Salon kaupungin henkilöstölle kasvomaskit käyttöön työtilanteissa – kaikille kuntalaisille suositellaan nyt suojainten käyttöä, jos turvavälejä ei voi pitää

13
Kasvomaskeja suositellaan käytettäväksi Salossakin, jos turvavälejä ei voi pitää. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Salon kaupungin henkilöstö alkaa käyttää kasvomaskeja tai suojavisiirejä torstaista alkaen asiakaspalvelutilanteissa sekä muissa työtilanteissa, joissa suositeltua turvaväliä ei voi pitää. Sisäisessä työskentelyssä Salon kaupunki siirtyy entistä laajemmin etätyöskentelyyn ja -kokouksiin.
Kaupungin koronan vastaiset toimenpiteet liittyvät Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiistaiseen linjaukseen, jonka mukaan kasvomaskien käyttöä suositellaan julkisissa sisätiloissa, yleisötilaisuuksissa ja toisen asteen oppilaitoksissa aina, kun 1–2 metrin turvaväliä ei ole mahdollista pitää.
Samalla Salon kaupunki suosittelee kaikille kuntalaisille kasvomaskin tai suojavisiirin käyttöä edellä mainitun linjauksen mukaisesti. Suojaimia voi hankkia itse tai niitä voi hakea vähävaraisille kuntalaisille tarkoitetuista maskien jakelupisteistä.
– Kaupunki toivoo, että kuntalaiset noudattavat nyt sekä aikaisemmin annettuja valtakunnallisia suosituksia käsi- ja yskimishygieniaan, turvaväleihin sekä kokoontumisiin liittyen koronaepidemian leviämisen ehkäisemiseksi, riskiryhmien suojelemiseksi ja terveydenhuollon toimintakyvyn varmistamiseksi, Salon kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Salon kaupungin henkilöstön maskisuositus koskee sosiaali-, terveys- ja vanhuspalveluja, ravitsemis- ja puhtaanapitopalveluja, liikuntapalveluja, kansalaisopistoa, kirjastoja, kirjastoautoja, museoita, musiikkiopistoa, nuorisopalveluja sekä kaupungintalon ja Halikon virastotalon asiakaspalvelupisteitä.
Myös lukiokoulutuksessa henkilöstö aloittaa suojainten käytön. Opiskelijoille kaupunki suosittelee kasvomaskia tai visiiriä lukiotiloissa.

13
Jätä kommentti

3 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Satu

Hienoa Salo! Kunhan saisi nämä etenkin nuoret kuntalaiset edes käyttämään käsidesiä esimerkiksi kaupoissa. Tänäänkin tuli todistettua Valurissa, että joukko nuoria opiskelijoita säntäsi susään välinpitämättä turvaväleistä ja käsideseistä saatikka olisi ollut kasvomaskit käytössä. Teki mieli antaa ”huutia” porukalle, mutta olisi ehkä saanut nyrkistä takaisin.

Itse käytän jo kasvomaskiakin käsidesin ja kunnollisen käsipesun kanssa. Pitänee kaiketi tilata ruokakassit taas kaupoista, kun ei näytä menevän jakeluun näille nuorille tämä nyt noususuhdanne koronan suhteen. Harmi, että kyseinen kauppaketju ei vielä ole aloittanut kauppakassitoimintaa palvelunaan.

Ex-ope

Kun seuraavan kerran on vastaavanlainen tilanne kaupassa, muistuta nuoria asiallisesti koronasäännöistä. Oletan, että yllätyt myönteisesti.

Ex-noksu

”Yllätyt myönteisesti”? Tarkoittaako tuo haistattelua, kun huomauttaa niskaan hönkiville nuorille turvaväleistä? Tämä on kokemukseni.

Satu

Tätä lähinnä juuri tarkoitin ”nyrkistä”. Haistattelut ym. kovasanaisuus yleisin vastausvuoro, jos menet jotain huomauttamaan eräiden käytöksestä, etenkin nuorille. Pätee tietysti useimpiin muihinkin ikäluokkiin välillä.

Pitää esittää porukassa niin kovaa jätkää ja mimmiä. Heidän yksin ollessaan voisikin saada ehkä asiallisempaa vastausta. Mene ja tiedä. Ja sitten syljeskelyt vielä heti, kun tullaan ulos kaupasta. Hyväkäytöksisiä tulevia aikuisia?

Se lentää sun uniin

Eipä vanhemmatkaan ihmiset ole yhtään sen paremmin käyttäytyneet asian tiimoilta. Ihan ikään, kokoo, väriin, suuntsutumiseen tai mihin muuhun vaan katsomatta, meillä kaikilla on valtavasti parannettavaa.

Aivan turhaan nuoria solvataan monesta asiasta. Paremmin he käyttäytyvät kuin monet meistä.

Miten olikaan keväällä?

Ketkä ne olivatkaan, jotka valtasivat Plazan keväällä, kun nuoriso pysyi kotioloissa?

Riskiryhmäläiset siellä, osa varsinkin nuhaisina istuskeli ilman turvavälejä.

Vanhempi väki

Kyllä se on vanhempi väki näin Salossakin, joka räikeimmin rikkoo näitä koronasuosituksia.

SiMaKo

Niskaani hönkimässä Plazassa ja Prismassa joka kerta keski-ikäinen tai vanhempi mieshenkilö. Ei maskeja, eikä turvavälejä.

Ihan kuin kiusantekoa, kun yritän koota tavaroita alta pois rollaattorin kassiin. Nuorille kassoillekin huomioksi, että palvelun voi antaa kohteliaasti myös hihnan tyhjentämiseen, kiitos.

Pisara

Oliko siitä tutkimustuloksia, kumpi on parempi: suun kokonaan kiinnipitäminen vai puhuminen maskin kanssa?

Satu

Ja entä pisaratartuna niistä syljeksimisistä ja limaklimpeistä, joita etenkin nuoret harrastavat liki muiden varpaille?

Anne

Nyt tarvitaan ihan kaikenikäisiltä kuntalaisilta vastuullista käyttäytymistä kaikissa julkisissa tiloissa ja myös yksityisissä tilaisuuksissa. Aivan liian usein näkee vastuutonta käyttäytymistä kaupoissa ja muissa julkisissa tiloissa. Aivan kuin koronaa ei enää olisikaan.

Terveyden ja myös talouden kannalta tulee kestämätön tilanne, ellemme toimi vastuullisesti. Maski kasvoille ja tarkka käsihygienia käyttöön.

Odotan myös Salon kaupungilta selkeää ja jämäkkää tiedottamista maskien käyttöön liittyen.

Ennaltaehkäisy on parasta terveydenhoitoa. Emme ole Salossa yhtään sen enempää turvassa kuin muuallakaan Suomessa.

Satu

Jep. ”Turvavälit unohtuvat siksi, etteivät ihmiset ole omalla kohdallaan huolissaan tartunnasta.
Kyllä yksilön pitäisi tässä tilanteessa osata ajatella myös muita. Vaikka itse ei koronaa uhkana
pitäisikään, tulisi kunnioittaa sitä, että muilla olisi turvallisempi arki ihan vain, vaikka sitä turvaväliä pitämällä.” Samoin siis käsidesit ja kunnolliset käsien pesut. Välittäkää muistakin kuin itsestänne.

Aija aro

Hienoa. Koskeeko tämä päätös myös varhaiskasvatuksen työntekijöitä?