Täysin erilainen 0–3 – LP Viesti teki ryhtiliikkeen, vaikka kaikki erävoitot menivätkin LP-kaimalle

0
LP Kangasalan Roosa Heikkiniemi onnistui hyvin Salla Karhun tuuraajana. (kuva: Mestaruusliiga)

Lentopallon naisten mestaruusliigaottelunkin voi hävitä suoraan kolmessa erässä niin monella tavalla. LP Viestin osalta peliesityksen taso nousi kahdessa vuorokaudessa roimasti, vaikka sekä torstaina LiigaPlokia että lauantaina LP Kangasalaa vastaan lopputulos oli salolaisittain 0–3.

Arvioon voi – ja toisaalta pitääkin – vaikuttaa kentällä olleet pelaajat. Aloitusseitsikkoon marssivat muun muassa 17-vuotias passari Saana Virtanen sekä 18-vuotiaat laitapelaajat Linnea Kuusela sekä Arita Ternava.

Syyskuussa parikymppiseksi ehtinyt Nea Haatainen oli aloituskokoonpanon kolmanneksi vanhin pelaaja. Ikänestori Anna Czakan päästi ensiparkaisunsa vuonna 1996.

– Olen todella tyytyväinen nuorten tyttöjen esitykseen. Otteluun lähdettiin siten, että rohkeutta pitää olla niin syötössä kuin hyökkäyksessäkin. Onnistuimme siinä aika hyvin, ja olisimme ehkä ansainneet yhden erävoiton palkinnoksi. En voi olla pettynyt yhdenkään pelaajan suorituksiin, mietti LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

Pelaajavalinnat olivat mielenkiintoisia, osin toki Noora Kososen loukkaantumisen myötä pakon sanelemiakin. Virtanen pelasi kärkiottelusta valtaosan tähtipassari Viktoriia Tuchashvilin sijaan.

– Meille tärkeämpi peli on maanantaina WoVoa vastaan, sillä Kangasalla moni muukin joukkue häviää 0–3. Sen sijaan WoVo meidän täytyy voittaa, Lemminkäinen naulasi.

– Pitää myös muistaa, että meille tulee kolme liigaottelua viiteen päivään ja yhdeksän ottelua 23 päivään. Joukkueesta en ole havainnut väsymystä, mutta eihän tässä mitään järkeä ole, että kolmasosa runkosarjasta pelataan kolmeen viikkoon, hän lisäsi.

Salolainen ryhtiliike näkyi erityisesti yleispelaaja Anniek Siebringin otteissa. Torstai-illan tehot 4/-4 olivat vain muisto siinä vaiheessa, kun hän onnistui Kangasalla tekemään pisteen kaikissa viidessä ensimmäisessä hyökkäyksessään.

– Ylipäätään pelaajat käsittelivät torstain tappion hyvin. Perjantain harjoitukset olivat laadukkaat, eikä kukaan jäänyt murehtimaan Ploki-peliä, Lemminkäinen mainitsi.

Poikkeuksellista valtakunnallista julkisuuttakin saaneen LP Kangasalan joukkue on mielenkiintoinen siksi, että se mittaa omalta osaltaan suomalaispelaajien tasoa. Puheet kuudesta maajoukkuepelaajasta ovat jossain määrin liioittelua, sillä Karoliina Friberg ja Ronja Heikkiniemi eivät ole pelanneet juurikaan niin sanottuja merkityksellisiä minuutteja Suomi-paidassa.

Eilen Kangasalan kokoonpanosta puuttui yleispelaaja Salla Karhu. Sikäli puntit olivat tasan, että saman pelipaikan kollega Kosonen oli sivussa LP Viestiltä. Roosa, toinen Heikkiniemen sisaruksista ja Salon Viestin kasvateista, paikkasi kuitenkin oivallisesti.

Heikkiniemille jaettiin liigan pistekilpailussa parhaat lukemat eli kolme ja kaksi pistettä.

– Roosa pelasi aikuisen naisen lentopalloa. Ei sitä varsinaisesti mieti, että pelaa pikkusiskon kanssa. Mutta toki se auttaa, kun kanssapelaaja tietää, mitä minun pääni sisällä missäkin tilanteessa liikkuu, sanaili kovaa hyppysyöttöä tällä kaudella viljellyt Ronja Heikkiniemi Ruudun haastattelussa.

Joka tapauksessa Kangasala on tasaisen vahva joukkue. Kuinka vahva, se päästään toivottavasti mittaamaan suunnilleen siinä vaiheessa, kun kelloja siirretään taas maaliskuun lopussa tunnilla eteenpäin.

– Onhan Kangasala kova joukkue, mutta ei se tänään ollut sellainen, jollaiseksi sitä on hehkutettu. Tietysti asiaan vaikuttaa se, että Salla Karhu on Suomen parhaita naislentopalloilijoita.

– Jos kokoonpanoon ei tule lisävahvistuksia, on tämän kauden Suomen mestari joku muu kuin Kangasala, povaa Lemminkäinen.

Lauantain muissa otteluissa Hämeenlinna voitti Huittisissa LP-Vampulan 3–0 ja Pölkky Orivedellä OrPon 3–1. Illan huolestuttavin luku on kolmen ottelun yhteenlaskettu yleisömäärä 498.

NAISTEN MESTARUUSLIIGA

LP Kangasala–LP Viesti 3–0 (25–20, 25–23, 25–22)

LP Kangasalan pisteet/plusmiinus: Jody Larson 9/+4, Roosa Heikkiniemi 11/+9, Katja Kylmäaho (passari) 0/-3, Roosa Laakkonen 11/+8, Karoliina Friberg 8/+6, Ronja Heikkiniemi 15/+4. Libero Tiiamari Sieväsen vastaanottoprosentti 47.

LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili (passari) 0/0, Anniek Siebring 12/+10, Anna Czakan 9/+7, Arita Ternava 1/-4, Iina Andrikopoulou 8/+3, Sanna Virtanen (passari) 1/-2, Nea Haatainen 4/+1, Linnea Kuusela 8/+2. Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 45.

Hyökkäysprosentti: 45–43
Vastaanottoprosentti: 53–45
Torjuntapisteet: 7–2
Ässäsyötöt/syöttövirheet: 3–3/14–11

Tuomarit: Janne Mäntylä ja Kenneth Aro.
Yleisöä: 138.

OHO!

LP Viestin aloitusseitsikon keski-ikä on tasan 20 vuotta.
LP Viestin seuraava ottelu: maanantaina 26. lokakuuta LP Viesti–WoVo kello 18.30 Salohallissa.