Polyolin tulipalon syytä selvitellään yhä

0
Salossa toimivan Inosence Polyolin tiloissa lokakuun alkupuolella riehuneen tulipalon syy ei vielä ole selvillä. Pahiten palossa kärsivät kattorakenteet.

Tulipalossa pahoin lokakuun alkupuolella tuhoutuneen Inosence Polyolin käyttämän teollisuushallin raivaus- ja siivoustyöt ovat parhaillaan käynnissä. Palon syttymissyy on toimitusjohtaja Sami Häkkisen mukaan kuitenkin vielä selvittämättä.

Salon Meriniityn teollisuusalueella sijaitsevan rakennuksen katto tuhoutui Häkkisen mukaan kaikkein pahiten. Yritys toimii kiinteistössä vuokralaisena.

– Käytännössä tilalle tulee uusi katto, hän sanoo.

Seinärakenteet ovat pysyneet pystyssä, mutta hänen mukaansa täytyy tarkistaa, onko syntynyt kosteusvaurioita.

Häkkinen sanoo, että onni onnettomuudessa oli, etteivät tuotantotiloissa olleet kemikaalit tuhoutuneet. Myöskään suurin osa laitteista ei tuhoutunut palossa.

Korjaustöiden hän arvioi valmistuvan alkuvuoden kuukausina.

Yrityksessä oli ennen tulipaloa menossa uuden tuotteen kehitystyö. Uusi tuote oli kierrätysmateriaalista valmistettu polyesteripolyoli eli kansankielessä nestemäinen muovi, joka oli tarkoitettu polyuretaanin valmistukseen.

– Sen testiajoja oli tehty jo pitkään, ja niin sanottu validointi saatu päätökseen, Häkkinen kertoo.

Tuote oli tarkoitettu muun muassa Finnfoamin tuotantoon.

Tuotetta oli kehitetty jo kolme vuotta. Häkkinen sanoo, että uuden tuotteen kehitystyö ei katoa mihinkään, vaan työ jatkuu.

Salossa yrityksen toimipaikka on työllistänyt viisi ihmistä, joista pää- ja apukemisti ovat Hollannista.

Inosence Polyol Oy:n kotipaikka on Tampere.