Myös Somerolta löytyi koronaa – Salossa yksi uusi tartunta

0

Somerolta on löydetty testeissä koronavirusta. Someron terveyskeskuksen johtava lääkäri Arja Lukka ei kerro, onko tartuntoja yksi vai useampia, koska tautitapauksia on Somerolla niin vähän.

– Sairastuneiden kokonaismäärä keväästä lähtien jää Somerolla edelleen alle viiden, Lukka huomauttaa.

Salossa todettiin tiistaina yksi uusi koronatartunta. Uusia tartuntoja listattiin myös viime perjantaina ja lauantaina sekä toissalauantaina. Runsaan puolentoista viikon aikana uusia tartuntoja on havaittu Salossa viisi. Alkuvuodesta lähtien Salossa on todettu nyt yhteensä 60 koronavirustartuntaa.

Somerolla on todettu viimeisten viikkojen aikana myös uusia altistuneita, mutta nämä eivät liity Somerolta nyt löydettyyn koronavirukseen.

– Someron tautitapauksessa on toimittu hyvin vastuullisesti, eikä altistuneita ole, Lukka kertoo.

Muuten koronavirukselle altistuneiden määrä on myös Somerolla lisääntynyt. Altistumiset liittyvät Someron ulkopuolella todettuihin tartuntoihin.

– Somerolla ei olla vielä kiihtymisvaiheessa, mutta altistuneita on aiempaa enemmän. Myös Somerolla on syytä erityiseen huolellisuuteen ja turhien kontaktien välttämiseen, Lukka korostaa.

Johtava lääkäri muistuttaa turvavälien ja käsihygienian tärkeydestä. Koronatilannetta seurataan tiiviisti ja lisäsuosituksia sekä ohjeistuksia annetaan paikallisen tilannekuvan edellyttämällä tavalla.

Edellisistä koronatartunnoista tiedotettiin Somerolla toukokuussa, jolloin kehitysvammaisten asumisyksikkö Tuulentupa oli karanteenissa. Maaliskuussa työntekijällä todettiin koronatartunta Katajakodin palvelutalossa.