Vilpas heräsi avauskympin jälkeen ja teki Haista hampaattomia

0
Myles Stephens pelasi lauantaina taas yhden kohtalaisen hyvän ottelun. Stephens onkin ollut yksi alkukauden tasaisimmista suorittajista.

Vilpas otti toisen peräkkäisen voittonsa Korisliigassa, kun joukkue haki helpon 89-64-vierasvoiton sarjajumbo Uudenkaupungin Korihaista. Vilpas on nyt voittanut kauden viidestä ottelustaan kolme.

Vilppaan lähtö otteluun oli laiska. Joukkue hävisi järjestään kaikki 50/50-tilanteet ja oli hidas sekä huolimaton. Varsinkin hidasliikkeinen Jeremiah Wood oli täysin Hai-sentteri Kai Mitchellin talutusnuorassa. Ja vaikka Vilpas pääsi avausneljänneksellä hyvin vapaaheittoviivalle, suti joukkue yhdeksästä vaparista peräti kuusi ohi. Avausneljännes menikin Haille herättävästi 27-19.

Vilpas heräsi otteluun toisella neljänneksellä. Vaihtomiesten Perttu Blomgrenin ja Elias Eerikinharjun nopeat riistot ja helpot korit veivät Vilppaan johtoon. Woodkin päätti puskemisen sijaan luottaa fantastiseen syöttötaitoonsa, ja löysi takaovesta ja leikkauksista vapaat miehet. Puolustuksessa Vilpas teki Korihaista tehottoman hyppyheittojoukkueen, kun Vilpas sai suljettua kolmen sekunnin alueen. Vilpas vei toisen neljänneksen tylysti 24-9 ja lähti tauolle 43-36-johdossa. Vilppaan uudella miehellä Tyler Cheesellä oli taukoon mennessä kasassa kuusi pistettä, jotka syntyivät kuudella heitolla.

Vilpas ratkaisi ottelun heti tauon jälkeen Myles Stephensin johdolla. Ero kasvoi nopeasti noin 20 pisteeseen ja pysyi siinä neljänneksen loppuun asti. Korihait ei saanut kuin yhden helpon korin koko neljänneksellä, eikä vaikeista paikoista otetut rukousheitot menneet sukan läpi. Vilpas taas pilkkoi Haiden puolustuksen kerran toisensa jälkeen päreiksi ja onnistui monipuolisesti.

Päätösneljännes meni pelailuksi, kun tsemppiin ja yksi vastaan yksi -hyökkäämiseen pelinsä perustavalla Hailla ei edelleenkään ollut aseita Vilppaan puolustusta vastaan.

Surkean avausneljänneksen jälkeen Korihait teki kolmella viimeisellä neljänneksellä yhteensä vain 37 pistettä yhteensä!

– Aloimme pelaamaan sitä legendaarista omaa peliä ja laitoimme painetta palloon, Vilppaan Juho Nenonen tiivisti muutoksen Ruudun haastattelussa.

– Korihait pelasi myös erittäin hyvän ekan kympin. Pienellä palloscreenipuolustuksen muutoksella saimme estettyä Korihaiden ajot korille, Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen kertoi.

Toiviainen pystyi peluuttamaan koko yhdeksikköään tasaisesti. Vain Ladarien Griffin pelasi yli 25 minuuttia. Poikkeuksellisesta tasaisuudesta kertoo sekin, että jokainen Vilppaan pelaaja heitti vähintään seitsemän pistettä, Wood parhaana 14 pistettä. Griffin (11 pistettä/9 levypalloa) merkkautti kovimman plusmiinuslukeman +20. Nenonen (9/10) oli lähellä hänelle harvinaista tupla-tuplaa. Eerikinharju heitti lupaavat 12 pistettä. Blomgren ja Wood jakoivat neljä korisyöttöä.

Vain yhden harjoituksen mukana ollut Cheese pelasi lopulta 23 minuuttia ja heitti 11 pelitilanneheitolla yhdeksän pistettä.

Vilppaan kausi jatkuu keskiviikkona Salohallissa hyvin kauden aloittanutta Tampereen Pyrintöä vastaan. Modernin koripallon virtauksia vastaan uiva Miikka Sopasen Pyrintö pelaa paikkapuolustusta, joka on ollut yllättävän sitkeä pala purtavaksi. Lauantaina Salohallissa pelataan 2010-luvun klassikko, kun Vilpas kohtaa Karhubasketin.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments