Somero etsii parannuksia keskustan ongelmaristeyksille – Joensuuntien päähän kaivataan liikenneympyrää

1
Someron keskustan pääkadun Joensuuntien ja keskustan ohi kulkevan Helsingintien risteys on Someron vaarallisimpia. Kuvassa oikealla risteykseen johtava Antintie. Kuva: SSS/MARKO MATTILA

Someron kaupunki etsii keinoja, joilla keskustataajaman risteyksien turvallisuutta voitaisiin parantaa. Vaarallisia risteyksiä keskustassa ovat erityisesti Helsingintien eli rinnakkaistien risteykset.

Someron tekninen johtaja Marko Mäkinen nostaa kriittisimmäksi kohteeksi keskustan pääkadun Joensuuntien ja Helsingintien risteyksen.

– Vilkkaaseen risteykseen tarvittaisiin liikenneympyrä. Tästä on puhuttu ennenkin, mutta nyt asiaa viedään vakavasti eteenpäin yhdessä valtion viranomaisten kanssa. Rahoitus ja aikataulu ovat vielä täysin auki, Mäkinen toteaa.

Joensuuntien toiseen päähän eli Turuntien risteykseen S-marketin tuntumaan saatiin liikenneympyrä jo vuosia sitten. Ympyrä on parantanut aiemmin sekavaksi koetun risteyksen turvallisuutta.

– Liikenneympyrä on ainoa todellinen vaihtoehto, jolla myös Joensuuntien ja Helsingintien risteyksen turvallisuutta voidaan parantaa, Mäkinen korostaa.

Someron keskustan liikenneturvallisuudesta laaditaan parhaillaan suunnitelmaa yhteistyössä Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen kanssa. Tekninen lautakunta esittää tulevien vuosien taloussuunnitelmaan rahaa myös konkreettisten toimien tekemiseen.

Rinnakkaistien risteyksistä Mäkinen nostaa esille myös kaksi muuta.

– Nyt etsitään keinoja K-marketin ja Lidlin kohdalla olevan Hämeentien risteyksen ja MH Huolto-osan tuntumassa sijaitsevan Turuntien risteyksen turvallisuuden parantamiseksi.

Helsingintien lisäksi tarkastelun alla on hautausmaan risteysalue Härkäläntien varrella.

– Myös hautausmaan risteysalue on tällä hetkellä ongelmallinen, Mäkinen sanoo.

Someron kaupungin tavoitteena on helpottaa ensi vuonna myös erityisryhmien liikkumista keskustassa. Tekninen lautakunta esittää ensi vuodelle 15 000 euron määrärahaa Joensuuntien esteettömyyskorjauksiin.

– Ensi vuonna jatketaan sadekourujen ja kadun reunakiveysten madaltamista, jotta pyörätuolilla ja rollaattorilla olisi helpompi liikkua. Samalla polkupyöräilijöiden ja lastenvaunujen kanssa liikkuvien kulkeminen helpottuu, Mäkinen toteaa.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Eki
8 kuukautta sitten

Kuitenkin kaupungin taholta taas vain etsitään se halvin vaihtoehto, vaikka se ei ole aina (tuskin koskaan) paras.

Kaikki ”uudistukset” täällä tuhoaa autot. Jalankulkijoille, joita harvakseltaan menee, tehtiin mm. Rantatielle leveä reitti. Autoliikenteelle jäi mitä jäi. Päivittäin on väistötilanteita, kun tie on liian kapea entiseen verrattuna, ja lumiaika vielä kaventaa. Keskusta on täynnä sokkeloa, teräviä reunoja jne.