Salon rakennustöiden hankinnoissa on ollut puutteita

9

Salon kaupunki selvittää puutteita, jotka liittyvät rakennusteknisten töiden kilpailutukseen ja hankintoihin vuosien 2017–2020 aikana.

Kaupunki on jättänyt kilpailuttamatta rakennusten korjaustöitä, joita se ostaa yrityksiltä tuntityönä kiireellisissä tapauksissa. Turun Sanomat uutisoi asiasta toukokuussa.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on pyytänyt Salolta selvitystä asiassa. Kaupunki on jo käynnistänyt oman selvityksensä.

Selvityksen mukaan rakennusteknisten töiden hankintamenettelyssä on ollut puutteita. Asiasta on kerrottu Salon kaupunginhallitukselle sekä kaupunkikehitys- ja tarkastuslautakunnille kuluneen viikon aikana. Selvitystyö jatkuu.

Vt. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen sanoo, ettei hän kommentoi asiaa tässä vaiheessa enempää.

– Selvitystyö on käynnissä, ja sen tuloksista tiedotetaan työn valmistuttua, Korhonen toteaa.

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Hölmöläisten kaupunki
2 vuotta sitten

On se kumma kun pienemmissäkin asioissa tarvii kilpailuttaa ja sit tälläisistä jätetään ne tekemättä. Esim. koulut kilpailuttaa koulukuvausfirmatkin, vaikka vanhemmat ne valokuvat maksaa. Ja varsinainen farssi on jokavuosinen koulukuljetus kilpailutus. Varsinkin erityislapsille tuo kilpailutus on myrkkyä, nimittäin tutut kuskit tuovat lapsille turvallisuutta. Jos joka vuosi kuskit vaihtuu, ei ole hyvä asia olenkaan.

Oletko nyt varma
2 vuotta sitten

Kouluko ne kuvauskilpailutukset tekee? Ettei vaan oppilaskunta?

Mistä kaikesta oikein kannattaa säästää?
2 vuotta sitten

Koulukuljetusten kilpailutus tuntuu käytännössä monella tapaa resurssien hukkaamiselta, kun systeemi ei pääse kehittymään pitkäjänteisesti toimivaksi. Palvelun laatua heikentää se, että uuden yrityksen kanssa toiminta on hävyttömän pitkään lähinnä tulipalojen sammuttelua ja pyörän keksimistä uudelleen.

Lapsille tutut kuljettajat ovat tärkeitä, ja perheille rutiinilla on merkitystä.

Pepe
2 vuotta sitten

Onko tässäkin ”kaverille” hankittu hommia eli tietylle firmalle? Siltä vähän näyttää. Mitä saatu vastineeksi? Lahjuksiako tai muuta etua? Sitten vaan palkkakonttorin kautta ulos kuten muitakin laitettu ulos? Tasavertaisesti.

keijo.k
2 vuotta sitten
Reply to  Pepe

Nokian kulta-ajasta ei muuta jäänytkään kuin tuo mainitsemasi ”Kaverille kans” tapa ? On näköjään hyvin voiva systeemi jota pitää vaalia ?

tuomas
2 vuotta sitten

Jotenkin tämä ei tule Salossa yllätyksenä.

Kuntalainen
2 vuotta sitten

Tuskin on laskettu kuinka paljon tämä byrokratia kilpailutusten yhteydessä maksaa rahaa ja aikaa? Jossain kulkee raja siihen tulisiko oma laitosmiesporukka edullisemmaksi ja vähemmän byrokratiaa ruokkivaksi. Kannatan ulkoistuksia. Jos esim. jokaisesta rikkoutuneesta pistorasiasta pitää tehdä kilpailutus niin varmasti kilpailutuskulut ovat suhteettomat itse työn suoritukseen. Paljon tulee yhteiskunnalle maksamaan jo viraston käynnistämä selvityspyyntö kokouksineen. Tämä selvityspyyntö on rakennusteknisten töiden hankintamenettelystä. Suurempia summia pyöritetään sosiaalipuolen hankinnoissa.

Pirkko
2 vuotta sitten
Reply to  Kuntalainen

Kaupungin kiinteistöissä on ihan omat kiinteistönhoitajat, vai ovatko jo niitä erityisammattimiehiä vai mikä uusin nimike onkaan, joille rakennukset ja alueet jaettu. Miksi heiltä ei pyydetä tekemään enemmän hommia, kun osa tuntuu saavan palkkansa ilman, että hoitavat edes kaikkea toimenkuvaansa kuuluvaa?

Mikä kilpailutus
2 vuotta sitten
Reply to  Kuntalainen

Se on nähty, ettei Salossa paljon aikaa käytetä kilpailutuksiin. Sen verran surullista menoa. Rahaa toki saattaa mennä paljonkin.

Vielä huolestuttavampaa on, jos oikeasti käytetään paljon aikaa kilpailutuksiin, ja silti tulee sekundaa.