oli niin vakavia, että ajo keskeytettiin. Ajoneuvojen asiakirjapuutteita ilmeni kuudessa tapauksessa.
Kuljettajista seuloutui yksi rattijuoppo, ja kahden kuljettajan ajo-oikeus ei riittänyt kuljetettavan ajoneuvon kuljettamiseen. Ajo- ja lepoaikarikkomuksia todettiin 16 tapauksessa ja ajopiirturirikkomuksia neljässä tapauksessa.
Ulkomaalaislain mukaisia tarkastuksia tehtiin valvonnan yhteydessä 46 henkilölle.
Valvonnan alueelliset tulokset vastasivat suunnilleen aiempien valvontajaksojen tuloksia verrattaessa tarkastettujen ajoneuvojen määrää ilmenneisiin puutteisiin ja rikkomuksiin. Puutteiden ja rikkomusten määrä kuitenkin osoittaa, että valvontaa on syytä tehdä jatkossakin, poliisin tiedotteessa todetaan.