Someron Säästöpankki aikoo lisätä konttoriensa määrää – Kiiruun talossa aikoinaan aloittanut pankki täyttää sunnuntaina 140 vuotta

1
Someron Säästöpankilla on kahdeksan konttoria, joista yksi sijaitsee Salossa. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Tämän vuoden aikana kolme uutta konttoria avannut Someron Säästöpankki aikoo laajentua edelleen. Someron Säästöpankki avasi helmikuussa uuden konttorin Kemiönsaarella ja kesäkuussa Akaalla sekä Loviisassa.
– Tiedotamme laajennusaikeista lähiaikoina, ehkä jo ensi viikolla, Someron Säästöpankin toimitusjohtaja Petri Siviranta kertoo.
Pankki täyttää sunnuntaina 140 vuotta. Someron Säästöpankki aloitti toimintansa Somerolla Kiiruun talossa 25. lokakuuta 1880. Ensimmäisen talletuksen pankkiin teki rouva Helene Löfgren. Talletus oli arvoltaan 300 markkaa.
Ensimmäisenä päivänä pankille kertyi 14 asiakkaan talletuksista 800 markan pääoma. Koko talletuskanta annettiin lainaksi kartanonomistaja Karl de Pontille.
Someron Säästöpankin nimen syntyperästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta ensimmäisen kerran säästöpankki-sana esiintyi 30. maaliskuuta 1875 kuntakokouksen pöytäkirjassa. Tuolloin ”Säästö Pankki” päätettiin rakennettavaksi.

Nykyään Someron Säästöpankilla on lähes 70 työntekijää kahdeksassa konttorissa, ja asiakkaita sillä on noin 28 000. Salon ja Forssan konttorit avautuivat lokakuussa 1993, Urjalan konttori helmikuussa 1994 ja Perniön konttori saman vuoden elokuussa. Someron konttori on toiminut nykyisellä paikallaan vuodesta 1955.
Toimitusjohtaja Sivirannan mukaan henkilökohtaiselle palvelulle on pankissa yhä kysyntää, vaikka ihmiset hoitavatkin päivittäiset raha-asiansa verkossa.
– Meillä on ihmiseltä ihmisille -ajatus. Paikallispankki toimii vähän eri lailla kuin pörssiyhtiö. Siinä on iso ero, kun emme maksimoi voittoa, Siviranta sanoo.
Koronatilanteen vuoksi Someron Säästöpankki ei ole pystynyt juhlistamaan tasavuosiaan.
– Meillä oli hienot suunnitelmat koko vuodelle. Joka kuukausi olisi ollut teemakuukausi juhlavuoden kunniaksi. Nyt kaikki on jouduttu laittamaan jäähylle. Kun koronatilanne on ohi, juhlistetaan silloin uudestaan, Siviranta kertoo.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Ritva Haikkonen
1 kuukausi sitten

Missään en ole saanut niin hyvää palvelua kuin Someron Säästöpankin Urjalan konttorissa. Inhimillinen ote ja asiakaslähtöisyys on huipussaan.