Salossa yksi uusi koronatapaus viikonloppuna – Varsinais-Suomessa meni rikki 600 tartunnan raja

4

Varsinais-Suomessa on kirjattu runsaasti uusia koronatapauksia viikonloppuna. Lauantaina myös Saloon merkittiin yksi uusi koronatartunta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Sunnuntaina Salossa ei ole merkitty uusia tapauksia.

Varsinais-Suomessa on kirjattiin lauantaina 15 uutta tartuntaa. Näistä seitsemän oli Turussa, Laitilassa ja Loimaalla kaksi sekä yksi Kaarinassa, Raisiossa ja Salossa. Lisäksi maakuntaan kirjattiin yksi uusi tartunta kuntaan, jossa on alle viisi todettua koronavirustartuntaa, eikä se siksi näy THL:n ylläpitämässä karttasovelluksia.

Alle viiden kirjatun tartunnan kuntia Varsinais-Suomessa ovat Kemiönsaari, Kustavi, Marttila, Nousiainen, Oripää, Paimio, Pyhäranta, Pöytyä, Rusko, Sauvo, Somero, Taivassalo ja Vehmaa.

Sunnuntaina uusia tartuntoja kirjattiin kuusi. Niistä viisi meni Turkuun ja yksi Raisioon.

Varsinais-Suomessa on merkitty kaikkiaan tasan 600 koronavirustartuntaa vuoden alusta alkaen. Tasaluku tuli täyteen sunnuntaina.

Näistä tartunnoista yli puolet, 361, on kirjattu Turkuun. Salossa on todettu kaikkiaan 58 tartunnan saanutta vuoden alusta alkaen.

Salon edelliset uudet tartunnat tulivat perjantaina (yksi) ja viikko sitten lauantaina (yksi).

Taudin ilmaantuvuus on Varsinais-Suomessa 13,8. Se kuvaa tapausten määrää viimeisen kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohden.

Uudellamaalla ilmaantuvuus on yli 50.

Kasvomaskeja suositellaan käytettäväksi nyt myös julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. Alueellinen suositus koskee epidemian kiihtymisvaiheessa olevia sairaanhoitopiirejä, joissa on vähintään 10 tapausta 100 000:ta asukasta kohden viimeisen kahden viikon aikana.

Varsinais-Suomessa kiihtymisvaiheen kasvomaskisuositus annettiin perjantaina Turkuun, Kaarinaan, Raisioon ja Lietoon.

4
Jätä kommentti

3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Maija

Voitaisiinko nyt pitää ne turvavälit riittävän pitkinä kassajonoissa ja muuallakin asioidessa.

En halua uskoa, että virus on niin kiva, että sitä ehdoin tahdoin kukaan itselleen hankkisi. Niinpä näkyvät ihmiset silti toimivan – ei ajatella, että oireeton tartuttaja voi osua omalle kohdalle.

Itse yritän jatkossa vähentää asioinnin kodin ulkopuolella minimiin. Netistä voi tilata joululahjat hyvissä ajoin.

Sulku

Todennäköisesti koronatilanne tosiaan on joulukuussa aika paha. Keväällä parin kuukauden ajan mentiin huonompaan suuntaan. Jos nyt suurinpiirtein sama kaava, niin loka- ja marraskuu pahenee, ja ilman mitään sulkuja vauhti saattaa olla hurjaa.

Tänään teholla kahdeksan potilasta, ja jos siellä ollaan keskimäärin kolme viikkoa, niin kolmen viikon päästä teholla on 30-40 ihmistä. Viiden viikon päästä voi paukkua satanen, ja sitten on terveydenhuoltojärjestelmä kovilla.

Voisiko Vaasaa seurata etupainotteisesti?

Ihmettelijä

Miksi markettien henkilökunta ei käytä maskeja? Hehän liikkuvat pitkin päivää satojen asiakkaiden joukossa.

Eivätkö kaupat halua suojata työntekijöitään – ja asiakkaitaan? Ainoa suoja näyttää olevan kassojen pleksi.

Allan

Kokeilkaapa käyttää maskeja päässä. Olen kokeillut itse, ja kummasti näyttää tilaa tulevan, kun käytän suojainta kaupassa.