Sovintoa etsimässä

0
Someron kaupunki ja vakuusyhtiö Nordic Guarantee ovat olleet uimahallin vakuuden tulkinnassa aiemmin kaukana toisistaan.

Pitkään jatkuneessa kiistassa Someron uimahallin vakuuksista eletään parhaillaan uutta ja mielenkiintoista vaihetta. Riidan osapuolet Someron kaupunki ja vakuusyhtiö Nordic Guarantee ovat aloittaneet sovinnon hakemisen.

Sovintoneuvottelujen sisällöstä ei tässä vaiheessa kerrotan julkisuuteen, sillä molemmat osapuolet haluavat turvata etunsa mahdollisesti jatkuvassa oikeudenkäynnissä. Jo pelkästään sovintomahdollisuuden esille nouseminen on kuitenkin pitkässä riidassa merkittävä askel.

Tähän saakka Someron kaupunki ja uimahallin vakuutta hallinnut Nordic Guarantee ovat olleet kiistassa kaukana toisistaan.

Vakuusyhtiö on kieltäytynyt 665 000 euron vakuuden maksamisesta, koska se on katsonut vakuuden vanhentuneen. Tähän taas ovat Nordic Guaranteen mukaan johtaneet kaupungin omat laiminlyönnit.

Someron kaupunki on vastannut vakuusyhtiön kieltäytymiseen haastamalla sen oikeuteen. Kaupunki on syyttänyt puolestaan yhtiötä hyvän vakuutustavan vastaisesta toiminnasta.

Kiista uimahallin vakuudesta on kestänyt pitkään, sillä kyseessä on uimahallin rakentajaksi valitun salolaisen Rakennusliike Kerroskiven jo vuonna 2010 antama rakennusaikainen vakuus.

Vakuus on Someron kaupungille tärkeä, sillä vain sitä kautta se saisi jotakin kautta korvausta poikkeuksellisen hankalasta uimahallin urakasta.

Hovioikeus tuomitsi jo viisi vuotta sitten Kerroskiven maksamaan kaupungille korvauksia noin miljoona euroa korkoineen, mutta konkurssiin ajautuneelta yhtiöltä ei ole löytynyt varoja.

Sovintoneuvottelujen alkamisesta on vielä pitkä matka sovintoon. Sovinnonhaluja lisää varmasti se, että monimutkaisessa vyyhdissä kumpikaan osapuoli ei voi olla varma, mihin ratkaisuun oikeus asiassa päätyisi.

Asiaa käsittelevä Helsingin käräjäoikeus kehotti jo keväällä osapuolia etsimään asiassa sovintoa. Samaan aikaan oikeus on varautunut käsittelemään kiistaa marraskuussa, mikäli tarve vaatii.

Jätä kommentti