Salossa 10 uutta koronatartuntaa kahden päivän aikana

27

Salossa on 10 uutta koronavirustartunnan saanutta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) keskiviikkona. Luvussa ovat mukana tartuntatilastot kahdelta päivältä, sillä THL:n julkaisema karttatilasto uusista tartunnoista ei toiminut eilen, eikä tuoreita lukuja ollut saatavilla.

Salossa on viime päivinä raportoitu useista mahdollisista joukkoaltistumisista. Myös Salon johtava lääkäri Kaisa Ellä arvioi viime viikon lopulla, että Salon koronatilanne on heikkenemässä rajusti, koska karanteenissa olevien määrä oli iso.

Somerolla uusia tartuntoja ei raportoitu.

Salossa koronavirukseen sairastuneita on yhteensä 85, kun kaikki keväästä alkaen sairastuneet lasketaan mukaan.

 

Varsinais-Suomessa uusia koronatapauksia ilmeni 42 kahden päivän aikana. Niistä 26 oli Turussa.

Koko Suomessa uusia tapauksia 408 lisää. Myös tämä luku pitää sisällään kahden viime päivän aikana tilastoidut tartunnat yhteensä.

 

27 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Maskista ei hyötyä
1 vuosi sitten

Käyttäkää vaan maskia. Tautitapaukset vaan nousevat, kun porukka alkoi käyttää enemmän maskeja.

Uskokaa nyt, se ei suojaa, vaan edelleen on noudatettava välimatkaa ja hygieniasuosituksia.

#maskittoimiiko
1 vuosi sitten

Minkä tahansa toimenpiteen vaikutus voidaan todistaa sillä, että tilanne olisi ollut kymmenen kertaa pahempi ilman sitä. Mikään tutkimus, kuten suuri tanskalainen maski-covid-seuranta, jolla ei nähtävästi löytynyt maskien salaisen aseen vahvistusta, ei käännä maskeista hyötyvien lobbareiden päitä.

Meihin vaikutetaan kaupallisista lähtökohdista, ei kansanterveydellisistä tai pyyteettömistä syistä. Ja se on ihan OK, me tarvitsemme kotimaista maskiteollisuutta, niin saadaan kannattava bisnes aikaiseksi, kun pakkomyydään pari miljoonaa maskia päivässä ensi vuoden loppuun asti. Mutta siis OK, vain jos se myönnetään reilusti.

MDI
1 vuosi sitten

Jännää kun lääkäreillä ja etenkin erikoistuneilla epidemiologeilla on aikaa kirjoitella kommenttipastoille jakaen ”varmaa tietoaan”.

Sehän se onkin, maskinvalmistajien salaliitto myynnin kasvattamiseksi, johtaako jäljet Viroon kauneusklinikalle vai Area 51:lle?

Miksiköhän leikkauksissa yms. käytetään ja on käytetty maskeja jo yli 100 vuotta?

Maskipsykoosi
1 vuosi sitten
Reply to  MDI

Se, että jotakin on tehty pitkään, ei ole tae siitä, että sillä tekemisellä olisi vaikutusta. Tämä sama asia tuli esille, kun tutkittiin käsinkosketeltavia todisteita kirurgisen maskin käytöstä leikkauksissa. Voit löytää mm. ”Zhou et al. Unmasking the surgeons: the evidence base behind the use of facemasks in surgery. J R Soc Med. 2015 Jun; 108(6): 223–228.” Kirurginmaskin käytössä kyse on enemmänkin leikkaussaliunivormusta, joka on osa ulkoisesti näytettyä sitoutumista kurinalaisuuteen ja hygienian harjoittamiseen. Viruksien liikkumiseen maskeilla ei ole ollut, eikä tule olemaan merkittävää vaikutusta. Jos maskin käytöllä pyritään helpottamaan etäisyyden pitoa, käsihygieniaa tai liikkumis- ja kokoontumisrajoituksia, mennään vakavampaan tilanteeseen kuin ilman maskeja.… Lue lisää »

Huuhaata
1 vuosi sitten

Tartuntoja tulee yhä enemmän koska kaikki eivät käytä maskeja suosituksen mukaan. Puhumattakaan turvaetäisyyksistä ja käsidesistä. Veikkaanpa että jopa karanteenejakin rikotaan surutta. Kohta joudutaan sulkemaan palveluja. Ja muka johtuu maskien käyttäjien liiallisesta turvallisuuden tunteesta – älä viitsi! Uskon mieluummin viranomaisia kuin oma-ajattelijoita ja salaliittoteoreetikkoja. Sitten on ainakin ketä syyttää jos osoittautuu vääräksi.

Tavis Torilta
1 vuosi sitten
Reply to  Huuhaata

Onko Salossa tehokas tartunnan jäljittämään? Vai luotetaanko tartunnan saaneiden omatoimintaan tai koronavilkkuun, jonka toiminta niin ja näin. Se on taas keväisten rajoitusten käyttöönotto.

En käytä
1 vuosi sitten
Reply to  Huuhaata

Ei voi luottaa viranomaisiin, koska keväällä maskisuositusta ei annettu, koska silloin juuri vedottiin tuohon liialliseen turvallisuudentunteeseen. Ja nyt sitä sitten suositellaan, kun ihmiset kesän jälkeen unohtivat koko viruksen. Totta kai tässä menee pää pyörälle, kun hallitus sekoilee noin. Ja edelleen ei ole yksittäistä tutkimusta, mikä kertoisi, että maski estää viruksen leviämisen. Itse noudatan ennemmin hygieniasuosituksia ja sitä välimatkaa kuin maskia, kädethän kävisivät koko ajan naamalla. Nähdään noita vain suun päällä olevia maskeja, siis ihmiset käyttävät niitä väärin, ja väärin käytettynä luultavasti vaan levittävät tautia. Emeritaprofessori kertoo, että maskien käytön hyödyistä ei ole tullut uusia satunnaistettuja tutkimuksia keväisen selvityksen jälkeen. – Johtopäätös… Lue lisää »

Muiden maiden maskipakko
1 vuosi sitten
Reply to  Huuhaata

Espanjassa on ollut maskipakko keväästä asti, silti on Euroopan pahimpia tautikeskuksia. Maskipakkoa on valvottu, esimerkiksi kauppaan ei ole päässyt ilman maskia, ja maskittomuudesta on sakotettu. Espanjalaiset ovat lopettaneet poskisuudelmat.

Jos maskeista todella olisi apua, niin näissä maissa tilanne olisi paljon parempi. Niissä koko ajan kiristetään rajoituksia, on jopa ulkonaliikkumiskieltoja.

Suomessa keväällä saimme taudin kuriin ilman maskeja, se onnistuu nytkin, mutta ei ilman rajoitusten kiristämistä, esimerkiksi pahimpien tautipaikkakuntien eristämistä. Kehotus ihmisille, että turhia matkoja myös kotimaassa pitäisi välttää.

Rajat olisi pitänyt olla kiinni kauemmin, ihmiset ehtivät tuoda sen ulkomailta.

Allan
1 vuosi sitten

” Espanjassa on ollut maskipakko keväästä asti, silti on ”Euroopan pahimpia tautikeskuksia. Maskipakkoa on valvottu, esimerkiksi kauppaan ei ole päässyt ilman maskia, ja maskittomuudesta on sakotettu. Espanjalaiset ovat lopettaneet poskisuudelmat.” Onhan ne viruksen kantajatkin kotonaan ilman maskia. Siellä kotona niitä viruksia on jokaisella pinnalla ja hengitysilmassa. Siten myös vaatteissa, paljaalla iholla ja hiuksissa. Kotoa lähdettyä maski laitetaan jossain vaiheessa päähän, kädet pestään ja desinfioidaan, ehkä. Asuntojen ilmanvaihdot menevät suodattamattomana ulos. Myös tuuletukset ikkunoiden ja ovien kautta poistaa huoneilmat ulos suodattamattomana. Periaatteessa sopivalla virtauksella voi virusilmaa päätyä myös naapuriasuntoon ovien ja ikkunoiden kautta. Näitä leviämisreittejä ei ole tutkittu mitenkään, mutta voivat… Lue lisää »

Kun ei ole kauhalla annettu
1 vuosi sitten

Mahdotonta saada koronatartunta, jos vain noudattaa ohjeita.

Veka
1 vuosi sitten

Mikään ohje ei sinua pelasta, jos satut altistumaan vaikka oireettoman kantajan kautta.

100-0
1 vuosi sitten
Reply to  Veka

Covid hävisi pelin oireettomia vastaan 100-0.

Ikku
1 vuosi sitten

Juuri tällaiset optimistit varmasti sitä tautia sitten levittääkin. Ainoa tapa jolla 100% varmasti vältät tartunnat on jos et ole missään ihmiskontaktissa. Ei varmaan töissäkään tartte käydä?

Minäitte
1 vuosi sitten

Muistetaan myös jos joku perheenjäsen on ollut testissä niin koko perheen pysyttävä kotona testituloksen selviämiseen asti. Tämä ohje on tartuntatautien lääkäriltä suoraan. Ei mennä töihin odottelemaan ja sitten kun tulos positiivinen niin sitten ollaan taas uudessa tilanteessa.

Määvai
1 vuosi sitten
Reply to  Minäitte

Vekan mielestäkö ohjeita ei tarvitse noudattaa. Myös se sinne töihin menevä osapuoli voi olla se oireeton jos perheessä jollakin oireita mutta ei vielä tulosta. Mutta ohjeet on ohjeita eikä ne pelasta Mut järjen käyttö on sallittua. Tästä selvitään kyllä.

Mamma maalta75
1 vuosi sitten
Reply to  Määvai

Ohjeita olisi hyvä noudattaa, mutta se käsien pesu ja käsidesiä kaupoissakin mennen tullen. Käsidesillä kostutetulla puhtaalla paperilla pyyhin ostoskärryjen ”aisaosan”. Eikä se virus jokaiseen ihmiseen edes tartu. V.-56 maailmalla ja Suomessa ”aasialainen” virus ja monissa perheissä vain 1 tai 2 sairastui ja elettiin normaalisti ilman karanteeneja. Saimme immuniteetin vuosikymmeniksi viruksilta.!

Veka
1 vuosi sitten
Reply to  Määvai

Totta kai tarttee! Mutta se on utopiaa, jos väität että käsien pesu ja maskit suojaa sinua aivan varmasti.

Allan
1 vuosi sitten
Reply to  Veka

Jos kuljet viruspisarapilven tai -aerosolipilven läpi, niin viruksia on koko kehon alueella. Kasvojen paljaalta ihoalueelta saa viruksia. Kasvojen pesua ei ole ohjeistettu. Hiuksiin tulee viruksia. Hiukset jossain määrin tuhoavat luontaisesti jonkin verran pöpöjä. Ei kuitenkaan ole tutkittu, miten hiuksiin päätyneet pöpöt tartuttavat. Myös vaatteisiin tulee viruksia. Materiaalista riippuen osa viruksista jää pinnalle, ja osa menee syvemmälle kuituihin. Ei kuitenkaan ole tutkittu, missä määrin vaatteiden pinnalla olevat virukset tartuttavat. On kuitenkin osoitettu, että maski vähentää ympäristöön leviävien virusten määrää. Lisäksi on osoitettu, että maski suodattaa sisään hengitettyjen virusten määrää. Kirurginen maski ja ffp2 ja ffp3 -luokan maskit suodattavat parhaiten. Uloshengitysventtiili heikentää… Lue lisää »

Palkansaaja
1 vuosi sitten
Reply to  Minäitte

Meillä kyllä ohjeena työpaikalla, että vaikka perheenjäsen testissä, niin muu perhe saa jatkaa ihan normaalia elämää ja työssäkäyntiä, jos oireettomia. Vasta kun testin tulos positiivinen, viranomainen mahdollisesti määrää karanteenin.

Eiväliä
1 vuosi sitten
Reply to  Palkansaaja

Siinähän niitä mahdollisia oireettomia tartuttajia sitten on.

Marco
1 vuosi sitten

Salossa ylilääkäri kieltäytyy kommentoimasta – miksiköhän en tunne oloani turvalliseksi Salon terveyskeskusessa.

Mamma Muurlast
1 vuosi sitten
Reply to  Marco

Samaa mieltä Marcon kanssa. Kyllä otti niin silmään tuo, ettei ylilääkäri kommentoi Salon koronatilanteesta mitään, kun kysyttiin.

Jäämät jätevedestä antavat ymmärtää, että koronaa seudulla on, ehkä enemmän kuin viralliset tiedotteet kertovat. Toimivatko jäljitykset?

Positiivisia uutisia?
1 vuosi sitten

Juuri tänään koko Suomen tasolla tartuntojen kasvu näyttäisi hyvällä onnella taittuneen. Voipi jopa johtua osittain mm. siitä, kun on alettu käyttää maskeja muiden suojaamistoimenpiteiden lisäksi. Mutta kyllä 200 tartuntaa päivässä riittää kasvattamaan hoidon tarvetta edelleen. Valitettavaa on, että niin laajasti Suomessa yksittäisiä tartuntoja (66 kuntaa), jotka sitten saattaa ryöpsähtää. Euran tapaus on yksi esimerkki, ja voi kuvitella, mitä euralaiset nyt miettivät tilanteestaan. Kokonaan riskiä ei voi poistaa, mutta sen voi minimoida. Käytetään nyt täällä Salossakin näitä maskeja suositusten mukaan ja ollaan tällä hetkellä muutenkin erityisen varovaisia itsensä ja muiden altistamisen suhteen, niin päästään vähemmillä rajoituksilla. Tästä selvitään kyllä, mutta vain… Lue lisää »

Allan
1 vuosi sitten

”En kommentoi” ei nyt ole hyvä linja, jos homma on hanskassa!”

Vanha suomalainen sanalasku:

”Homma on hanskassa, ja hanskat on hukassa”

Marko
1 vuosi sitten

Suomessa kuolee vuodessa noin 53000 ihmistä. Koronaan on kuollut noin 360 tähän mennessä. Mitenkään väheksymättä kyseistä tautia, niin kannattaisiko lopettaa pelon lietsominen ja hysteerisen tuntuiset syyttelyt.

Tulee mieleen 80-luku ja Aids. Oli aika rajua puhetta, kun se alkoi leviämään. Hiv on pyörinyt jatkuvana pandemiana siitä asti, ja miten on käynyt. Noin miljoona ihmistä menehtyy joka vuosi kyseiseen tautiin, vaan ei siitä enää veuhkata jumalan kostona.

Taitaa käydä koronan kanssa samoin, vaan nämä jutut kyllä säilyvät, kiitos tietikoneiden. Voi sitten naureskella hysteerikkojen juttuja vuosien päästä. Mikäli ei satu kuulumaan tuohon lukuun 53000.

Tehohoitoon
1 vuosi sitten
Reply to  Marko

Kuolemat eivät taida olla tämän taudin suurin ongelma. Ongelma on siinä, että vapaasti levitessään terveitä 30-, 40-, 50- ja 60-vuotiaita kuolisi tukehtumalla, kun sairaaloiden kapasiteetti ei riittäisi.

Sokerihiiri BMI 40
1 vuosi sitten
Reply to  Tehohoitoon

140-kiloinen autoileva aikamies ei ole terve. Hän on kuolemansairas, itse asiassa. Mutta itselleen valehtelu on helppoa, ainakin houkuttelevampaa, jos vaihtoehtona on jättää ne sokerimunkit kahvitauoilla väliin.