Korona pisti Someron Teeriharjun tanssit tauolle – tanssijoita ollut myös lokakuussa lattialla kohtuullisesti

0
Teeriharjulla tanssitaan normaalisti keskiviikkoisin ja perjantaisin lokakuusta huhtikuuhun. Häntälän maamiesseura perusti lavan 70-luvulla. Kuva: Somero-lehti-arkisto/Salli Lehtinen

Someron Teeriharjun tanssilava on lopettanut tanssien järjestämisen toistaiseksi. Päätöksen taustalla ovat kiristyneet koronaohjeet. Tanssilavaa ylläpitävän Häntälän maamiesseuran puheenjohtaja Matti Hämäläinen kertoo, että tauko kestää vähintään marraskuun.

– Seuraamme nyt, miten epidemia ja sitä koskevat ohjeet etenevät. Tanssit aloitetaan uudelleen, jos tilanne sen sallii. Esimerkiksi joulukuun esiintyjiä emme ole toistaiseksi peruneet, Hämäläinen huomauttaa.

Kaksi viikkoa sitten tanssikautensa aloittanut Teeriharju ehti järjestää ennen taukoa neljät tanssit, sillä lavalla tanssitaan keskiviikkoisin ja perjantaisin. Hämäläinen kertoo, että väkeä on ollut liikkeellä kohtuullisen hyvin.

– Tanssijoiden määrä riittäisi tanssien jatkamiseen. Selkeimmin yleisömäärä on tippunut keskiviikon iltapäivätansseissa, joissa käy varttuneempaa väkeä. Sielläkin on ollut kuitenkin kohtuullisesti väkeä.

Hämäläinen kertoo tansseihin tulleiden olleen todella tyytyväisiä, että ovat päässeet tanssimaan. Lavalla on myös panostettu hygieniaan.

– Meillä on hyvät käsienpesumahdollisuudet ja lavalta löytyy käsidesiautomaatteja. Myös siivousta on tehostettu.

Muuttuvat suositukset ja rajoitukset pitävät tanssien järjestäjät hereillä, sillä esiintyjät on pitänyt varata hyvissä ajoin.

– Koko ajan muuttuva tilanne tuo haasteita, mutta muun muassa ohjelmatoimistot ovat olleet hyvin joustavia, Hämäläinen kiittää.

Teeriharju aloittaa perinteisesti lavakauden lokakuussa, kun Someron kesälavat Esakallio ja Ämyri ovat sulkeneet ovensa. Kausi kestää normaalisti huhtikuuhun.

Teeriharju tunnetaan tanssien lisäksi bingostaan, jota lavalla pelataan ympäri vuoden. Bingo on ollut koronan takia tauolla maaliskuusta lähtien.