Salon sairaalan yhteispäivystyksessä on maanantai-iltapäivän aikana oleskellut ihminen, jolla on myöhemmin todettu koronavirustartunta. Hän oli päivystyksen aulatiloissa maanantaina 19. lokakuuta kello 13–18.

Salon kaupungin tartuntataudeista vastaavan ylilääkäri Kaisa Ellän mukaan tartuntariski on pieni, sillä sairastunut on käyttänyt suu-nenäsuojusta valtaosan päivystyksessä viettämästään ajasta, ja odotustilojen istumapaikat on sijoitettu turvavälejä noudattaen.

Samaan aikaan yhteispäivystyksen aulatiloissa olleita kehotetaan kuitenkin seuraamaan vointiaan ja hakeutumaan herkästi koronavirustestaukseen, jos oireita ilmaantuu.

Salon kaupungin terveyspalveluiden koronaneuvonta vastaa puhelinnumerossa 02772 3023, ohjaa hoitoon hakeutumisessa ja antaa yleistä tietoa koronaviruksesta. Numero palvelee joka päivä kello 8–16.

15 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Hämmennystä
4 kuukautta sitten

Aikaisemmin kommenteissa on väitetty, että Salossa ei testata lieväoireisia, jotka sitten ovat töissä. Riskaabelia touhua, jos pitää paikkansa.

Riski
4 kuukautta sitten

Ja pitäisi ne influenssarokotuksetkin alkaa.

Rita
4 kuukautta sitten
Reply to  Riski

Minä hain influenssarokotteen jo yksityiseltä, kun yleinen puoli ei tuntunut rokotetta saavan eikä edes tietoa, milloin tulee heille, kun kyselin.

Olisin saanut kyllä ilmaisen yleiseltä, mutta mieluummin maksoin kuin jonottelen sitten väenpaljoudessa tai odotan vuoroani tiloissa, joissa koronasairaita on näemmä ollut. Hui kauhja!

P.Elokas
4 kuukautta sitten
Reply to  Rita

Eiköhän tänä vuonna monelta jää ottamatta, jos ja kun turvallisuutta ei pystytä takaamaan.

Ihmiset, ryhdistäytykää
4 kuukautta sitten

Mistä se tauti tännekin tulee? Eikö ihmiset voisi pysyä kotona ja etätöissä, jos vaan mahdollista?

Nyt ei rampata ulkomailla eikä lusmuilla kauppakeskuksissa ostoksilla. Ja pitäkää sitä välimatkaa toisiin.

Laina
4 kuukautta sitten

Kun alkuvuodesta on varattu kirja kirjastosta, niin onhan se haettava saavuttuaan, mutta olettaisi kirjastohenkilökunnan käyttävän maskeja.

Tavis torilta
4 kuukautta sitten

Lapissa ruskalomilla olleet – sen jälkeen kotona ainakin viikko ilman vieraita ja vierailuja ja kaupassakäyntejä. Näin olisi lähes varmaa, ettei se korona mukaan tullut. Sama koskee, jos on laivalla Virossa käyty tai ulkomaan lomamatkalla.

Itse en ole edellä mainittuja matkoja tehnyt ja kuitenkin ikäni puolesta suositellaan pysyttelemään kotona. Ei ole mitenkään kivaa olla ilman ihmiskontakteja viikkoja ikääntyneenäkään.

Lapin eukko
4 kuukautta sitten
Reply to  Tavis torilta

Kyllä Lapissa voi lomailla ilman mitään kontakteja. Täälläkin pelaavat ruokakassipalvelut, ja tilaa on vaeltaa ja nyt jopa hiihtää ilman koronavaaraa.

Voisipa tänne jäädä kauemmaksikin aikaa, olisi turvallisempaa kuin etelässä, kun koronaluvut vain kasvavat.

Veka
4 kuukautta sitten

Aika moni käy töissä Salon ulkopuolella. Aika moni käy Salossa töissä. Joku yskäisee kauppajonossa, junassa tai harrastuksessa?

Huono, huonompi, huonoin
4 kuukautta sitten

On mahdotonta saada koronatartuntaa, jos noudattaa annettuja ohjeita.

Veka
4 kuukautta sitten

Eikä ole. Tai kai sitten on, jos vaan möllöttää kotona.

Proteesikoivet
4 kuukautta sitten

Hyvä Salon tartuntatautivastaava yl Kaisa Ellä.
Olen huolissani palvelulinjaa käyttävien ikäihmisten koronavirustartunta-alttiudesta. Asiakkaat eivät välitä turvaväleistä tai maskisuosituksista. Roikutaan ja puhutaan kasvotusten, oli maskia tai ei. Kuulemastani päätellen on jokaisella kontakteja, jotka altistavat, joskin suojatuimmin menettelevät ovatkin palveluyksiköistä.
Nyt kysynkin, onko Teidän mahdollista puuttua palvelulinjan käytäntöihin/pakkotoimiin koronaviruksen saavuttamattomiin palvelulinjan asiakkaille.? Jos toisin käy, eli joku sairastuu, me tai ne muut ovat pulassa kun palvelulinjat lakkautetaan koronaviruksen vuoksi.
Maaliskuussa jo apuaan tarjonneet naapuri/tuttava-avut ovat historian uuvuttamia.
Nimim.
Kuljettajille kunniamaininta!

Pete vaan
4 kuukautta sitten

Joo, ja nyt ilmoitetaan, että on viettänyt viisi tuntia päivystyksessä.

Miten tuo aiempi uutisointi? Pieni on riski, joo, tai todella vähän päivystyksessä kävijöitä. Silti viisi tuntia siellä?

Xander
4 kuukautta sitten
Reply to  Pete vaan

Onko siellä nykyään niin pitkät jonot?

EttMääIhmettele
4 kuukautta sitten
Reply to  Pete vaan

Eikö tullut mieleen haastatella vastaanotossa, jos on vaikka ollut jossain, mistä olisi korona voinut tarttua mukaan? Hallitus ja THL nimenomaan velvoittavat virusnäytteen oton pienimmästäkin oireesta. Tai j o s potilas sitä pyytää. Miksi Salossa harataan vastaan, etenkin muutamat hoitajat vastaanotossa. Korona-aikahan edellyttää erityistä varovaisuutta niin päivystyksessä kuin puhelinvastaajaltakin.