Somero rakentaa ensi vuonna poikkeuksellisen vähän – koulujen ja päiväkotien puuttuminen näkyy

0
Someron kaupungintalolla tehdään ensi vuonna muun muassa kattoremonttia.

Someron kaupunki käyttää ensi vuonna rahaa rakentamiseen poikkeuksellisen vähän. Teknisen lautakunnan esittämät rakennusinvestoinnit ovat yhteensä vain 1,2 miljoonaa euroa. Summa jää reiluun 800 000 euroon, jos urheilukentän peruskorjaus ei ala ensi vuonna.

– Koskaan aiemmin ei ole rakennettu näin vähän sen kymmenen vuoden aikana, kun minä olen ollut Somerolla, Someron tekninen johtaja Marko Mäkinen huomauttaa.

Yksi suuri syy investointien vähäisyyteen on koulu- ja päivähoitopuolen investointien puuttuminen listasta. Kaupunki laatii parhaillaan oppimisympäristöselvitystä. Koulujen ja päiväkotien investoinneista päätetään vasta sitten, kun selvitys ja sitä koskevat valtuuston päätökset on tehty.

Teknisen lautakunnan talousarvioehdotuksessa urheilukentän peruskorjaukseen on varattu ensi vuodelle 420 000 euroa ja vuodelle 2022 1,2 miljoonaa euroa.

Kaupungintaloa korjattaisiin 200 000 eurolla. Muun muassa talon katto kaipaa remonttia. Kaupungintalolle aiemmin suunnitellusta hissistä on sen sijaan luovuttu.

– Kaupungintalon alakertaan tehtiin erillinen pieni neuvotteluhuone, jossa asiakkaat voivat hoitaa asioitaan. Näin asiakkaiden ei tarvitse kiivetä yläkertaan tavatakseen esimerkiksi teknisen puolen työntekijöitä, Mäkinen kertoo.

Uuden huoltorakennuksen tekemiseen Hovimäen leirintäalueelle lautakunta esittää 150 000 euroa. Kaupunki pohtii parhaillaan Hovimäen alueen kehittämistä. Kehittämisajatuksia on etsitty myös kuntalaisille suunnatulla kyselyllä.

Asuntoalueiden kunnallistekniikkaa, hulevesiverkostoa sekä teitä ja kevyen liikenteen väyliä kaupunki rakentaa ensi vuonna 1,3 miljoonalla eurolla, jos teknisen lautakunnan ehdotus hyväksytään. Hulevesipuolella on vuorossa Turuntien alueen viemäröinnin parantaminen.