Varauksellista tyytyväisyyttä – kakkossija kelpasi Paimion Rastille, Arola näkee kaudessaan parantamisen varaa

0
Topias Arola vei Paimion Rastin viestiä viidennellä osuudella hyvin. (kuvat: Seppo Väli-Klemelä)

Suunnistuskauden päättänyt 15-osuuksinen Halikko-viesti Salaisissa muodostui Tampereen Pyrinnön näytökseksi. Viime vuosina harvemmin Halikossa nähdyt tamperelaiset löivät vakuuttavalla tavalla Paimion Rastin yli yhdeksällä minuutilla. Kolmannesta sijasta taisteltiin tiukemmin ja se meni kirkkonummilaiselle Lynxille.

– Meillä oli tasaisen vahva suoritus. Alussa emme olleet ihan kärjessä, mutta se ei huolestuttanut. On hienoa päättää kausi voitolla näin upeassa kilpailussa, Pyrinnön manageri Kari Jussila tunnelmoi.

Pyrintö karkasi kaksi osuutta ennen maalia. Kun eroa Paimion Rastiin oli liki neljä minuuttia ja jäljellä MM-mitalistit Venla Harju ja Elias Kuukka, manselaisten voittokerroin pyörähti ykköseen.

Ankkuriosuuden suunnistanut Kuukka kuvaili tunnelmia ”mukaviksi”.

– Kisakausi on lopuillaan ja olen hyvin palautunut kesän rasituksista. Kiva oli rallatella nopealla ja hyvällä radalla, sanoi ilmiselvästi menostaan nauttinut Kuukka.

Rallattelu toikin osuuden selvästi nopeimman ajan ja ero Paimion ankkuroineeseen Pasi Ikoseen kasvoi muutamalla minuutilla. Ikosella tosin oli ongelmansakin maastossa.

– Lähdin tekemään kunnon pummia tuossa lopussa, mutta onneksi osuin kesän kilpailusta tuttuun rastipaikkaan ja pääsin jyvälle, minne pitää kurvata, naureskeli monet kiemurat MM-kullankin tuoneen uransa aikana kokenut Ikonen.

Paimion manageri Ossi Vesalainen oli tyytyväinen hopeaankin, mutta katsoi mennyttä kautta hiukan harmitellen.

– Naiset ovat suorittaneet tasaisesti koko kauden, mutta miesten puolella on tullut heikompiakin hetkiä, Vesalainen huokaisi, mutta kehui samalla Pasi Ikosen ja nuoren Topias Arolan suorituksia.

– Heiltä en voisi enempää pyytää, Vesalainen totesi.

Paimion miesten edustusryhmään kuuluu neljä ulkomaalaista ja koronasyistä heitä ei ranskalaista Frederic Tranchandia lukuun ottamatta ole Suomessa tällä kaudella näkynyt. Tranchandkaan ei kuitenkaan Halikkoon lähtenyt.

– ”Fredo” on harjoitellut tiiviisti Tsekissä ensi vuoden MM-kisoja varten ja juossut paljon polku- ja ratajuoksuja, kuvaili Vesalainen ranskalaistykkinsä kautta.

Suomessa vakituisesti asuva Tranchand oli mm. Kalevan kisojen kympillä kolmas. Vesalainen vakuuttaa hänen jatkavan Paimion joukkueessa.

Halikko-viestissä viidennen osuuden hyvin suunnistanut 19-vuotias Topias Arola voitti viikko sitten erikoispitkillä matkoilla 20-vuotiaiden Suomen mestaruuden ja keskimatkalta tuli elokuun lopulla pronssia.

Turussa lukion viimeistä luokkaa suorittava Arola on varauksin tyytyväinen kauteensa.

– SM-kisat olivat päätavoite, koska MM-kisat peruutettiin. Mitalit tietenkin ovat hienoja, mutta toisaalta tein liikaa virheitä monissa kisoissa, hän pohdiskeli.

Viestikilpailun yhteydessä suunnistettiin yhteislähdöllä lasten Halikko-juoksu. Mukana oli 57 kilpailijaa ja voitosta kävivät ankaran taistelun Angelniemen Ankkurin Leevi Söyrilä ja Onni Virtanen. Kamppailu päättyi kahden sekunnin erolla Leevin hyväksi, kolmanneksi sijoittunut tyttöjen sarjan nopein MS Parman Iina Päärni jäi ankkurikaksikosta lähes kaksi minuuttia.

Suojamaski kasvoillaan kilpailukeskuksessa viihtynyt kilpailunjohtaja Jarmo Reiman oli varsin tyytyväinen siihen, että kisatapahtuma päätettiin järjestää.

– Pohdimme kyllä kilpailun peruuttamista, mutta tulimme siihen tulokseen, että tällainen tapahtuma voitiin määräysten ja suositusten mukaisena järjestää.

Noin 1 500 sierainpariin kohonnut osanottajamääräkin tyydytti Reimania, varsinkin kun ruotsalaiset ja venäläiset vieraat joutuivat nyt jäämään kotiin.

Teksti: Seppo Väli-Klemelä

Lasten Halikko-Juoksun voitosta käytiin tuima taisto. Ankkurin Leevi Söyrilä (226) leimasi ensin viimeisellä rastilla, mutta hänen leimauslaitteensa juuttui leimaustelineeseen ja Leevi kaartoi takaisin. Seurakaveri Onni Virtanen ehti edelle, mutta runsaan 200 metrin viitoituksella Leevi vielä jaksoi ohi ja voitti kahdella sekunnilla.