Koronatartuntoja on Salossa enemmän kuin mitä THL:n tilastot näyttävät

5
Salon Tupurin koulussa on todettu koronavirustartunta. Kuva: SSS/Marko Mattila

Salossa on todellisuudessa enemmän koronavirukseen sairastuneita henkilöitä kuin mitä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tilastot osoittavat.

Tällä viikolla THL on raportoinut 13 uudesta koronatartunnasta Salossa, mutta kaupungin vt. sosiaali- ja terveysjohtaja Jussi Mattila kertoi torstaina, että reaaliaikainen luku on 17.

– Salon tartuntataudeista vastaava lääkäri Kaisa Ellä on toimittanut nämä luvut. THL:n tilastot laahaavat perässä, Mattila sanoi.

Mattila tiedottaa jatkossa medialle Salon koronatilanteesta.

– Tällainen työnjako tehtiin, koska lääkärit ovat niin työllistettyjä itse hoitotyössä, ettei heillä ole aikaa vastata kysymyksiin, Mattila selvitti.

Kuinka vaikeana Salon koronatilanne näyttäytyy Mattilan mielestä?

– Tilanne on huolestuttava. Virallisesti ollaan kiihtymisvaiheessa, mutta jos kehitys jatkuu, emme ole kaukana leviämisvaiheestakaan. Viimeisen kahden viikon aikana tartuntoja on tullut niin paljon.

Lokakuun 16. päivästä lähtien tartuntojen kokonaismäärä on Salossa THL:n mukaan 25, kaupungin omien lukujen mukaan siis neljä enemmän. Salossa on todettu keväästä alkaen yhteensä 87 tartuntaa THL:n tilastojen mukaan.

Torstaina THL raportoi kahdesta uudesta koronavirustartunnasta Salossa. Tämä luku täsmää myös Salon omien tietojen kanssa.

Torstaina kaupunki tiedotti, että Tupurin koulussa on todettu koronavirustartunta.

Terveydenhuoltoviranomaisten mukaan koronavirukselle altistuneiden joukossa on sekä oppilaita että neljä henkilökuntaan kuuluvaa. Kaikkiaan Salossa on Mattilan mukaan tällä viikolla ollut noin 70 altistunutta henkilöä.

– Se alkaa olla jo aika iso määrä, Mattila sanoi.

Mattilan mukaan koronatartunnan voi saada nyt mistä vain.
– Muistetaan säilyttää turvavälit, käytetään maskia ja käsidesiä sekä vältetään kokoontumisia, Mattila antoi ohjeeksi.

Tupurin koulun altistuneisiin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä, ja samalla he saavat ohjeet karanteenista. Yksi luokka on asetettu karanteeniin maanantaihin 2. marraskuuta asti. Tämän jälkeen oppilaat voivat palata normaaliin koulutyöhön, jos karanteenin aikana ei ole tullut oireita.

Jos yhteydenottoa ei ole tullut, terveydenhuoltoviranomainen on arvioinut, että altistumista ei ole tapahtunut. Oppilaat, jotka eivät ole altistuneet, tulevat normaalisti kouluun.

Salon kaupunki ja terveydenhuoltoviranomaiset eivät anna tapauksesta tarkempia tietoa henkilöiden yksityisyyden suojelemiseksi.

Tiedotteen mukaan kaupunki ja terveydenhuoltoviranomaiset seuraavat tiiviisti Tupurin koulun tilannetta. Kaupunki tiedottaa, jos tilanteeseen tulee muutoksia.

Päivitetty juttua kauttaaltaan kello 15.56: lisätty vt. sosiaali- ja terveysjohtajan kommentit ja kerrottu kaupungin reaaliaikaisista koronaluvuista.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Yks mamma
27 päivää sitten

Salo on kuitenkin kaupunkina sellaisen kokoinen, että pitäisi saada tartunnat pysymään pieninä. Joku on jossain käynyt ja tuliainen tuli, että sori vain kaikille.

Ja näin kun jouluun mennään, tulee joulupukeille koronavapaata.

Sami Suonpää
27 päivää sitten
Reply to  Yks mamma

Tämän takia välttämätön liikehdintä pitäisi kieltää. Kuulostaa tyhmältä, mutta näin vain saadaan tartunnat kuriin.

Muori
27 päivää sitten
Reply to  Yks mamma

Tulevat loppuvuoden juhlapyhät pitäisi nyt viettää myös vain kotiväen kanssa ja unohtaa kokonaan perinteiset sukujuhlat ja kyläilyt.

Vanhuksia kun kuljetetaan kyläilemään useampiin paikkoihin ja porukkaa tulee usealta paikkakunnalta, on aika riski etenkin vanhuksilla sitten saada korona viimeistään muilta, ja koko porukka alttiina sairastumaan.

Marco
27 päivää sitten

Ylilääkäri pimittää salolaisilta tietoa.

Ei osata
16 päivää sitten
Reply to  Marco

Ja työnantajat määrää henkilöstöpalavereihin sisätiloihin koronasta välittämättä. Vaikka palaveroida voisi etänä. 1940-luvun johtamiskulttuuri monessa paikassa Salossa.