Veturitalli etsii Taistelevat metsot -teemaisia esineitä

0
Taistelevat metsot, sarjasta RAHAA!, Ö-ryhmä (Erkki Pirtola, Harri Larjosto, Roi Vaara, Jussi Kivi, Papu Pirtola ja Pekka Nevalainen), 1981. Yksityiskokoelma. Kuva ©Harri Larjosto.

Salon taidemuseo Veturitalli etsii Taistelevat metsot -aiheisia kotien esineitä ja taideteoksia. Monelle tuttuja ovat esimerkiksi taulut tai ryijyt, koristetyynyt, posliinilautaset tai pihanurmella toisistaan mittaa ottavat puiset taideteokset. Ferdinand von Wrightin alkuperäisteoksesta Taistelevat metsot on tehty poikkeuksellisen paljon erilaisia versioita, jotka ovat löytäneet tiensä suomalaisiin koteihin.

Kopiot ja jäljennökset ovat olleet osa taiteen maailmaa jo kauan, ja ne ovat olleet olennainen osa myös taiteilijoiden koulutusta sekä mahdollisuus esitellä taidehistoriaa yleisölle, Veturitalli kertoo tiedotteessaan. Salon taidemuseo Veturitallissa avautuu toukokuussa 2021 näyttely Aito vai ei? – Taideteoksen alkuperän lähteillä . Näyttelyssä museo sukeltaa syvemmälle aidon ja väärennöksen väliseen taiteen mereen.

Näyttelyyn koostettavaa videoteosta varten Salon taidemuseo etsii nyt erilaisia taideteoksia, jotka ovat hakeneet sisältönsä Taistelevista metsoista . Teos voi olla mitä tahansa verhoista kahvikuppiin tai taulusta mattoon, sillä mitä laajempi repertuaari löytyy, sen mielenkiintoisemman videon museo keväällä paljastaa.

Salon taidemuseo haluaisi kuvata ihmisten kotona löytyvää materiaalia osaksi ensi kevään näyttelyä. Taidemuseossa valokuvaaja kuvaa teoksia viikolla 46, marraskuun 10.–12. päivä. Teoksen kuvaaminen kestää noin vartin. Laajennustyön vuoksi museo on suljettuna, joten museo pyytää varaamaan kuvausajan osoitteesta heidi.grahn@salo.fi tai puhelimitse 044 7784903.

Jätä kommentti